zondag, april 28, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgVliegende start Meerburg bij Sporting Leiden (0-7)

Vliegende start Meerburg bij Sporting Leiden (0-7)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Dat Sporting Leiden een lastige middag tegemoet zou gaan tegen Meerburg, één van de favorieten voor een topklassering in de vierde klasse A, was vooraf ook door de Morsploeg zelf al ingeschat. De Leidenaren werden afgelopen zomer geconfronteerd met het vertrek van bijna het complete eerste elftal, waardoor de fusieclub de komende voetbaljaargang een beroep moet doen op een groot aantal spelers die vorig seizoen nog in de JO 23-competitie uitkwamen. Het gelouterde Meerburg nam in de eerste helft ruim afstand van de Leidse youngsters (0-5), waardoor de wedstrijd al bij rust gespeeld was. In de tweede helft troffen Floris Hazenberg en Tom Klumperman ieder één keer het Leidse doel en bepaalden daarmee de eindstand op 0-7.

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren de teams nog aardig aan elkaar gewaagd, maar daarna gingen de bezoekers helemaal los. Binnen 7(!) minuten stond er een 0-4 stand op het scorebord en pas nadat Max van Steen zijn loepzuivere hattrick had voltooid, kreeg de zichtbaar aangeslagen thuisploeg even wat ruimte om op adem te komen. In de tweede helft gaf Meerburg weer direct gas, maar na een uur spelen (de stand was inmiddels opgelopen naar 0-7), vonden de bezoekers het welletjes. Het was aan nonchalance van de zwart-witten te wijten dat ze in de rest van de wedstrijd niet de dubbele cijfers behaalden, maar voor de Leidenaren was de middag al pijnlijk genoeg. Het pleit overigens voor de thuisploeg dat ze, ondanks de frustrerende achterstand, bleven voetballen en niet naar grove middelen grepen om de Zoeterwoudse trein af te stoppen.

Assistent-trainer Ronald Mink van Sporting Leiden was kort na afloop van de wedstrijd uiteraard teleurgesteld over de oorwassing van zijn ploeg, maar de Leidenaar verloor de realiteit niet uit het oog. Mink:,, Vooraf hou je rekening met een zware wedstrijd, maar een 0-7 nederlaag is toch wel even slikken. Iedereen kent de situatie van de club. We gaan het doen met jonge jongens die talentvol zijn, maar ook wat tijd nodig hebben om te wennen aan het ‘mannenvoetbal’ in deze klasse. Ik ben wel zeer te spreken over de inzet en motivatie van deze selectie. Dit seizoen staat in het teken van overleven en we richten vooral de blik op de toekomst’’, zo keek Mink optimistisch vooruit.

Bij Meerburg heerste na de wedstrijd uiteraard tevredenheid. De ploeg van nieuwe trainer Nick Poot hoopt dit seizoen opnieuw mee te kunnen doen om te prijzen en dan is een 0-7 overwinning natuurlijk een fijne start van de nieuwe voetbaljaargang. Meerburg-spits Max van Steen (foto) blikte terug op de seizoenopening van zijn ploeg: ,,Het was in de beginfase even wat aftasten op het gladde veld, maar daarna ging het hard. Voor mij als spits is het natuurlijk lekker om gelijk driemaal te scoren. We verzuimden om na de rust de score nog verder te laten oplopen, maar dat is een ongrijpbaar iets. Of het nu is in de Champions League is of bij ons in de vierde klasse; je ziet dat bij zo’n voorsprong dat de concentratie wat wegebt en dat daardoor het scoren toch wat lastiger wordt. Volgende week staat het treffen met Teylingen op het programma, dat zal voor ons een stuk pittiger gaan worden”,  zo besloot Van Steen.

Sporting Leiden – Meerburg 0-7 (0-5) 16. Van Braak 0-1, 18. Straathof 0-2, 20. Van Steen 0-3, 23. Van Steen 0-4, 31. Van Steen 0-5, 46. Hazenberg 0-6, 62. Klumperman 0-7.

Basisopstelling Sporting Leiden: Ouwerkerk, Fakkel, Cornelisse, Van Eigen, Filemon, Glasbergen, Hennekei, Van Leeuwen, R. Duprie, Van de Steen, Jusuf.

Basisopstelling Meerburg: Klein, M. Klumperman, Van Braak, S. Overduin, Straathof, Chaigneau, Jasperse, T. Klumperman, Barthen, Van Steen, Hazenberg.