zaterdag, april 27, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 4), zaterdag 14 oktober

Voorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 4), zaterdag 14 oktober

-

Roodenburg-Floreant

Het Leidse Roodenburg begon prima aan de competitie middels een 1-2 zege bij Nicolaas Boys. Daarna volgden echter twee forse nederlagen, respectievelijk 0-4 tegen FC Oegstgeest en de 7-1 dreun tegen SJZ. Trainer Mo Bougrine was na afloop van de laatste wedstrijd hard in zijn oordeel en zaterdag zal duidelijk worden welke personele consequenties dat voor het team heeft. Wellicht waren de twee afstraffingen een wake-up call en krijgt Floreant te maken met een strijdbaar en getergd Roodenburg. De tegenstander uit Boskoop speelde slechts twee wedstrijden en verdeelde keurig winst en verlies: een keer trok de ploeg met 2-1 aan het langste einde en een keer dolf men met 1-2 het onderspit. Over de ware kracht van beide ploegen wordt wellicht zaterdag meer duidelijk.

Woubrugge-FC Oegstgeest

De twee verliespartijen dit seizoen deden pijn in Woubrugge. Het verschil met de opponent was steeds minimaal, één doelpunt, maar de Bruggenaren bleven door de verliespartijen op drie competitiepunten staan. Woubrugge speler Dennis Boer wees vorig weekend op de geringe krachtsverschillen tussen de ploegen in deze klasse en stipte tevens aan dat de geluksfactor dit seizoen een rol van betekenis zal gaan spelen. Zijn ploeg miste in zijn optiek tegen AVV Alphen net dat stukje mazzel dat nodig is als ploegen in evenwicht  zijn op het veld. Wellicht dat tegen FC Oegstgeest Vrouwe Fortuna Woubrugge toelacht. De selectie van trainer Joey Rietbroek zal het nodig hebben, want tegenstander FC Oegstgeest wordt door menigeen als kandidaat voor een hoge positie gezien. Die favorietenrol maakt de ploeg tot nu toe waar met drie zeges en nul tegendoelpunten. De bezoekers zijn dan ook absoluut favoriet in deze ontmoeting.  Daan van Moorsel en Roy Elkerbout excelleerden in de wedstrijd tegen Nicolaas Boys middels fraaie treffers en in Oegstgeest hoopt men op een herhaling.

NSV’46-MMO

Met vier uit twee neemt NSV’46 de middenpositie in de vierde klasse A in. Het einddoel van de ambitieuze club uit Noorden is echter een positie in de top. Winnen, veel winnen moet tot die plek gaan leiden en MMO is de eerstvolgende club die eraan zou moeten geloven. Onmogelijk lijkt dat niet. De nieuwkomer in deze afdeling verloor de drie partijen die het tot nu toe speelde. Om niet gelijk op een vervelende positie terecht te komen c.q. te blijven zou een punt zaterdag meer dan welkom zijn. De aanvallende intenties waarmee MMO vorig jaar in de vijfde klasse furore maakte moeten maar even geparkeerd worden ten faveure van meer defensieve zekerheid. Safety first kon wel eens het motto van de bezoekers zijn. Trainer Dennis Tijssen van NSV’46 is echter dusdanig ervaren in het vak dat hij daar wel een oplossing voor zal zien te vinden.

Meerburg-AVV Alphen

Het Zoeterwoudse Meerburg en AVV Alphen hebben beide zes punten uit drie wedstrijden vergaard. Gelijkwaardige ploegen zou je zeggen. Of dat zaterdag ook op het veld te zien is valt te bezien. AVV Alphen heeft een vrijwel nieuwe selectie met daarbij het risico van wisselvallige resultaten. De groep zal tijd nodig hebben vaste patronen in te slijpen. Meerburg kent die problemen niet en kan beschikken over sterkhouders als Tom Klumperman en Max van Steen, die ook dit jaar het vijandelijke doel makkelijk kunnen vinden. Meerburg is ook de ploeg die het eigenlijk een stapje hogerop wil proberen. Dat betekent dat een ploeg als AVV Alphen geen sta-in-de-weg mag zijn. In Zoeterwoude rekent men op een zege.

Nicolaas Boys-SJZ

De trein dendert voort: drie wedstrijden gespeeld, drie zeges, zestien doelpunten voor, een tegen; voilà, het seizoen van SJZ in een notendop. De vraag is of de mannen van Kevin Bos ook Nicolaas Boys onder de voet zullen lopen. Om de scoringsdrift van Jari van Kampen te temmen moet men echter van goede huizen komen. De spits scoorde al zeven keer en dat smaakt vanzelfsprekend naar meer. De Boys uit Nieuwveen verloren tot nu toe twee wedstrijden en wonnen er eentje. Zeker thuis wil men dolgraag een tweede zege aan het totaal toevoegen, maar dan moet de ploeg effectiever zijn dan vorige week tegen FC Oegstgeest. Er werd toen beslist aardig gespeeld, maar het rendement was te laag. SJZ zal moeten oppassen, hoogmoed komt nog wel eens voor de val. Vorig seizoen kwam er met 2-2 geen winnaar uit de bus rollen.

Stompwijk’92-Sporting Leiden

De ontmoeting van de verliezers van het seizoen tot nu toe, zo valt deze ontmoeting in een zin samen te vatten. Beide clubs verloren hun drie ontmoetingen en hebben een doelpunt gescoord en kregen er elf om de oren. De jonge ploeg van trainers Taoufik Maatoug en Ronald Mink ziet steeds meer dat er soms realistisch voor een punt geknokt moet worden in plaats van aanvallend voor de zege te gaan. Al doende leert men is de gedachte in Leiden en dat lijkt wel terecht. Tegen Warmunda kreeg men de deksel op de neus op het moment dat het winnende doelpunt voor het grijpen leek. Ook Stompwijk tastte in de laatste fase van de wedstrijd mis. Bij Floreant dacht men een punt uit het vuur te slepen toen de tegenstander genadeloos toesloeg. Stompwijk’92 en Sporting Leiden lijken in de eerste plaats voor een resultaat te gaan, waarbij een punt wellicht ook al tot tevredenheid zal leiden. Twee voluit op de aanval spelende teams zullen de bezoekers vermoedelijk niet te zien krijgen.

Warmunda-Teylingen

Wordt elders als Krakerrrr van de Week separaat besproken.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read