zondag, mei 26, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 5), zaterdag 28 oktober

Voorbeschouwing vierde klasse A (speeldag 5), zaterdag 28 oktober

-

Super Saturday in de 4e Klasse A in speelronde vijf

Met vier regioderby’s, een Leidse broedertwist en het rechtstreeks gevecht om de koppositie kan speelronde vijf in de vierde klasse A op voorhand al worden gezien als een ‘Super Saturday’. Deze speelronde is er genoeg moois voor de voetbalsupporter en de neutrale kijker. Uiteraard zijn wij er van LeidenAmateurVoetbal gewoon bij! Tijd om voor te beschouwen op wat een mooie voetbal zaterdag moet gaan worden.

SJZ – Oegstgeest

Lukt het de groen-witten uit Zoeterwoude zich na de 0-0 bij Nicolaas Boys te revancheren? Of kan het tot nu toe ongenaakbare FC Oegstgeest de mooie serie van vier overwinningen en nul tegendoelpunten doorzetten? Wat de uitslag ook wordt, in ieder geval staat de koppositie op het spel op Sportpark Haasbroek. Het Oegstgeest van trainer Huig-Jan Heeringa is het seizoen uitstekend begonnen en heeft de volle buit binnengehaald uit de eerste vier wedstrijden. Makkelijk ging dat niet, de laatste wedstrijd uit bij Woubrugge was zwaarbevochten maar werd wel winnend afgesloten (https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/vierde-klasse-zaterdag-west-2/vv-oegstgeest/interviews-oegstgeest-voetbalvereniging/fc-oegstgeest-krijgt-het-niet-cadeau-maar-wint-wel-van-woubrugge/). Daarmee staan de Oegstgeesters na vier wedstrijden onbetwist aan de top van de ranglijst. SJZ draait tot nu toe ook een prima seizoen met, tot aan speelronde 4, prima resultaten met twee 7-klappers tegen Stompwijk ’92 en Roodenburg. De mannen van trainer Kevin Bos hadden echter een ‘off-day’ tegen Nicolaas Boys en waren uiteindelijk de gelukkigste met toch nog een gewonnen punt (https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/vierde-klasse-zaterdag-west-2/marc-griffioen-sjzwe-hebben-een-punt-gewonnen-tegen-nicolaas-boys/). Voor SJZ is de wedstrijd tegen Oegstgeest een mooie gelegenheid om echt te kijken waar ze staan en zich te revancheren op de vorige wedstrijd. Voor FC Oegstgeest de ideale gelegenheid om de concurrentie een dreun uit te delen. Op papier de absolute kraker in de vierde klasse A dit weekend om 14.00 uur op sportpark Haasbroek in Zoeterwoude.

Beluister ook de podcast met aan het woord spelers van SJZ en FC Oegstgeest!

Sporting Leiden – Roodenburg

Deze week is de Leidse broedertwist de wedstrijd tussen Sporting Leiden en Roodenburg. Beide teams kennen tot nu toe een moeizaam seizoen en zijn dan ook gebrand op een goed resultaat in de stadsderby. Roodenburg kan, na eerdere flinke nederlagen tegen SJZ en FC Oegstgeest, na de laatste overwinning op Floreant weer omhoog kijken en het goede gevoel meenemen naar Sportpark Morsch. Het team van trainer Mo Bougrine heeft laten zien dat keihard werken voor elkaar een goede basis is voor resultaat tegen Floreant en zal die instelling ongetwijfeld mee willen nemen in de Leidse derby. Sporting Leiden krijgt ook langzaam weer een beetje kleur op de wangen. In en tegen Stompwijk werd in de laatste minuut een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-2 gelijkspel. En daarmee was het eerste punt voor het team van trainers Taoufik Maatoug en Ronald Mink een feit. Kunnen beide teams de resultaten van de vorige wedstrijd, en vooral de getoonde wilskracht, een goed vervolg geven? Dan belooft de Leidse stadsderby tussen Sporting Leiden en Roodenburg een spannende wedstrijd met veel strijd te worden.

Teylingen – Stompwijk ‘92

Teylingen heeft de stijgende lijn te pakken en staat met tien punten uit vier wedstrijden op een keurige gedeelde tweede plaats. Kunnen de Sassenheimers profiteren van het resultaat van de wedstrijd tussen SJZ en FC Oegstgeest? In ieder geval nemen de mannen van trainer Rob Jonkman het goede gevoel mee uit de laatste wedstrijd tegen Warmunda. De dorpsderby werd met 1-2 gewonnen en geeft de Sassenheimers het nodige vertrouwen. Om een goede positie vast te kunnen houden, moeten de bewoners van de Roodemolen wel zien af te rekenen met de tegenstander uit Stompwijk. Op het eigen sportpark wacht Stompwijk ’92, dat tot nu toe slechts één punt wist te behalen. In de thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden werd met 2-2 gelijk gespeeld, al voelde dat resultaat misschien ook wel als een verlies. Na een knappe 2-0 voorsprong wisten de Leidenaren in de blessuretijd nog gelijk te maken. Trainer Erik van Manen was teleurgesteld maar ook wel tevreden over hoe Stompwijk als team heeft geknokt en zal dat gevoel mee willen nemen naar Sassenheim. De wedstrijd tussen Teylingen en Stompwijk ’92 wordt gespeeld om 14.30 uur op Sportpark De Roodemolen in Sassenheim.           

AVV Alphen – NSV ‘46

NSV ’46 is het enige team in de vierde klasse A dat afgelopen weekend in actie kwam. Bij winst op middenmoter Floreant konden de mannen uit Noorden de aansluiting vinden met de twee koplopers. En konden zij misschien wel de lachende derde worden van de directe strijd tussen SJZ en FC Oegstgeest. Helaas kan dat scenario de ijskast in. NSV ’46 verloor met 2-1 (https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/vierde-klasse-zaterdag-west-2/floreant-troeft-nsv46-af-op-wilskracht-2-1-plus-fotos-nababbel/) van Floreant en moet dus weer in de achtervolging op de koploper. Met slechts één punt voorsprong op tegenstander AVV Alphen, moet de ploeg van trainer Dennis Tijssen ook maar zorgen dat zij de concurrentie uit Alphen aan de Rijn op afstand kunnen houden. Lukt het NSV ’46 om zich te revancheren voor de nederlaag tegen Floreant en de aansluiting naar de top weer te vinden? We gaan het zien op sportpark De Bijlen in Alphen aan de Rijn om 14.30 uur.

Meerburg – Woubrugge

Lukt het Meerburg om de uitstekende overwinning (6-1) op AVV Alphen een passend vervolg te geven? En kiest trainer Nick Poot opnieuw voor een zelfde strijdplan en de tactiek van hoog druk zetten? Of is het Woubrugge dat laat zien het echt iedere ploeg lastig te kunnen maken en dus ook Meerburg? Lukt het de mannen van trainer Joey Rietbroek om opnieuw fysiek sterk voor de dag komen en daarmee de Zoeterwoudenaren te bestrijden. Winst voor één van de partijen is voor beide cruciaal. Voor Woubrugge om de weg weer omhoog te vinden, voor Meerburg om de aansluiting met de top van de ranglijst te houden. De wedstrijd op het sportpark aan de A4, steeds meer ingebouwd met huizen en appartementen en kantoren, wordt een interessante botsing tussen twee totaal verschillende speelstijlen. Een garantie op spektakel? Wij zijn erbij en doen uitgebreid verslag van deze mooie regioderby.

MMO – Warmunda

Op sportpark MMO in Hoogmade staat de wedstrijd tussen de rode lantaarndrager MMO en middenmoter Warmunda op het programma. Lukt het de thuisploeg om eindelijk van de hatelijke nul af te komen? Of gaan de punten mee naar Warmond? Het seizoen verloopt voor MMO tot nu toe teleurstellend. De teller voor de kampioen uit 5A van het afgelopen seizoen staat nog steeds op nul punten. Nog nooit heeft een elftal een heel seizoen geen enkel punt gehaald wat automatisch betekent dat een resultaat statistisch gezien steeds dichterbij komt. Is dit dan de wedstrijd waarin de mannen van trainer Yorick Boon gaan toeslaan? Als het aan het Warmunda van trainers Barry van Rijn en Remco Breuer ligt zal dat in ieder geval niet dit weekend gebeuren. De blauwwitten zijn uit op revanche voor de verloren derby tegen Teylingen (https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/vierde-klasse-zaterdag-west-2/krakerrr-van-de-week-warmunda-teylingen-2/). Warmunda zal dat in ieder geval moeten doen zonder Brian van Noort die een rode kaart kreeg in de wedstrijd tegen Teylingen en de wedstrijd op sportpark MMO zal moeten missen. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt bij die deksels mooie molen.

 

Must Read