zaterdag, april 27, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 4 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 4 maart

-

SJZ – Hazerswoudse Boys

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat SJZ eindelijk op stoom is gekomen. Na een wat teleurstellende opening van het seizoen, herpakten de mannen van Arie van Duijn zich. Uit de laatste vijf competitiewedstrijden werden dertien punten behaald en door deze mooie serie stegen de Haasbroek-boys naar de vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Zevenhoven is nog steeds ruim, acht punten, maar BSC’68 en Nicolaas Boys voelen inmiddels de Zoeterwoudse adem in de nek. Bij komende opponent Hazerswoudse Boys gaat het deze voetbaljaargang een stuk stroever. De Boys, traditioneel goed voor een top-5 notering in de vierde klasse, wonnen weliswaar hun inhaalduel van medestaartploeg SJC (2-1), maar de huidige 12e positie op de ranglijst zal de zwart-witten nog steeds zorgen baren. Het heenduel tussen beide clubs eindigde overigens in een 2-0 overwinning voor Hazerswoudse Boys.

Zevenhoven – Kickers’69

Dat Kickers’69 een moeizaam seizoen doormaakt mag gerust een understatement worden genoemd. De formatie van Dennis Bos behaalde na 15 wedstrijden slechts 6 punten en won slechts één keer, maar deze overwinning was uitgerekend tegen koploper Zevenhoven. Komende zaterdag staat het terugtreffen tussen beide clubs op het programma en mogelijk slagen de Leimuidenaren erin om dit stuntje te herhalen. De huidige lijstaanvoerder is de laatste tijd in goeden doen, uit de laatste vier wedstrijden werden twaalf punten behaald, en de laatste nederlaag van de geel-roden dateert alweer van november vorig jaar. Omdat de concurrenten bovenin de laatste tijd wel regelmatig een steekje laten vallen, lijkt het stabiele Zevenhoven momenteel de grootste kanshebber op de titel van de vierde klasse A.

LSVV’70 – Warmunda

In de Kikkerpolder staat komende zaterdag de ontmoeting tussen LSVV’70 en Warmunda op het programma. Het verschil in puntenaantal tussen beide clubs is één punt in het voordeel van de bezoekers, die haar laatste twee gespeelde competitiewedstrijden in winst omzette. LSVV’70 verloor haar laatste partij bij Woubrugge, maar staat desondanks op een niet onverdienstelijke achtste plaats van de ranglijst. Waar men in Warmond stiekem hoopt om dit seizoen mee te kunnen dingen naar een plekje in de nacompetitie, daar zal bij LSVV’70  rechtstreekse handhaving in de vierde klasse het beoogde doel zijn. Het heentreffen in Warmond tussen beide clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Roodenburg – Meerburg

Er zijn weinig volgers van de vierde klasse die Meerburg, vorig seizoen lang meestrijdend om het kampioenschap, voorafgaande dit seizoen als een degradatiekandidaat zal hebben beschouwd. Maar de realiteit is dat de Rijndijkers momenteel op een plek (10) staan die het spelen van nacompetitiewedstrijden voor lijfsbehoud tot gevolg heeft. De ploeg van Jelle Korbee kan in deze fase van de competitie een goede serie goed gebruiken en dat geldt evenzo voor komende tegenstander Roodenburg. De blauw-zwarten staan weliswaar een plekje hoger (op basis van een beter doelsaldo) op de ranglijst dan Meerburg, maar ook in Leiden Noord is men nog lang niet verzekerd van een verlengd verblijf in de vierde klasse. Het eerste duel tussen beide clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Teylingen – Nicolaas Boys

Teylingen hervat de korte competitiebreak met een thuiswedstrijd tegen Nicolaas Boys. Voor de formatie van Rob Jonkman kan het seizoen nog alle kanten op: wordt het meespelen om de prijzen of moeten de rood-zwarten zich vooral gaan richten op het veiligstellen van de vierde klasse-status? Komende tegenstander Nicolaas Boys doet het tot nu prima dit seizoen. De ploeg van Voorhouter Mo Bougrine staat op een verdienstelijke derde plaats van de ranglijst en het behalen van de nacompetitie is het doel waar men in Nieuwveen op mikt. Misschien ligt er voor Nicolaas Boys dit seizoen nog meer moois in het verschiet, want de achterstand op koploper Zevenhuizen bedraagt slechts zes punten. Teylingen heeft overigens tegen Nicolaas Boys nog wat goed te maken, want de Sassenheimers verloren de heenwedstrijd met ruime cijfers (4-0).

Woubrugge – BSC’68

Woubrugge leek in het begin van het seizoen rechtstreeks naar de vijfde klasse te kukelen (na de eerste periode stond de ploeg met 2 punten uit 8 wedstrijden troosteloos onderaan), maar de formatie van Henny Kluivers herpakte zich knap en behaalde uit de volgende 7 wedstrijden 15 punten. Door deze mooie reeks maken de Bateweg-bewoners zelfs nog een kans(je) op het behalen van de tweede periodetitel, maar directe prolongatie van het vierdeklassersschap is de echte prijs waar men in Woubrugge voor gaat. Komende zaterdag krijgt Woubrugge bezoek van runner-up BSC’68. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 4-0 overwinning voor BSC’68.

Overige wedstrijd in deze klasse: NSV’46 – SJC

Must Read