zondag, april 28, 2024
HomeFotoreportageVoorsprong MMO (2-0) niet genoeg voor winst tegen Warmunda (plus fotoreportage)

Voorsprong MMO (2-0) niet genoeg voor winst tegen Warmunda (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- MMO is van de hatelijke nul af, maar was ook dicht bij een driepunter tegen Warmunda. Na een 2-0 tussenstand werd het echter alsnog 2-2 mede door een zeer fraaie omhaal van centrale verdediger Dax van Leeuwen vlak voor tijd. De beide trainers hadden zo hun ideeën over de ontmoeting in Hoogmade.

Yorick Boon: ,,Zoals de laatste wedstrijden elke keer het geval was, stonden we er wel maar was het vaak lastig om wat te creëren. Inherent aan de tegenstanders was Warmunda vandaag een van onze opponenten waar we naar uitkeken. Zoals alle andere weken stapten we het veld in met de gedachte wij gaan hier winnen. Helaas is dat de laatste weken niet goed uitgepakt. Maar elke week wordt er wel voor de volle 110% gestreden. Dit keer was dat niet anders.”

,,In de eerste helft domineerden wij de wedstrijd en kwamen we terecht (misschien wel wat gelukkig) op een 2-0 voorsprong. Danny Hoogenboom en Dirk Zwaan waren de gelukkigen die scoorden. In de tweede helft hadden zij een aantal keer gewisseld en stond er een iets anders Warmunda op het veld. We kwamen meer onder druk te staan en kwamen er zelf veel minder voetballend uit. Dit resulteerde erin dat Warmunda meer mogelijkheden tot kansen begon te krijgen. Op een moment na in de tweede helft viel er weinig aan te merken op de leidsman van vanmiddag. Richard Bakker maakte een actie aan de linkerkant, gaf hem maar er werd ook een overtreding op hem gemaakt. Als de leidsman iets langer had gewacht met een vrije trap geven en het voordeel had afgewacht dan had die gezien dat de bal binnen viel. Nu bleven we achter met een vrije trap. De dienst doende leidsman gaf achteraf ook aan dat die te vroeg was met zijn oordeel bij die actie.”

Tenslotte: ,,Warmunda ging steeds meer druk zetten en wij kwamen er minder uit. Zoals gewoonlijk kan je dan verwachten dat er eentje valt en dat was dan ook het geval. In de laatste vijf minuten plus een min of vijf blessuretijd kregen we er twee om onze oren. En ja daar baal ik van, maar zeker ook de gehele groep. We hadden de goeie hoop om de drie punten hier te houden en daar leek het heel lang ook op. Maar helaas. Op naar volgende week. Nieuwe week, nieuwe kansen en weer met een positieve vibe het veld op. Ik ben voornamelijk ook blij dat er wat jongens terugkeren en alles naar behoren vandaag heel is gebleven.”

Collega Barry van Rijn: ,,We wisten vooraf dat dit een lastige pot zou worden. Op een zwaar veld na de vele regenbuien tegen een ploeg die zeker een resultaat wilde halen gezien de ranglijst. Wij wisten ook dat we niet compleet zouden zijn. We moesten een beroep doen op een aantal spelers van de Onder 23. Toch hadden we er zelf ook vertrouwen in en we hebben ons tot doel gesteld om zsm zoveel mogelijk punten binnen te harken.”

Van Rijn over de beginfase. ,,We hadden veel de bal zonder tot grote kansen te komen. Het tempo lag echter te laag en de intensiteit was niet groot genoeg. Dat vind ik kwalijk en daardoor heeft er in de pauze ook een pittig gesprek plaatsgevonden. Je kunt verliezen, maar je moet altijd wel inzet hebben getoond. En daar waren we in de eerste helft niet tevreden over. MMO profiteerde met twee doelpunten, hoewel beide inzetten onderweg wel van richting werden veranderd. Daar hadden we wel wat pech.”

Vervolgend: ,,In de tweede helft was de strijd en wil er wel van onze kant, mede door wat wissels. We moesten immers in de achtervolging om alsnog met een positief gevoel terug te kunnen reizen naar Warmond. We creëerden nu wel het nodige en er werden veel scrimmages uitgevochten voor hun doel. Ik heb ook nog wel een penaltymoment gezien voor ons, maar de bal ging niet op de stip. Uiteindelijk scoorde Thomas van Kesteren laat de 2-1 en roken we meer bloed. Dax maakte de 2-2 op fantastische wijze met een omhaal. Dat was voor hem en de ploeg natuurlijk wel een heel mooi moment. Na de 2-2 raakten we nog de lat en hadden we dus zelfs nog kunnen winnen. Gelukkig bleef een nederlaag ons bespaard, maar we zullen die intensiteit volgende week tegen AVV Alphen wel negentig minuten nodig hebben.”

Fotografie: Jan van der Lubbe (aanwezig in tweede helft)