donderdag, mei 2, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestDoelman Gijs Jansen voorkomt averij voor FC Oegstgeest

Doelman Gijs Jansen voorkomt averij voor FC Oegstgeest

-

Vierde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest heeft zich gerehabiliteerd van de tamelijk kansloze nederlaag bij SJZ van een week terug. Cadeau kreeg de ploeg van Huig Jan Heeringa het allermist tegen Floreant. Zeker na de pauze hadden de Boskopers het betere van het spel en de 1-0 voorsprong veroorzaakt door Yannick van der Meel wankelde. Gijs Jansen hield zijn doel echter schoon. Sterker nog; de sluitpost stopte een strafschop van de gasten.

,,Ach, ik sta er om ballen tegen te houden. Het gaat dit seizoen wel lekker moet ik zeggen en dit past daar prima bij. Ik dacht dat hun linksback die pingel ging nemen, maar uiteindelijk pakte de spits de bal. Hij had al drie keer de korte hoek gekozen in de wedstrijd en daar gokte ik nu ook op. Zijn inzet was best hard, maar niet genoeg in de hoek en zo kon ik redding brengen. Nee, ik ben niet op de schouders van het veld gegaan. Dat zit ook niet in mijn aard. Die gasten gaven mij wel de complimenten na afloop en dat is leuk. Uiteindelijk kwamen we met de schrik vrij na een moeizame tweede helft. Er was in de avond een feest op de club en het is laat en gezellig geworden. Ik had zelf een verjaardag van een vriend en ik heb daar wat biertjes weggetikt en dat met een brede glimlach.”

Jansen is wel realistisch over het optreden van zijn ploeg. ,,We hadden een goede start en creëerden ook kansen. Daaruit prikte Yannick binnen en dat was volkomen verdiend. Tot aan de rust hielden we de controle, maar na de doelwisseling werd het allemaal anders. Zij gingen meer druk zetten, ook hoog, en we voetbalden onszelf daar amper onderuit. Wij moesten omschakelen naar de lange bal en kwamen hooguit nog tot schietkansen. En toen kwam het moment van de elfmetertrap na een overtreding van Kevin Driessen. Hij gaf na afloop aan dat het een terechte penalty was. Gelukkig kon ik hem en de ploeg redden en na de gemiste strafschop kregen zij geen grote kansen meer.”

FC Oegstgeest bleef dus in de kopgroep ‘rondfietsen’. ,,SJZ, Teylingen, Meerburg en wij staan kort op elkaar en we hebben eigenlijk al een aardig gat richting de nummer vijf. Het gaat denkelijk een ongemeen spannende strijd worden bovenin. Ik schat wel in dat onze concurrenten ook niet zomaar even gaan winnen van Floreant. Een lastige tegenstander. Maar ik denk dat alle ploegen, die onder de top vier staan, op een goede dag het de toppers lastig kan maken. Waakzaamheid is dus in elke pot geboden.”

Het einde van de eerste periodetitel komt in zicht en de FC zit in de wachtkamer. ,,Ik denk niet dat SJZ het nog gaat verspelen, maar je weet het nooit. Wij moeten in elk geval onze eigen wedstrijden blijven winnen. Het pakken van een periode heeft niet de grootste prioriteit, maar aan de andere kant kan je maar beter een prijs op zak hebben. Daarvoor is het goed dat we ons weer hebben opgericht na de teleurstellende middag in Zoeterwoude.”

 

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read