woensdag, mei 1, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestSterk SJZ pakt koppositie na zege op FC Oegstgeest (3-1)

Sterk SJZ pakt koppositie na zege op FC Oegstgeest (3-1)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Afgelopen zaterdag stond er in de vierde klasse A een heuse topper op het programma. Gastheer SJZ (nr. twee op de ranglijst) kreeg bezoek van koploper FC Oegstgeest, dat uit de eerste vier competitiewedstrijden de maximale puntenscore had  behaald. De formatie van Huig-Jan Heeringa hoefde in deze serie zelfs geen enkele tegentreffer te incasseren, maar aan die fraaie reeks maakte SJZ op Sportpark Haasbroek een einde. De thuisploeg had bij rust al een royale voorsprong opgebouwd (3-0), een marge die voldoende bleek voor de overwinning. FC Oegstgeest sputterde na rust nog wat tegen, maar de verdiende Zoeterwoudse triomf kwam niet meer in gevaar (3-1). Door dit resultaat mag SJZ, op basis van een beter doelsaldo dan Teylingen, zich de nieuwe lijstaanvoerder van hun klasse noemen.

SJZ, dat moest aantreden zonder de geblesseerde aanvoerder Guus de Goede, kende een sterke openingsfase en de vroege voorsprong voor de groen-witten, een fraaie treffer van Joey Vink, mocht dan ook beslist verdiend worden genoemd. Halverwege de eerste helft was hét moment, dat uiteindelijk bepalend bleek voor de rest van de wedstrijd. Een handsbal van SJZ-aanvaller Jay Loomans werd door de arbitrage over het hoofd gezien, waarna de bal via een FC Oegstgeest-verdediger in het doel van de bezoekers verdween (2-0).

FC Oegstgeest bleef na deze treffer mopperen over het aangedane onrecht en dat kwam de bezoekers duur te staan. De Oegstgeestse defensie leverde direct na de aftrap de bal in bij Marc Griffioen, die wel raad wist met de geboden buitenkans (3-0). Bob den Hollander kreeg vlak voor rust de kans op de 3-1, maar zijn kopbal verdween vlak naast het doel van SJZ-doelman Gijs Brinks. De gastheren kregen kort na rust direct twee grote kansen, maar Griffioen (redding FC Oegstgeest-doelman Gijs Jansen) en Jari van Kampen (paal) verzuimden om de bezoekers al vroegtijdig de definitieve nekslag te bezorgen. Den Hollander gaf ruim een kwartier voor tijd zijn ploeg middels een benutte strafschop weer wat hoop op een resultaat, maar tot een stormachtig Oegstgeester aanvalsoffensief kwam het niet. Nadat niet veel later Bas Nieuwenburg (met twee keer geel) het veld moest verlaten, was het duidelijk dat de zege terecht ging komen bij de ploeg die daar het meeste aansprak op had (3-1).

SJZ-aanvaller Marc Griffioen blikte terug op de wedstrijd: ,,Dit was voor ons een hele belangrijke overwinning, ook met het oog op de eerste periode. We waren wat gelukkig met het toekennen van die 2-0, maar daarna hebben we het zelf afgedwongen. De eerste helft was prima van onze kant. Na rust vond ik het wat minder, maar in echte problemen zijn we niet meer geweest. Een overwinning op een sterke ploeg als FC Oegstgeest, is voor ons in ieder geval de bevestiging dat we op de goede weg zijn’’, aldus de buitenspeler.

FC Oegstgeest-aanvoerder Bob den Hollander was een stuk kritischer op het optreden van zijn manschappen:,, Ik denk dat SJZ veel feller was vandaag en ze wonnen bijna alle tweede ballen. SJZ maakte via Joey Vink, die ik uitstekend vond spelen, een mooie treffer, maar wat er na die 2-0 gebeurde kunnen we ons zelf aanrekenen. We stonden nog te zeuren over dat doelpunt en voordat we het door hadden lag de 3-0 al in het netje. Dan weet je dat het lastig gaat worden bij een sterk SJZ. In de tweede helft probeer je dan met opportunistisch voetbal terug in de wedstrijd te komen, maar het zat er niet in vandaag. We staan weer met beide beentjes op de grond, zoals ze dat mooi noemen’’, zo besloot de realistische Den Hollander.

SJZ- FC Oegstgeest 3-1 (3-0) 10. Vink 1-0, 26. e.d. 2-0, 27.Griffioen 3-0, 73. Den Hollander 3-1.

Basisopstelling SJZ: Brinks, Versteegen, Plooij, Mitchell Hensing, Van Rijn, Van Kampen, Vink, Loomans, De Klerk , Mike Hensing, Griffioen.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, De Vries, Lichtenbeld, Winkelman, Petronella, Nieuwenburg, Van der Meel, Den Hollander, Elkerbout, Roelen, Morin.