HomeZaterdagVierde klasseWarmunda geeft tegen AVV Alphen zege uit handen (3-3)

Warmunda geeft tegen AVV Alphen zege uit handen (3-3)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Warmunda kreeg afgelopen zaterdag op het eigen Sportpark Overbos bezoek van AVV Alphen. De thuisploeg kwam vijftien minuten voor tijd op een comfortabele 3-1 voorsprong en leek de winst te gaan het grijpen, maar een Alphens kwartiertje gooide roet in het Warmondse eten (3-3).

Warmunda-aanvoerder Dax van Leeuwen zag zijn ploeg een uitstekende wedstrijd spelen, maar de formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer bekroonde het goede optreden niet met een overwinning. ,,Door de slechte weersomstandigheden van afgelopen week hebben we nauwelijks kunnen trainen, maar dat was aan ons spel niet te merken. Het liep eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd prima bij ons. We verdienden het dan ook om op een voorsprong te komen, maar door een communicatiefout tussen onze keeper Wesley Kerkvliet en mij kwamen we al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand.”

,,Ondanks deze tegenslag bleven we de veel sterkere ploeg en in de tweede helft betaalde dit veldoverwicht zich uit. Na rust kwamen we via Ties van Dam, op aangeven van de sterk spelende Kevin van Bentem, op 1-1 en niet viel later maakte Rens Haasnoot, onze O23-spits die de geblesseerde Thomas van Kesteren verving, ook de 2-1. Nadat de ingevallen Reza Rajabzadeh ons naar een 3-1 voorsprong had geschoten, leek de buit binnen voor ons, maar niets bleek minder waar te zijn. Alphen ging hierna vol op de aanval spelen. Ze stuurden iedereen naar voren en met die speelwijze hadden wij de grootste moeite. Na de 3-1 scoorden zij al snel de aansluitingstreffer en niet veel later werd het ook 3-3. Vlak voor tijd had Wesley een goede redding en schoot Alphen op de lat, dus voor hetzelfde geld verlies je deze pot ook nog. Jammer dat we de wedstrijd niet over de streep hebben weten te trekken, want, op het laatste kwartier na, vond ik dit onze beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Het vertoonde spel geeft in ieder veel vertrouwen voor de komende wedstrijden’’, zo blikte de Warmondse captain optimistisch vooruit.

Warmunda – Alphen 3-3 (0-1) 15. Alphen 0-1, 55. T. van Dam 1-1, 61. Haasnoot 2-1, 75. Rajabzadeh 3-1, 76. Alphen 3-2. 83. Alphen 3-3.

Basisopstelling Warmunda: Kerkvliet, Van Dockum, Van Leeuwen, Juffermans, Safi, Schifferli, Gashi, T. van Dam,  Haasnoot, Van Rijn, Van Bentem.