zaterdag, december 9, 2023
HomeVierde klasseSporting LeidenWim Pikaar: ,,De drol is doorgeslikt, maar we gaan positief gestemd verder”

Wim Pikaar: ,,De drol is doorgeslikt, maar we gaan positief gestemd verder”

-

Sporting Leiden eindigde in het afgelopen seizoen als twaalfde en degradeerde rechtstreeks naar de vierde klasse. De teleurstelling was groot, want het verval was groot tijdens het seizoen en niet volgens verwachting. Wellicht had het ook zover niet mogen komen, maar er ging teveel fout gedurende het seizoen. Al te lang stil staan bij de teloorgang heeft ook geen zin, de club moet verder. Voorzitter Wim Pikaar blikt nog even terug en vooral vooruit.

,,We hebben het niet zien aankomen en ik blijf van mening dat de degradatie niet nodig was. Ik geef grif toe dat het bestuur lang niet alles goed heeft gedaan, maar ook de spelersgroep had meer in de spiegel mogen kijken. Er was genoeg kwaliteit aan boord, maar dat kwam er te zelden uit en op een zeker moment bleven we in een negatieve spiraal hangen met het gevolg dat het tij niet meer te keren was. Dat neemt niet weg dat een club meer is dan alleen een eerste elftal. De club is gezond en staat er op tal van vlakken goed op en voor. Bij mij heerst dan ook optimisme, ook richting de toekomst.”

Wim Pikaar: ,,De drol is doorgeslikt, maar we gaan positief gestemd verder”

Vooral in de laatste weken van het seizoen werd duidelijk dat de selectie grotendeels uit elkaar zou gaan vallen. ,,Jammer en vervelend, maar iedereen heeft daarin een eigen keuze te maken. Er zijn ook genoeg spelers behouden gebleven voor de vereniging, maar zij kozen ervoor lager te gaan spelen. Dat respecteren we als bestuur uiteraard. Anderen kozen een ander sportcomplex. Dat is dan niet anders. Positief is nu dat de staf zal gaan bouwen met een grotendeels jonge en grote groep spelers, die al speelden bij de club bij de O23 en O19. Daar zitten prima spelers bij, talenten ook. Zij zullen tijd nodig hebben en krijgen. En ze gaan uitkomen in een hele boeiende klasse met een berg aan onwijs leuke derby’s. In die zin heeft de degradatie ook positieve kanten.”

Over de staf gesproken. Ook daar nieuws. ,,Andy van der Meulen heeft zijn besluit genomen niet te blijven en Taoufik Matoug aarzelde mede door zijn drukke werkzaamheden. Hij is uiteindelijk wel gekomen en er zijn afspraken gemaakt. We zijn verheugd dat we kunnen melden dat Ronald Mink, die de club tot in elke vezel kent en in het laatste deel van het voorbije seizoen al betrokken was bij 1, in de staf zal plaatsnemen. We hebben nu een prima koppel staan en zij barsten van de energie om met de groep weer te gaan bouwen. Ook zullen oudgedienden waar nodig de helpende hand toe gaan steken. Ik ga niet ontkennen dat we een ‘drol hebben moeten doorslikken’, maar we kunnen nu wel verder en achterom kijken heeft niet zoveel zin. Hooguit om van te leren. Maar nogmaals; de club is kerngezond en alle vlaggen wapperen weer op het complex.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read