woensdag, mei 8, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs 't lijntje, deel 29 (week 11)

Langs ’t lijntje, deel 29 (week 11)

-

Langs ’t Lijntje

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje om bekend te maken wat er leeft bij en binnen voetbalverenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

     Langs ’t Lijntje, deel 29 (week 11

  • Onder grote belangstelling is maandag bij Monuta Leiden afscheid genomen van Dick Bakker, clubicoon van Lugdunum. Dinsdag vond de uitvaart in kleine kring plaats. Dick overleed op 3 maart aan de gevolgen van een hartstilstand.
  • De dit weekend gestaakte wedstrijden zijn opnieuw vastgesteld. Het duel in 1C tussen Voorschoten’97 en LFC (0-0) gaat naar zaterdag 30 maart, aanvang 14.30. In 4A maken Teylingen en Warmunda hun duel af op dinsdag 26 maart, aanvang 20 uur. Er zijn nog slechts enkele minuten te spelen bij een tussenstand van 1-0.
  • Vorige week meldde onze redactie al dat twintig clubs zich alweer verbonden hadden aan onze website voor volop aandacht in het seizoen ’24-’25. Een week verder zijn er weer vijf clubs bijgekomen, te weten ASC, LSVV’70, SV Aarlanderveen, Kickers’69 en RCL. Leuk nieuws? Nee, super leuk nieuws!

  • Kijk uit, keepers, bij het uittrappen mag je de bal maar 6 seconden vasthouden, niet langer. Een bestaande regel, waar de scheidsrechter meer op moet letten. Vertragen mag niet meer van de KNVB.
  • Michael Verhoef is niet langer de keeper van derdeklasser Lugdunum. Hij is tussentijds terug gegaan naar zijn vorige club ofwel competitiegenoot BSC’68 uit Benthuizen.
  • Bij Voorschoten ‘97 is het tentenkamp in juli nu al volgeboekt. Heb je geen plekje en wil je toch mee? Zet je dan snel op de reservelijst. Dan maak je misschien toch nog een kans.
  • Op woensdag 10 april vanaf 09.00 organiseert E.M.M. ‘21 het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 8 van de basisscholen Kaag en Braassem en Nieuwkoop. 42 teams (400 kids!) komen in actie.
  • sv Kickers ‘69 heet een nieuwe sponsor een warm welkom CV Pel, een 15 jaar jong installatiebedrijf dat met gerenommeerde merken opdrachten uitvoert voor bedrijven, woningbouwverenigingen en particulieren.
  • Deze dagen wordt er gecollecteerd voor Jantje Beton. De opbrengst wordt gebruikt om zoveel mogelijk kinderen te laten spelen. Een deel van het geld gaat naar de eigen voetbalvereniging. Het mes snijdt dus aan 2 kanten.
  • Bij FC Rijnvogels zijn ze goed bezig met Vrouwen Voetbal. Voor komend seizoen zijn er interessante functies in te vullen. Een teammanager (m/v), verzorger/masseur (m/v) en een assistent-scheidsrechter voor Vrouwen 1.
  • Goed nieuws voor de liefhebbers van het Hollandse lied. John de Bever is één van de sterren die optreden tijdens het spectaculaire slotfeest van 100 jaar Teylingen op 8 juni. John was ooit een geweldig zaalvoetballer.
  • Supervrijwilliger Frans Bekkerin (FC Oegstgeest) is in de lappenmand. Op de site van de club is een video te zien van 10-tallen leden, die hem beterschap wensen. Ze houden van Frans, dat blijkt.
  • In de wedstrijd Teylingen-Warmunda raakte Menno van Noort van Warmunda zwaar geblesseerd. Weg feeststemming. De ontmoeting werd bij een stand van 1-0 gestaakt. Ook de redactie van Langs’t Lijntje wenst de onfortuinlijke en vriendelijke Van Noort alle sterkte toe.
  • Is ‘pannenkoek’ na de Nationale Pannenkoekendag van afgelopen zaterdag nog steeds een scheldwoord voor een speler die voor de zoveelste keer een verkeerde pass geeft of voor open doel mist?
  • Een dubbeldikke Actueel van Roodenburg. Info over de renovatie van kleedkamers, vervanging van speelvelden, parkeerbeleid, de Kooi Cup (toernooi op 9 mei) en de Koninklijke Onderscheiding voor vrijwilliger Jan Ouwerkerk.
  • Tijdens de deze week begon de Ramadan, de vastenmaand van Moslims, er mag alleen na zonsondergang en voor zonsopgang gegeten/gedronken worden. Overdag dus niet. Voetballers mogen in de rust wel drinken.
  • Asielzoekers willen/kunnen voetballen bij clubs of onderlinge partijtjes spelen. Er is groot gebrek aan voetbalschoenen. Ben jij uit gevoetbald? Hebben clubs schoenen over? Laat ’t redactie@leidenamateurvoetbal.nl weten. Langs ‘t Lijntje komt ze ophalen. Bedankt!
  • Bewoners van de Spaargarenstraat en omgeving (Oegstgeest) hebben geluidsoverlast van de voetbalkooi. Moet ‘ie weg? Niks daarvan. De jeugd heeft met succes een petitie met 10-tallen handtekeningen aangeboden.
  • Stompwijk ‘92 bedankt iedereen voor het brengen van oud papier naar de container. Dat betekent extra inkomsten. Vrijwilligers gevraagd om dozen plat te maken en erop toe te zien dat er geen afval in wordt gedumpt.
  • Op de klanken van lekkere muziek komen spelers, scheids– en grensrechters en de Pupil van de Week het veld op. Heerlijk om ze aan te kondigen en hun namen te noemen. Teylingen zoekt een omroeper voor de radiokamer. Wat een enig klusje is dat!
  • Reünies eisen veel voorbereiding. Dat weten ze bij FC Oegstgeest. Zaterdag 13 april is er een reünie Meiden en Vrouwen Voetbal. Er is een wedstrijd (tegen ARC) en fotopresentatie, een quiz en buffet. Geef je snel op via reunievrouwen@fcoegstgeest.nl.
  • LeidenAmateurVoetbal verslaggever Dick Rozenboom versloeg zaterdag SJZ-Nicolaas Boys (3-0). Men vertelde dat Dick ooit 4 wedstrijden in het SJZ 1-shirt had gespeeld en 1x had gescoord. Dat was op 20 mei 1983 tegen Bernardus (2-2). De 1ste goal kwam van de voet van Dick.
  • FC Rijnvogels start, ook al zouden we willen zeggen, met een Onder23 team in het seizoen ’24-’25. De jeugd heeft de toekomst!
  • Voor de 18e keer organiseert Foreholte het Edwin van der Sar Toernooi. Dat wordt een hele happening op zondag 24 maart. Met 24 011-teams van BVO’s en O12-teams van regionale clubs.
  • Na de wedstrijd Sporting Leiden-Stompwijk ‘92 (1-2) gingen de voetjes van de vloer. DJ Carlton trok zijn platenkast open en zette de kantine op zijn kop.
  • Op de SJZ-website stond een opvallend intrigerend zinnetje: ‘Schrijf je vandaag in op het formulier van de blinde poule.’ Help!
  • Ook het duel Voorschoten ’97LFC moest gestaakt worden. Martijn Hogenboom van de Voorschotenaren kreeg de bal op zijn slaap en was even buiten Westen. Gelukkig is er geen (blijvend) letsel, zo bleek later. Het scorebord wees nog 0-0 aan.
  • Tijdens de thuiswedstrijd Bernardus-SVV werden de 5 winnaars van De Grote Clubactie in het zonnetje gezet. De topverkopers mochten het veld oplopen met de herenselectie. Mauro, Tess, Jaylen, Jurre & Danisha kregen in de rust wat lekkers.
  • Zondag was het voor DoCoS-Ukken Pannenkoekendag. Met vermoeide beentjes zaten ze lekker te smullen. Ben je tussen 3 ½ en 6 en wil je trainen? Ga dan op zondagmorgen 10.00 naar DoCoS. Of mail ukkenvoetbal@DoCoS.nl.
  • FC Oegstgeest had zaterdag culinaire hoogstandjes bereid, zoals Broodje Hete Kip, op een pistolet met sla (€ 5,50) en Mals Broodje Schnitzel met saus (€ 3,00).
  • Fons Cornelissen floot de wedstrijd FC Oegstgeest 4LSVV’70 2 en één de spelers van LSVV’70 speelde in een t-shirt van Pupil van de Week. Hilariteit natuurlijk dus vroegen ze de arbiter of hij met hem op de foto wilde. De wedstrijd was een leuke faire pot voetbal, die eindigde in een 2-2 gelijkspel.

  • Dit jaar zal ook rondom sv Kickers ‘69 gekeken worden hoe bewoners nog meer kunnen genieten van natuur, ontmoeting & bewegen. Woensdag 20 maart van 19.30 tot 21.00 komt de buurt samen bij de voetbalclub.
  • Op 20 maart gaan jeugdleden van MMO langs de deuren om statiegeldflessen & -blikjes op te halen. De opbrengst is bestemd voor jeugdactiviteiten en het kamp in juni. Zet flessen en blikjes buiten.
  • Bij Stompwijk ‘92 blinkt de Pupil van de Week uit. Met dank aan Noor Hoogendoorn, Fenna Hogervorst & Bas v/d Elst. Door hen is zo’n rakker niet meer weg te denken. De pupil heeft een heerlijke dag.
  • De JO13-3 & JO16-4 van Voorschoten ‘97 zijn niet te stuiten. Ze blijven maar winnen. De teams staan nog ongeslagen bovenaan. Op 23 maart strijden deze ploegen voor een plek in de halve finale van de KNVB Beker.
  • Afgelopen vrijdag vertrok een tot de laatste plaats bezette bus met jeugdspelers van het 100-jarige Teylingen naar de semi overdekte ijsbaan in Haarlem. Een paar uur vermaak, voor herhaling vatbaar.
  • Aanstaande zaterdag, de 16de, krijgt deze soms grijze week een heerlijke finale. De Supporters Vereniging van RCL organiseert de thema-avond Goud, Stout & Fout. De Songshakers komen muzikaal knallen. Aanvang: 20.30.
  • vv Woubrugge telt inmiddels 250 jeugdleden. ‘Kom erbij,’ roept het bestuur Geboren in 2018, 2019 of 2020: elke zaterdag om 09.30 leuke (speel) training. Geboren in 2014, 2015, 2016, 2017: 2x per week trainen, op zaterdag een wedstrijd. Meld je coordinatoronderbouw@vvwoubrugge.nl
  • Op zaterdag 30 maart barst de viering van 75 jaar TAVV los. De Battle TAVV-Altior om de Ter-Langer-Aar Trofee wordt gespeeld en 15 derby’s der derby’s. Ook is er een groots verbroederingsfeest. Vrijdag meer in Lopend Vuurtje.
  • ‘Beste fietsers….’. Zo begint een oproep aan de velen die per fiets naar sportpark Haasbroek van SJZ komen. Er zijn fietsers die hun 2-wielers buiten de rekken plaatsen. Dag doorgang! Anderen plaatsen hun karretje bij het grote toegangshek. Dat is verboden en onveilig. Zet je fiets in de rekken. Soms even zoeken, maar altijd plaats. 

     Meerburg moet instroom nieuwe leden beperken

Van alle kanten is het te beluisteren: veel voetbalverenigingen melden een aanwas van leden. Een gunstige ontwikkeling. Sporten is gezond, met elkaar voetballen bevordert de onderlinge cohesie, levenslange vriendschappen beginnen bij een club. Dat er naast voetballen ook tal van activiteiten worden ontwikkeld zal ook de aantrekkingskracht van een vereniging vergroten.

Meerburg is de afgelopen seizoenen steeds groter geworden. Elk jaar zijn er meer aanmeldingen dan afzeggingen. Het aantal teams, zo laat het Meerburg-bestuur weten is zo groot, dat de club aanloopt tegen de huidige capaciteit van 3 ½ veld. ‘Het was dit seizoen al een uitdaging om het trainingsschema rond te krijgen en elke week was het weer een puzzel om alle wedstrijden ingepland te krijgen,’ aldus het bestuur. ‘Bij dat laatste moeten we regelmatig uitwijken naar inhaalzaterdagen, zondagse en doordeweekse wedstrijden, die gespeeld worden bij de tegenstander.’

Zonder meteen de stormbal te hijsen, moet Meerburg de instroom beperken. Het aantal teams JO10 t/m JO19 wordt beperkt. Er wordt gestreefd naar 8 JO10-teams, 6 JO11 en 6 JO12-teams. Er komen per direct wachtlijsten voor aanmeldingen JO10- t/m JO19-elftallen. Voor selecties geldt dat spelers van buiten zich vroegtijdig moeten aanmelden bij de ledenadministratie, er is alleen ruimte voor hen als de volledige capaciteit dat toelaat. Plaatsing van potentiële selectiespelers gebeurt alleen in overleg met de Hoofd Jeugd Opleiding. Voor JO8, JO9 en de Champions League is er nu nog voldoende ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

Het is natuurlijk geweldig dat voetbalclubs meer en meer leden weten aan te trekken. Daar staat tegenover dat de veldcapaciteit dient mee te groeien. Dat geldt ook voor het begeleidings- en het arsenaal aan vrijwilligers. Ook wordt er meer en meer geëist op bestuurlijk niveau.

Must Read