woensdag, mei 1, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Cuphouder Voorschoten’97 plaatst zich voor kwartfinale

Cuphouder Voorschoten’97 plaatst zich voor kwartfinale

-

Sportiff LAV Cup –  Dinsdagvond troffen de teams van Voorschoten’97 (za) en FC Lisse O23 elkaar op Sportpark Adegeest. De inzet was een plek bij de laatste acht voor de Sportiff LAV Cup. De talenten van FC Lisse deden voor rust goed mee met de eersteklasser, maar uiteindelijk bleek de tweevoudig winnaar van de regionale voetbaltrofee toch te sterk voor de Lissenaren (3-1).

De bezoekers lieten vanaf het begin zien, dat ze niet van plan waren om voor het eigen doel te blijven hangen en gingen direct vol in de aanval. Deze strijdwijze leverde na nauwelijks twee minuten spelen bijna succes op. De behendige Johnny Mulder zette na een knappe actie Jaïro Mulder vrij voor doelman Stephan van der Niet, maar de aanvaller schoot van dichtbij hoog over.

De thuisploeg, die in haar sterkste formatie aan de aftrap verscheen, was na een kwartier spelen via een kopbal van Guy Smith ook dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet kon door de FC Lisse-defensie worden gekeerd. Een paar minuten later was dezelfde speler wel succesvol. Smith was het meest alert na een hoekschop en liet met een kopbal FC Lisse-doelman Mick de Groot kansloos (1-0). Vlak voor rust moest De Groot opnieuw vissen, nadat zijn aanvoerder Kaj Reede een Voorschotense voorzet ongelukkig had beroerd (2-0).

De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Thom Wijnalda. De spits, die deze week bekend maakte dat hij, samen met ploeggenoot Loyd van der Wilden, volgend seizoen voor zijn oude club RCL zal uitkomen, nam een mooie voorzet van Marvy Zijl in één keer op de slof en zag zijn fraaie inzet in het  Lissese doelnet landen (3-0). Deze ruime achterstand was voor de bezoekers echter geen reden om de witte vlag te hijsen en met af en toe prima combinatiespel werd het doel van Voorschoten’97-doelman Van der Niet gezocht.

De bezoekers scoorden vlak voor tijd via Max Hermans, op aangeven van Max Boateng, de meer dan verdiende tegentreffer en niet veel later maakte de prima leidende scheidsrechter Boy Blikman een einde aan deze sportieve ontmoeting (3-1). Voorschoten’97 treft in de volgende ronde de winnaar van het duel tussen Foreholte O23 en Hazerswoudse Boys. Deze kwartfinale wordt vermoedelijk op dinsdag 2 april in Voorhout of Hazerswoude-Dorp gespeeld.

Voorschoten’97 – FC Lisse O23 3-1 (2-0) 20. Smith 1-0, 40. Reede e.d., 55. Wijnalda 3-0, 85. Hermans 3-1.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Hoogenboom, Nomen, Reinders, Smith, Wijnalda, Van der Krogt, Boersma, Maatoug, Van der Wilden, El Khiraoui.

Basisopstelling FC Lisse O23: De Groot, De Kuyper, De Bruin, Reeuwijk, Reede, Molenaar, Boateng, Johnny Mulder, Riko, Jaïro Mulder, Hermans.