woensdag, mei 1, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Foreholte in slotfase voorbij FC Oegstgeest

Foreholte in slotfase voorbij FC Oegstgeest

-

Sportiff LAV Cup – Dinsdagvond troffen de teams van tweedeklasser Foreholte en vierdeklasser FC Oegstgeest elkaar op sportpark  Elsgeest. De inzet was een plek bij de laatste acht voor de Sportiff LAV Cup. Tot vlak voor tijd stond er een gelijke stand op het scorebord, maar in de slotfase sloeg de thuisploeg tweemaal toe (3-1).

De gastheer liet in het eerste half  uur van de wedstrijd duidelijk zien dat zij op een hoger niveau dan haar opponent acteert. De bezoekers hadden in die fase de grootste moeite om zich onder de druk van de gastheren uit te spelen. Foreholte kwam al na tien minuten spelen op voorsprong. Stan Moritz vond de volledig vrijstaande Lars Berg, die vervolgens beheerst afrondde (1-0).

Na deze treffer ging Foreholte op zoek naar meer, maar FC Oegstgeest-doelman Gijs Jansen hield zijn ploeg overeind. In het laatste kwartier voor rust kwam FC Oegstgeest meer aan voetballen toe. Mario Gianfiglio was een aantal keren dreigend aan de linkerkant maar, behoudens een gekraakt schot van Yannick van der Meel, dit leidde niet tot hachelijke situaties voor het doel van Foreholte-doelman Matthijs Guyt.

In de tweede helft ontwikkelde het duel zich tot een echte cupwedstrijd, waarbij beide teams de duels op het scherpst van de snede uitvochten. FC Oegstgeest ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en deze strijdwijze leverde een kwartier voor tijd succes op. Nadat Bob den Hollander op de rand van de zestien onreglementair was gestopt, mocht Floyd de Ridder aanleggen voor een directe vrije trap. De verdediger liet zien over een uitstekend linkerbeen te beschikken en draaide de bal met een fraaie krul in de kruising (1-1).

Op het moment dat de toeschouwers op de goed bezette tribune zich begonnen af te vragen of er na 90 minuten speeltijd een verlenging of strafschoppen zouden volgen (voor de goede orde: de wedstrijden in de knock-out fase van de Sportiff LAV Cup worden bij een gelijke stand na de reguliere speeltijd middels strafschoppen beslist), trok de thuisploeg de wedstrijd alsnog over de streep. Boyd Slobbe zorgde met een kopbal voor de 2-1, waarna Joost Jansze in de slotminuut de 3-1 eindstand op het scorebord liet noteren.

Foreholte treft in de kwartfinale de winnaar van het duel tussen Koudekerk en ROAC. Ook deze wedstrijd wordt op sportpark Elsgeest gespeeld.

Foreholte – FC Oegstgeest 3-1 (1-0) 10. Berg 1-0, 75. De Ridder 1-1, 83. Slobbe 2-1, 90. Jansze 3-1.

Basisopstelling Foreholte: Guyt, Hartog, Hogenhuis, B. Ligtvoet, Voorn, P. Ligtvoet, Veenhof, Berg, Steendam, Spies, Moritz.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, Lichtenbeld, K. Driessen, De Vries, Petronella, Morin, J. Driessen, Van der Meel, Den Hollander, Gianfiglio, Pieters.