woensdag, mei 1, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: met Graaf Willem II VAC valt niet te spotten

Sportiff LAV Cup: met Graaf Willem II VAC valt niet te spotten

-

Op De Kooltuin stonden gisteravond FC Rijnvogels 2 en Graaf Willem II VAC tegenover elkaar. Beide ploegen zorgden voor een meer dan vermakelijke pot voetbal. Halverwege was er nog niet gescoord, maar na de rust kwam de ploeg uit Wassenaar op 0-2. De Katwijkers kwamen vlak voor tijd op gelijke hoogte, maar in de extra tijd sloeg de ploeg van Jan de Jong alsnog toe: 2-3.

Graaf Willem II VAC is de huidige koploper in de derde klasse B en speelde vorig seizoen nog een klasse lager. Dit seizoen gaat het dus weer crescendo en dat geldt ook voor de geleverde prestaties in het bekertoernooi. Zo werd afgelopen weekend Westlandia na strafschoppen uitgeschakeld voor de districtsbeker. Eerder werden andere hoger spelende clubs al geëlimineerd. Dit keer moesten in het kader van de Sportiff LAV Cup, de 1/8 finale, de reserves van de derde divisionist passen, hoewel strafschoppen wel erg dichtbij waren.

Onder tamelijk aangename omstandigheden, vorige week dinsdag stormde het en regende het nog fors bij de eerste confrontatie in dit toernooi, lieten beide ploegen van meet af aan zien gretig te zijn en graag door te willen bekeren. Dat leverde in de openingsfase al grote kansen op. Zo raakte Rian de Keijzer binnen dertig tellen de paal namens de thuisclub, hetgeen Sien Butgers tien minuten later ook overkwam. Daar stond tegenover dat Laurens Bentvelzen van dichtbij hard over kopte namens de gasten.

Na ruim een half uur liet Graaf Willem een grote kans liggen omdat Bentvelzen en Bob Huiskes elkaar min of meer in de weg liepen. Rutgers kwam aan de andere kant ook nog in de buurt van de 1-0, maar halverwege waren de ploegen nog in evenwicht.

 

Kort na rust testte andermaal Rutgers de reflexen van doelman Emile Roerdink in de korte hoek en zo was het spel ook in de tweede helft vlot op de wagen. Ook Leroy den Haan kreeg het niet voor elkaar om de sluitpost te verslaan en daarna liep Graaf Willem plots met sterk spel en onder aanvoering van de zeer overtuigend spelende Jelle van Staveren weg van de thuisploeg. De ingevallen Jacky Adam opende de score en Jaap van Vliet deed niet ver daarna een duit in het zakje namens de bezoekers.

FC Rijnvogels leek verslagen, maar gooide er duidelijk nog een schep bovenop om terug te keren in de wedstrijd. Dat lukte via Rutgers, op aangeven van Mike Zwijnenburg, en de binnen de lijnen gekomen Kevin van Milt. Die tweede treffers viel op slag van het aanbreken van de extra tijd. Daarin kreeg Graaf Willem twee grote kansen om het duel alsnog in het voordeel te beslissen, maar de ook al ingevallen Hugo Smeets was nodig om de vijfde treffer van de avond te kunnen noteren. In de korte tijd die nog resteerde, kreeg de FC het niet meer voor elkaar om nog eens terug te komen.

De enerverende tweestrijd, uitstekend gefloten door Bas Annegarn,  boeide vanaf minuut 1 en beide teams ontliepen elkaar weinig. Het debuut van Graaf Willem mag in elk geval succesvol worden genoemd in dit toernooi. FC Rijnvogels won dit toernooi voor de eerste keer, maar daar blijft het vooralsnog bij. De volgende tegenstander voor de ploeg van De Jong komt voort uit de ontmoeting tussen Ter Leede Onder 23 en Jong Nieuwkoop.

De Jong tenslotte: ,,Geheel eens dat dit een leuke en open wedstrijd was. Daar bedank ik ook het gastvrije FC Rijnvogels voor. Vooral in de eerste helft en een deel van de tweede helft vond ik ons goed spelen met goed positiespel en van daaruit kregen we de nodige kansen. Na de 0-2 werden we wel slordiger en daarmee verspeelden we onze voorsprong. Gelukkig dat we de zege er toch nog uitgesleept hebben. Ben ik content over want we wilden graag door, omdat dit simpelweg een leuk toernooi is met leuke tegenstanders.”

FC Rijnvogels 2- Graaf Willem II VAC 2-3 (0-0). 55. Adam 0-1, 60. Van Vliet 0-2, 62. Rutgers 1-2, 87. Van Milt 2-2, 90.+3 Smeets 2-3.

Basisopstelling FC Rijnvogels 2: Plug, Van Rijn, Van Paridon, J. van Duijn, Zwijnenburg, Den Haan, De Keijzer, Koster, Rutgers, J.van Duijn, Abdulqadir.

Basisopstelling Graaf Willem II VAC: Roerdink, Franz, Van Staveren, Van Diepenbeek, Malfitano, Van Vliet, Rieder, De Boer, De Jong, Huiskes, Bentvelzen.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

1 REACTIE

  1. Wat een mooi en eerlijk verslag Hennie! Ik was ziek en kon niet komen kijken, maar nu toch een goede indruk gekregen! Dank daarvoor!
    Fan van keeper Emile Roerdink 😀

Reacties zijn gesloten.

Must Read