zaterdag, april 27, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand maart: Brouwerij Fusie

LAV-sponsor van de maand maart: Brouwerij Fusie

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften), moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV in Leiderdorp op bezoek bij Michael Breel en  Dennis Anthonysz van Brouwerij Fusie. Tomas Breel, de derde mede-eigenaar, was helaas niet in staat om bij het gesprek aanwezig te zijn.

Tomas (links), Dennis (midden) Michael (rechts)

Dennis, Michael, kunnen jullie wat vertellen over jullie voetbalverleden?

Dennis: ,,Ik ben opgegroeid in Leiderdorp en ben als jongetje van 6 jaar bij RCL begonnen met voetballen. Ik heb daar een jaar of tien met veel plezier in de jeugd gespeeld, maar daarna werd het ‘sleutelen aan brommertjes’ mijn grote passie.”

Michael: ,,Ik ben opgegroeid in Leiden Zuid-West en heb 2 jaar bij Oranje Groen op de Boshuizerkade gevoetbald. Ik kon er eerlijk gezegd geen hout van, haha. Mijn jongere broers Roy en Colin hebben daar ook gevoetbald en zij hebben uiteindelijk langer gevoetbald dan ik. Met mijn lengte bleek ik meer geschikt te zijn voor basketball en dat bleek wél een goede keuze te zijn. Ik speel nog steeds basketball en doe dat nog steeds met veel plezier.”

Kunnen jullie wat vertellen over de ontstaansgeschiedenis van Brouwerij Fusie?

Michael: ,,Tomas (mijn zoon), Dennis (mijn schoonzoon) en ik hebben alle drie een baan, maar daarnaast hadden we wat tijd over. We wilden graag gezamenlijk ‘iets ’ondernemen, maar het ‘wat en hoe’, was nog vrij vaag. Tomas heeft ervaring met de horeca en al snel kwam het idee op om een kroeg te beginnen. We hebben ons daarin verdiept, waren zelfs dicht bij een overname van een horecabedrijf in Leiden, maar uiteindelijk is dat op niets uitgelopen. Inmiddels waren we wel steeds meer bekend geraakt met de horeca. We leerden ook de ‘bierwereld’ steeds beter kennen en  kwamen toen op het idee op om zelf bier te gaan brouwen. We werden steeds enthousiaster voor dat idee en hebben ons uitgebreid verdiept in het brouwen van bier. We zijn toen begonnen met hobbybrouwen, maar al snel bleek dat we daarvoor een eigen plek nodig hadden. Een vriend van mij heeft toen zijn loods in Boskoop beschikbaar gesteld en daar zijn we een jaartje gaan experimenteren.”

Vervolgend: ,,Op een gegeven moment hadden we een paar biertjes ontwikkeld, waar we erg enthousiast van werden en dachten we:’ dit moeten we niet laten liggen’. Al snel wilden we onze bieren ook in de markt gaan wegzetten, maar dat zou niet gaan lukken met de hobbyapparatuur waarover we beschikten. We hebben uiteindelijk een grote bierbrouwerij in België gevonden, waarmee we een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Inmiddels verkopen we onze bieren aan een groot aantal bierwinkels en horecabedrijven, niet alleen in de Leidse regio, maar door het hele land. Onze bieren zijn ook verkrijgbaar via onze webshop (shop.brouwerijfusie.nl). We zijn overigens kort geleden verhuisd naar De Baanderij in Leiderdorp, alwaar we een kantoor en magazijn hebben’’, aldus Breel.

Dennis vertelt verder: ,, Brouwerij Fusie staat voor vriendschap, ontdekking van smaken en verbindt mensen in een steeds digitalere wereld. Gedreven door nieuwsgierigheid, liefde voor bier en de wens om mensen samen te brengen, combineren we digital art, muziek en gezelligheid om unieke bieren te creëren. De brouwfilosofie van Brouwerij Fusie is gebaseerd op een avontuurlijke smaakverkenning, aangedreven door een onstilbare nieuwsgierigheid en drang tot smaakverfijning die leidt tot speciaal bier dat breed wordt gewaardeerd. We zijn op een constante zoektocht om nieuwe smaken te ontdekken en te creëren, maar ook bestaande smaken te verfijnen en vernieuwen met als doel het bierlandschap te verrijken met onze unieke brouwsels. Onze bieren, hoewel diepgeworteld in traditie, zijn ook een canvas voor innovatie en weerspiegelen een mix van digitale kunst en wisselende thema’s binnen de muziekwereld. Wij bieden meer dan alleen een drankje, namelijk ook een boodschap, een filosofie en een verrijkende zintuiglijke ervaring.

Elk Fusie Bier is een eerbetoon aan een specifiek muzieknummer, weerspiegeld in de naam en de smaak van het bier. Van het rijke, mysterieuze “Golden Brown” dat herinnert aan de warme tonen van een gouden zonsondergang, tot het zachte maar verrassende karakter van de “Blond Animal”, onze bieren nodigen je uit om achterover te leunen, te genieten en je te laten inspireren. Daarnaast hebben we ook “Three Little Birds”, een bier dat de relaxte sfeer van reggae belichaamt, en als uitbreiding op het assortiment in het eerstvolgende voorjaarsseizoen werken ‘as we speak’ aan een verfrissend voorjaarsbier dat je meeneemt op de volgende spannende reis van smaakontdekking. Elk van onze bieren wordt vergezeld van een unieke afspeellijst middels een Spotify QR-code op het etiket, ontworpen om de beleving van het bier te verrijken en te versterken. Scan de QR-code met de scanner in de Spotify zoekbalk. We zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een vierde soort bier, dat zal een witbier gaan worden’’, aldus Dennis.

Hoe zijn jullie trouwens met LeidenAmateurVoetbal in contact gekomen?

Michael: ,,Zoals een hoop mensen weten, is Hennie Kanbier (eigenaar LeidenAmateurVoetbal) ook een groot fan van ZZ Leiden. Na afloop van een wedstrijd ben ik met Hennie Kanbier in gesprek geraakt en niet veel later, ik zat toen in het bestuur van ZZ Leiden, is er een samenwerkingsverband tussen ZZ Leiden en LeidenAmateurVoetbal tot stand gekomen. Basketball is in Leiden een grote sport en ik weet dat er veel amateurvoetballers de wedstrijden van ZZ Leiden bezoeken. ZZ Leiden en LeidenAmateurVoetbal zijn al jarenlang verbonden aan elkaar en ik verwacht dat de samenwerking tussen Brouwerij Fusie en LeidenAmateurvoetbal ook van langdurige aard zal zijn’’, zo eindigt Michael.

Contactadres Brouwerij Fusie

Zijlbaan 17
2352 BN, Leiderdorp
info@brouwerijfusie.nl
071 203 23 61

 

Must Read