maandag, februari 26, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand januari '24: Work Planet

LAV-sponsor van de maand januari ’24: Work Planet

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften), moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV in Leiderdorp op bezoek bij Michel van den Broek en Frank Pijnacker van Work Planet.

Michel, Frank, kunnen jullie wat vertellen over jullie voetbalverleden en betrokkenheid met het amateurvoetbal in de regio?

Michel (rechts op foto): ,,Ik heb gevoetbald bij UVS, daar heb ik mijn hele jeugd gespeeld. Toen ik naar de senioren moest overstappen ben ik daar vertrokken. Ik wilde graag op zaterdag blijven spelen en, omdat de UVS-selectie toen nog op zondag speelde, heb ik toen besloten om voor zaterdagclub De Sleutels te kiezen. Deze overstap was eigenlijk ook heel logisch, want ik kende De Sleutels al goed omdat mijn vader en oom daar toen speelden. Daarnaast ben ik in mijn jeugd ook vaak meegegaan met voetbalkampen van De Sleutels. Ja, dat waren mooie tijden. De Sleutels was een club met veel gezelligheid en een familiaire sfeer. Ik heb daar jarenlang in de selectie gespeeld. Toen De Sleutels later met VCL fuseerde tot GHC, heb ik daar tot mijn 39e in het eerste elftal gespeeld. Ik spreek nog steeds een hoop mensen uit die periode, een aantal van hen zijn inmiddels ook klant bij ons. Een jaar of twaalf geleden zijn we met jongens waar ik altijd mee heb gespeeld een vriendenteam begonnen en spelen we tot op de dag van vandaag, inmiddels bij Sporting Leiden, competitievoetbal. Lekker een balletje trappen op de zaterdag vind ik nog steeds heerlijk om te doen.”

Frank (links op foto): ,,Ik ben op 5-jarige leeftijd begonnen bij De Sleutels en heb daar tot aan de fusie in 2003 gevoetbald. De Sleutels was echt mijn club, ik zat daar toen 4/5 dagen per week. De bij jullie ook bekende Dick Barnhoorn was voorzitter, een geweldige kerel. Dick stond, samen met zijn vrouw Mia, bij bijna alle wedstrijden van De Sleutels, ook van de jeugd dus, langs de kant, dat zie ik clubvoorzitters van tegenwoordig niet meer doen. Wat Michel net al vertelde: De Sleutels was echt een familieclub. In ons geval ook letterlijk, want mijn vrouw, de zus van Michel, heb ik daar ontmoet. Nee, ik ben zelf nooit een echte voorstander van de fusie geweest, want ik vreesde dat het ten koste zou gaan van de gezelligheid. Ik heb nog wel even bij GHC gespeeld, maar daarna zijn we met ons team overgestapt naar Leidsche Boys. Door die overgang was ik ook weer terug in mijn oude, vertrouwde kantine, haha.”

Kunnen jullie wat vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf?

Frank: ,Ik ben in 2008, samen met Arno Jonker, onze andere partner, in Voorschoten begonnen, waar we vanuit een kantoortje in Voorschoten een webshop voor werkschoenen runden. Niet veel later is Michel erbij gekomen en al snel bleek dat we in Voorschoten uit ons jasje groeiden. Het was middenin de recessietijd, maar desondanks wilden we graag ook een fysieke winkel plus showroom openen. We vonden een pand op de Baanderij in Leiderdorp, daar hebben we vijf jaar gezeten. Daarna zijn we naar onze huidige pand, ook op de Baanderij dus, verhuisd, waar we inmiddels ook alweer tien jaar zitten. In de loop der jaren is niet alleen ons assortiment behoorlijk uitgebreid, maar ook onze klantenkring is aanzienlijk gegroeid. We zijn een groothandel, die niet alleen levert aan bouwbedrijven, maar ook horecabedrijven, zorgbedrijven, de Universiteit Leiden, de gemeente Leiden, musea, sportclubs, noem maar op, we kleden ze van top tot teen aan. Daarnaast hebben we tegenwoordig ook onze eigen drukwerk- en borduurafdeling en ook voor relatiegeschenken kunnen klanten bij ons terecht.”

Even over de naam van jullie bedrijf. Bij een hoop mensen in de regio staat het bedrijf bekend als Planet Group, maar nu is Work Planet de benaming. Hoe zit dat precies?

Michel: ,,Ik zal het uitleggen. We zijn in 2008 begonnen onder de naam Planet Group. Dat was een verzamelnaam voor de diverse Planet-websites die we op dat moment hadden, zoals Work Planet (werkkleding) EHBO Planet, Promo Planet, Safety Planet (persoonlijke bescherming), Shoe Planet (werkschoenen). Op een gegeven moment vonden we dat de naam Planet Group niet meer paste bij onze bedrijfsactiviteiten en zijn we op zoek gegaan naar een meer passende naam voor ons bedrijf. Toen we in mei 2023 onze tweede winkel in Alphen aan den Rijn openden, was dat hét moment om te kiezen voor een nieuwe naam en dat is Work Planet geworden. Bij beide winkels prijkt daarom nu de naam Work Planet aan de gevels (zie foto’s). Iedereen is trouwens van harte welkom om een kijkje in onze winkels te nemen, dus als je in de buurt bent, loop gerust even binnen’’, zo eindigen Frank en Michel in koor.

Op Workplanet kun jij online werkschoenenwerkkleding en bedrijfskleding kopen. Met ons uitgebreide assortiment bieden wij een oplossing voor particulieren en alle soorten bedrijven. Het is ook mogelijk om de kleding bij ons te laten bedrukken of borduren. Zo onderscheidt een bedrijf zich van de concurrentie en maken medewerkers een goede eerste indruk.  Heb jij een vraag? Neem dan contact met ons op. Of kom eens langs in onze winkel in Leiderdorp of in onze nieuwe winkel in Alphen aan den Rijn.

Groot assortiment

Op Workplanet maken wij het leuk om werkschoenen en werkkleding te kopen. Wij bieden zowel Nederlandse als buitenlandse topmerken aan. Ons aanbod werkschoenen bestaat uit o.a. DiadoraFTGMeindlLowa en Timberland. Ben jij op zoek naar werkkleding? Bekijk dan eens de volgende merken: Beckum Workwear en Crosshatch werkbroeken. Daarnaast verkopen wij ook PBM: persoonlijke beschermingsmiddelen. Voorbeelden van PBM zijn een veiligheidshelm, veiligheidsbril en een stofmasker.

Contact met Workplanet

Telefoon: +31 (0)71-8200242
E-mail: klantenservice@workplanet.nl

Openingstijden (geldt voor beide winkels)

Adresgegevens winkel in Leiderdorp

Draadbaan 17
2352 BM Leiderdorp
Telefoon: 071-8200242
E-mail (algemeen): info@planetgroup.nl

Adresgegevens winkel in Alphen aan den Rijn

Eikenlaan 255-D
2404 BP Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172-748259
E-mail (algemeen): info@planetgroup.nl

 

1 REACTIE

  1. Leuk om te lezen mannen. En ook dat jullie beiden het zo geweldige tijd hebben gevonden bij De Sleutels. En ook helemaal waar het was een echte familie club. Veel waardering voor hoe jullie het bedrijf groot hebben gemaakt Planet Group is een begrip in de hele regio. Fijn dat we elkaar nog met regelmaat tegen komen. Heel veel succes verder. Van Mia en Dick.

Reacties zijn gesloten.

Must Read