donderdag, mei 30, 2024
HomeTrainerscarrouselARC en Mark Evers per direct uit elkaar

ARC en Mark Evers per direct uit elkaar

-

ARC heeft besloten om Nick Coster het resterende deel van de competitie de leiding te geven over de A-selectie. Daarmee maakt hoofdtrainer Mark Evers, die volgend jaar overstapt naar eersteklasser De Jodan Boys, het seizoen bij de Alphense club niet af. Nick Coster was eerder trainer van ARC O-23 en Vrouwen 1 en speelde zelf tot 2016 betaald voetbal bij onder meer ADO, Volendam en RKC.

Voorzitter Irma Ligtvoet licht het besluit toe: “We hebben met Mark zeven jaar lang een uitstekende trainer gehad. Hij is met de ARC-selectie gepromoveerd in 2019 en heeft in de daaropvolgende seizoenen nadrukkelijk meegespeeld om de prijzen in de 4e Divisie. Dit seizoen, waarin Mark al vroeg aankondigde dat het zijn laatste zou worden, is tot nu toe teleurstellend verlopen. Het doel was om bij de eerste vijf te eindigen en te strijden voor een periodetitel, maar de realiteit is dat we nu in de degradatiezone staan. En met 4 punten uit de laatste 8 wedstrijden lijkt de negatieve spiraal met Mark aan het roer niet meer te kunnen worden doorbroken. Met nog een kwart seizoen te gaan hebben we de kansen nog in eigen hand, maar heeft het team naar onze overtuiging nieuwe energie nodig. De club dankt Mark voor zijn enorme inzet voor de club en wenst hem alle succes voor de toekomst.”

Nick Coster, die door zijn activiteiten voor ARC de selectie goed kent, neemt per direct de trainingen over en zal aanstaande zaterdag, als de Alphense Racing het opneemt tegen SJC, als interim-trainer op de bank plaatsnemen. Vanaf volgend seizoen gaat Remco Tuinenburg de Alphense hoofdmacht leiden.

Bron: website ARC

Must Read