HomeVrouwenvoetbalVerslag en foto's van topper in vrouwenvoetbal: FC Rijnvogels- DTS'35

Verslag en foto’s van topper in vrouwenvoetbal: FC Rijnvogels- DTS’35

-

Vrouwenvoetbal- Bij wijze van uitzondering, zeker geen onwil, een keer een verslag van een topper in het vrouwenvoetbal. Daarnaast een serie foto’s van het duel van de hand van Eric van der Wijngaard.

FC Rijnvogels vrouwen verliest de topper tegen DTS’35 Ede

Het was de topper tussen de nummer 1 en 3 in de topklasse. De vorige ontmoeting eindigde in een 1-0 overwinning voor de dames uit Ede. Een wedstrijd die alle kanten op kon, strijd en passie was aanwezig maar viel helaas in het nadeel uit van de Katwijkse vrouwen.

FC Rijnvogels kwam goed uit de kleedkamer en pakte DTS bij de strot. In de 12e minuut kwamen de roodzwarten terecht op voorsprong via Minke Lalkens. Claudia Owel was attent in de omschakeling en bediende de linksbuiten, die de keepster voor haar doel zag staan en mooi afrondde.

De Katwijkers zaten er lekker in en hadden de ene na de andere mooie aanval, maar wist het net niet te doen bollen. De ploeg uit Ede kwam beter in de wedstrijd, maar Kaylee Ruitenbeek hield haar doel schoon.

In de 2e helft begon FC Rijnvogels wederom goed, maar wist zichzelf niet belonen. Een vrije trap van Daphne van Kruistem viel binnen en de 1-1 was een feit. Kitty Susan pakte haar tweede gele kaart en moest het veld verlaten, DTS begon aan te dringen. In de 83ste minuut was daar Simone van der Linden met de 1-2. De thuisploeg kon met 10 vrouwen helaas geen vuist meer maken en zo eindigde deze interessante topper in een 1-2 eindstand. Zaterdag 6 april reist de ploeg uit Katwijk naar Drente waar ze het opnemen tegen ACV.

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl