maandag, mei 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels speelt het thuispubliek op de banken, 5-2 zege op Kampong

FC Rijnvogels speelt het thuispubliek op de banken, 5-2 zege op Kampong

-

Derde divisie A (zaterdag) –  Uit met 4-0 verloren van Kampong, de laatste drie wedstrijden ook verloren en zeer wisselvallig tegen laagvliegers… alle bouwstenen waren aanwezig zaterdagmiddag 16 maart op sportpark de Kooltuin in Katwijk om met angst en beven de wedstrijd tegen de blauwwitten van Kampong tegemoet te zien. Een thuisnederlaag zou de streep van de nacompetitie weer wat dichterbij brengen. Die vijftiende plek werd ingenomen door vv Hoogeveen met 27 uit 24 waar de roodzwarten elfde stonden met 33 uit 24 en Kampong in de degradatiezone verkeerde op de zeventiende plek met 18 uit 24.

Lag het aan Chelsey van de JO10-2, de pupil van de week, of de wedstrijdbal van Strandpaviljoen ‘Surf en Beach’ dat het zo’n schitterende pot voetbal werd? Na de eerste grote kans voor Kampong na een paar minuten waren het Tom Bijen en Maarten Reyneveld die voor een 2-0 ruststand zorgden. Maar had men iets beter met de kansen omgesprongen dan had het zomaar 7-0 bij de rust kunnen staan. Wat een spelvreugde, strijd en energie werd er op de mat gelegd door dit basisteam van interim-trainer Steef Roodakkers! En Kampong dan? Meer dan een kopkans en één schot waren er niet te noteren en dan was daar ook nog doelman Pim van der Plas in het FC Rijnvogels-doel.

Direct na rust schoot Alljereau Mercera van twintig meter fantastisch de 3-0 binnen, zijn zevende dit seizoen. Even later was het Jort de Zeeuw van Kampong die Arie Haan bij de WK 1978 imiteerde met een ‘kogel’ van afstand, 3-1. Bijen noteerde met een intikkertje, 4-1, zijn tiende treffer alweer waarna De Zeeuw zijn Arie Haan-act weer herhaalde met een bal via de onderkant lat, 4-2. Een kwartier voor tijd kon Kampong-invaller Robin Boots direct met rood eraf na een overtreding op Dennis Bakker die ook het veld moest verlaten, maar dan wel geblesseerd. Reyneveld scoorde de 5-2, zijn vijfde dit seizoen, in een wedstrijd die daarmee gespeeld was en hij bepaalde daarmee de eindstand omdat hij kort voor tijd nog een dot van een kans niet kon verzilveren.

Een dik verdiende zege in een goed gespeelde wedstrijd voor genietend publiek en dat brengt FC Rijnvogels op plek 9 met 36 uit 25 (41-45). Zaterdag 23 maart om 18.00 uur (!) is er de verre uitwedstrijd bij vv Hoogeveen dat na het 7-1 verlies bij IJsselmeervogels zestiende staat met 27 uit 25. Thuis werd met 0-1 van de Drenten verloren. Anders deze wedstrijdbal en Chelsey als pupil van de week maar mee de spelersbus in?

FC Rijnvogels – Kampong 5-2 (2-0). 9. Bijen 1-0, 18. Reyneveld 2-0, 46. Mercere 3-0, 53. De Zeeuw 3-1, 64. Bijen 4-1, 72. De Zeeuw 4-2 en 82. Reyneveld 5-2.

Opstelling FC Rijnvogels: Van der Plas, Van den Oever, Michel, Scholten, Van Paasen, Reyneveld, Bakker (78. Van Montfort), Van Leeuwen (72. Noordam), Mercera, Bijen en Haddadi (57. Roffelsen).

Opstelling Kampong: De Jong, Van Bergen en Henegouwen (60. Versteeg), Gersen, Eijkemans (80. Nikkels), Bruijnzeels (69. Himich), Witteveen (69. Maintz), Noothoven van Goor (46. Boots en rood in de 75e minuut), Van der Loo, Janssens, De Zeeuw en Van Raalten.

Foto’s: Piet van Kampen

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read