HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFC baalt na gelijkmaker diep in blessuretijd

LFC baalt na gelijkmaker diep in blessuretijd

-

Eerste klasse C (zaterdag) – LFC was op bezoek bij Honselersdijk veruit de betere ploeg, maar het lukte de formatie van Roberto Escudero net niet om het kwaliteitsverschil te verzilveren. De Leidenaren stonden tot diep in, de ruim bemeten, blessuretijd, met 1-2 voor en niets leek een Leidse zege in de weg te staan. De Westlanders gaven echter niet op en deze instelling werd in de absolute slotfase van de wedstrijd beloond (2-2).

LFC-speler Thom de Vries baalde kort na afloop nog flink over het puntenverlies van zijn ploeg. ,,Dit gelijkspel is voor ons een enorme domper”, aldus de middenvelder. ,,We hadden de winst voor het grijpen, maar op het allerlaatste moment gaat het toch nog mis. Onze start was trouwens veelbelovend en we kwamen via een mooie treffer van Tommy Bekooij al snel op voorsprong. Door een miscommunicatie in onze verdediging scoorde Honselersdijk niet veel later alweer de gelijkmaker. Tien minuten voor rust werd de doorgebroken Ahmed Vandi in het zestienmetergebied neergelegd. Dat was niet alleen een penalty, maar ook een rode kaart voor Honselersdijk. Tommy Bekooij benutte de strafschop en met een 1-2 stand gingen we ook de rust in.”

,,Ondanks deze voorsprong en een mannetje meer beschouwden we de wedstrijd nog niet als gespeeld, want je weet dat Honselersdijk met een enorme inzet voetbalt. In de tweede helft verzuimden we om gebruik te maken van onze overtal en liepen we teveel naar achteren. We hadden veel dominanter moeten zijn, maar desondanks kregen we voldoende kansen op de 1-3. Die derde treffer viel ook, maar het doelpunt van Mike Bekooij werd om onbegrijpelijke redenen afgekeurd. Niet veel later brak ik door en werd neergehaald, maar de scheidsrechter weigerde om voor de tweede keer rood te trekken. Honselersdijk kwam er eigenlijk niet aan te pas, maar door de rode kaart voor Soufiane Boukhidous vlak voor tijd kregen zij weer nieuwe moed. Honselersdijk ging met opportunistisch voetbal op zoek naar de gelijkmaker en in de allerlaatste minuut van de blessuretijd scoorden zij alsnog. Ontzettend zuur, maar het is niet anders.”

,,Ondanks deze teleurstelling denk ik dat we bij LFC op de goede weg zijn. De trainingen worden steeds beter, er komen spelers terug van blessures en onze trainer is duidelijk in wat hij wil. Komende zaterdag krijgen we Valken’68 op bezoek. Dat is inderdaad de vereniging waar ik als jeugdspeler ben begonnen. Ik vind Valken’68 nog steeds een mooie dorpsclub, maar verder spelen dit soort sentimenten voor mij niet zo. Ik zie ze vooral als een tegenstander waartegen we de drie punten moeten pakken. De komende dagen zal het zure gevoel over de wedstrijd van vandaag nog even overheersen, maar vanaf dinsdag is de focus gericht op Valken’68’’, aldus De Vries tot besluit.

Honselersdijk – LFC 2-2 (1-2) 15. T. Bekooij 0-1,18. Ammerlaan 1-1, 35. T. Bekooij 1-2, 90.+6 Van den Ende 2-2.

Basisopstelling LFC: Ashley, Abdenour, Heemskerk, Voorn, Mensah,Zenzen, De Vries, Mouchih, M. Bekooij, T. Bekooij,  Vandi.

Foto’s: met dank aan Koos Ophorst, Haglaandenvoetbal.nl