dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFC laat dure punten liggen tegen TAC’90

LFC laat dure punten liggen tegen TAC’90

-

Eerste klasse C (zaterdag)- In de degradatiekraker tegen TAC’90 in Den Haag heeft LFC hele dure punten laten liggen op sportpark De Verlichting. In de zespuntenwedstrijd heeft LFC gelijkgespeeld tegen de gastheer uit de Hoofstad: 1-1. Abdennour El Fazazi voorkwam zelfs een nederlaag door in de dying seconds te scoren. Het betekende voor TAC’90 het elfde (!) gelijke spel van het seizoen. LFC, dat drie punten in mindering heeft gekregen maar in protest is gegaan, kon ook niet stijgen op de ranglijst.

Beide ploegen wilden niet verliezen. In een rommelige wedstrijd kon LFC het balbezit niet uitdrukken in goede kansen. TAC’90 loerde op wat countermogelijkheden. In de vierde minuut miste TAC’90- speler Mo El Ousrouti de mogelijkheid om de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te zetten, hij faalde oog-in oog met LFC-keeper Francis Ashley. TAC’90-aanvoerder Randall Labordus probeerde na twintig minuten met een volley de sluitpost te verschalken, maar ook die inzet mislukte.

Kansen kwamen er geleidelijk aan ook voor LFC via Thom de Vries en Mike Bekooij. Hun inzetten werden van de doellijn afgewerkt door Marlito Acensao. De genoemde spits kreeg voor de pauze nog een kans, maar TAC doelman Dion van Wijk hield zijn doel keurig schoon.

LFC begon gedreven aan de tweede helft. Een kopkans van aanvoerder Omar Hamdi vanuit een corner werd nog net gekeerd door de TAC’90 doelman. Even later werd een vrije trap ook nog gekeerd door Van Wijk. Geheel tegen de verhoudingen in op dat moment kwam TAC’90 op voorsprong. Hamdi gleed de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Daarna oogde het weer wat rommelig aan beide kanten. In de laatste vijftien minuten werd het weer levendig. Een doelpunt van El Ousrouti werd afgekeurd en zo ging de 2-0 niet door. In de laatste tien minuten zette LFC toch weer aan. De bezoekers werd een strafschop onthouden en in die situatie hadden Roberto Escudero en zijn kompanen pure pech. Toch kwam de gelijkmaker er alsnog na een door Virgilio Hagens genomen vrije trap die uitkwam bij de veel opkomende Fazazi.

LFC schoot weinig op met het gelijkspel bij TAC’90. De ploeg uit Leiden heeft nog vier finales te spelen, te weten tegen SV Nootdorp (thuis), SV Den Hoorn (uit), VELO (thuis), FC Skillz (thuis) voor lijfsbehoud in de eerste klasse.

TAC’90-LFC 1-1 (0-0). 54. Hamdi (eigen doel) 1-0, 90.+1 Fazazi 1-1.

Basisopstelling TAC’90: Van Wijk, Faloun, Angoelal, Smit, Van der Linden, Dagsoy, De Looff, El Osrouti, Labordus, Valerius, Ascencao.

Basisopstelling LFC: Ashley, El Abdennour, Hamdi, Mensah, Voorn, Marengo, De Vries, Cabrera Ortega, Van Gils, Tommy Bekooij, Mike Bekooij.

Auteur: Shravan Dielbandhoesing

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl