woensdag, juni 12, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFC sluit reguliere competitie af met een overwinning op FC Skillz

LFC sluit reguliere competitie af met een overwinning op FC Skillz

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Afgelopen zaterdag speelde LFC haar laatste wedstrijd in de reguliere competitie. De ploeg uit Leiden was nog niet veilig en moest hoe dan ook afrekenen met directe concurrent FC Skillz uit Den Haag. Nacompetitie voor lijfsbehoud lag nog altijd op de loer en daar hadden de manschappen van trainer Roberto Escudero weinig trek in. De thuisploeg kwam sterk voor de dag en won het duel. Het werd 4-0. Mede door de andere uitslagen in deze ongekend spannende klasse is het nog altijd niet geheel duidelijk of het vege lijf gered is. Volgende week spelen de resterende ploegen hun laatste speelronde en tot die tijd is het dus nog even afwachten voor de Kadebewoners.

De openingsfase was wat aftastend van beide partijen. De ploeg uit Den Haag probeerde met schoten uit de tweede lijn een doelpunt te forceren, daar waar de thuisploeg de voetballende oplossing zocht. Met name aan de rechterkant werd LFC een aantal keer gevaarlijk. Langzaam maar zeker nam de Leidse formatie het heft in handen. Na de nodige speldenprikjes te hebben uitgedeeld kwamen de gastheren na een klein kwartier op voorsprong.

Na een vlotte aanval werd aanvaller Thom de Vries gevonden die kalmpjes binnen tikte. Nog in dezelfde minuut had FC Skillz op gelijke hoogte kunnen komen, maar de bal ging rakelings voorlangs. De gastheren bleven hierna de bovenliggende partij maar moesten alert blijven bij counters van de bezoekers. Halverwege de eerste helft stoomde rechtsback Abdennour El Fazazi op en legde het leder panklaar op het hoofd van Ahmed Vandi. Met een fraaie kopbal liet hij de Haagse doelman kansloos.

De Hagenaren besloten na dit doelpunt iets opportunistischer te gaan spelen, maar eigenlijk leverde dat geen grote mogelijkheden op. LFC had op slag van rust nog een dot van een kans om de score verder uit te bouwen, maar een schot in de korte hoek van De Vries werd uit de doelmond gewerkt. Met een comfortabele voorsprong voor de Leidse formatie werd de kleedkamer opgezocht voor de theepauze.

Na de onderbreking kwam FC Skillz fel uit de startblokken. Wellicht geprikkeld door de opgelopen achterstand probeerden de bezoekers vol goede moed voor de aansluitende treffer te gaan. Tot grote kansen leidde dit niet en de frustratie sloeg toe bij de bezoekende ploeg. Dat resulteerde in een mum van tijd in twee rode kaarten voor het team uit de hofstad wegens mekkeren. De gemoederen liepen hierdoor nog verder op en de arbiter van dienst besloot de wedstrijd tijdelijk te staken voor een afkoelingsperiode.

Na deze niet welkome onderbreking was het aan LFC om de muur van negen tegenstanders verder omver te halen. Bevlogen ging LFC er tegenaan en zag een doelpunt van De Vries afgefloten worden wegens buitenspel. Niet veel later was het wel raak, na wat gefrommel in het vijandelijke strafschopgebied kwam de bal voor de voeten van Mike Bekooij die simpel binnenschoot. Kort voor tijd bepaalde zijn broer Tommy Bekooij de eindstand op 4-0 met een juweeltje van een afstandsschot. Een dik verdiende zege voor de thuisploeg. Na volgend weekend zal blijken of het genoeg was. LFC heeft nu een punt voorsprong op V’97, twee op Den Hoorn en drie op FC Skillz (plus wat beter doelsaldo).

Doelpuntmaker De Vries over de winstpartij: ,,Lekker zeg, dit is een mooie overwinning. We wisten dat dit een enorm belangrijke wedstrijd zou worden. Voorafgaand aan het duel hadden we evenveel punten en het doelsaldo was ook nagenoeg gelijk. Met vier doelpunten verschil winnen is dus heel lekker. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er voor ons vandaag zeker meer doelpunten in hadden gezeten. Al met al zijn we dik tevreden met deze uitslag.”

Na volgend weekend zal dus duidelijk worden of LFC het verblijf in de eerste klasse verlengt of dat het alsnog de zo gehate nacompetitie moet gaan spelen.

Basisopstelling LFC: Ashley, El Fazazi, Hagens, Voorn, T.Bekooij, De Vries, M.Bekooij, Marengo, Oulmouden, Vandi, Mouchih.

Basisopstelling FC Skillz: Selfar Maleki, Mayala, El Moussaoui, Bekkaoui, Ouarraki, El Mahjoubi, Tufi, Frederik, Oti-Bonsu, Adebesin, Rojer.

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read