donderdag, mei 30, 2024

LFC wordt weinig wijzer van puntje

-

Eerste klasse C (zaterdag)- LFC en RKDEO kwamen gisteren niet tot scoren. De Nootdorpers kregen door de bank genomen meer kansen, maar LFC kwam eigenlijk het dichtst bij een doelpunt. Omdat de KNVB de Leidse club een geldboete en drie punten in mindering bracht, was het al met al geen beste week voor de ploeg van Roberto Escudero. De straf werd uitgedeeld vanwege tumult tijdens en na het treffen met Die Haghe van een paar maanden terug.

RKDEO trof al snel de lat via Dylan Boapeah, maar een antwoord kwam spoedig aan de overkant via Cristian Cabrera Ortega die Huub Koning testte. Olak Kramer had de 0-1 ook op zijn schoen, maar gleed weg. Daarna moest doelman Francis Ashley een paar keer handelend optreden, maar de Leidse doelman had de juiste vorm meegenomen van huis. Namens de thuisploeg kreeg Mo Mouchih nog een schietkans, maar de middenvelder zocht het doel te hoog.

Bij RKDEO volgde in de rust een noodgedwongen wissel. Doelman Huub Koning moest geblesseerd achterblijven in de kleedkamer en zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Lucas Oostveen. Hij moest na de pauze direct aan de bak bij een poging van Ahmed Vandi. RKDEO kwam daarna nog een paar keer in de buurt van een doelpunt, maar Ashley bezweek niet. Kort voor tijd leek LFC aan de haal te gaan met de zege, maar een inzet van Denylson Voorn belandde op de binnenkant van de paal. De laatste speldenprikken leverden ook niets op en dus bleef het bij de beginstand.

Escudero: ,,Eigenlijk onbegrijpelijk dat het 0-0 is geworden. Er zijn zat kansen geweest. Beide ploegen acteerden niet groots en ik denk dat dit gelijke spel wel terecht was. Voor ons wel zo ongeveer het maximaal haalbare. De krachten vloeiden overduidelijk weg en dan moet je zo’n punt koesteren. Het is onderhand duidelijk dat we een sterke eindsprint zullen moeten inzetten, want onze positie is door de laatste weken behoorlijk verzwakt.”

Basisopstelling LFC: Ashley, Hamdi, Heemskerk, Voorn, Mensah, Cabrera Ortega, Mouchih, Van Gils, T. Bekooij, Hadui, Vandi.

Foto: Sander de Holander (Haaglandenvoetbal.nl)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read