maandag, april 15, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken 68 houdt drie punten in Valkenburg na zware wedstrijd

Valken 68 houdt drie punten in Valkenburg na zware wedstrijd

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Op een zonnig en koud sportpark ’t Duyfrak vond de wedstrijd tussen Valken 68 en Den Hoorn plaats. Een ontmoeting tussen de nummer zes en de nummer acht van de ranglijst. Bij winst konden de Valkenburgers goede zaken doen in het klassement en bij verlies moest er toch voorzichtig naar de streep gekeken worden aan de onderkant.

In de eerste helft was al duidelijk dat Valken de overhand had tegen het stugge Den Hoorn. De ploeg van trainer Derek van der Plas probeerde zoals altijd het voetballend op te lossen. Dit bleek echter erg lastig tegen de elf uit Den Hoorn, die vanaf het begin af aan de boel achterin op slot probeerden te gooien en zo Valken te forceren de lange bal te gaan spelen. Dit lukte niet helemaal omdat Valken voorin een verschuiving had gedaan met Lars Wietsma in de spits en Bas van Delft op de rechterflank.

Valken kreeg genoeg kansen in de eerste helft via Sammy Zandbergen, Dunke Lagerberg, Samet Arikan en Dirk van Duijn. Ook Den Hoorn kreeg een aantal kansen mede door slordig opbouwen en fouten achterin bij de Valkenburgers. De kans van Lagerberg was de grootste van de eerste helft, alleen kopte hij de bal totaal verkeerd en dus ging deze poging naast. Ook een afstandsschot van Zandbergen ging maar net naast.

Aan het begin van de tweede helft bracht van der Plas Jelle van den Oever en Pepijn van Duijvenvoorde ter vervanging van Arikan en Van Delft. Wietsma schoof op naar de rechterflank en Van den Oever ging in de spits spelen. Valken kwam slordig uit de kleedkamer en in de eerste tien minuten kreeg Den Hoorn wat meer kansen. Daarna kreeg Valken 68 weer de overhand en waren ze dominant in hun spel tot het einde.

De doelpunten vielen echter nog niet terwijl Valken wel kansen kreeg. Van der Plas besloot nog wat te schuiven en zo kwam Stijn Haasnoot erin voor Thijs den Hollander en schoof Dirk van Duijn door naar de linksbuitenpositie om zo veel loopvermogen voorin te hebben. In de slotfase kreeg Van den Oever een uitgelezen kans op de openingstreffer maar zijn stiftje ging traag langs de tweede paal maar net naast.

Valken bleef aanzetten en op zoek naar die bevrijdende 1-0 en in de vijfde minuut van de extra tijd was het dan eindelijk raak. Van den Oever maakte de 1-0 op aangeven van Nick Guijt, die erin was gekomen voor Lars Wietsma, en dus trokken de Valkenburgers uiteindelijk terecht aan het langste eind en staan ze nu op de tweede plek, een puntje achter op RKDEO. 27 januari dan gaan de Valken op bezoek uit bij TAC’90. Dirk van Duijn werd door het Valkenburgse publiek gekozen tot Man of the Match.

Valken 68 – SV Den Hoorn (0-0) 1-0.90.+5 Van den Oever 1-0.

Basisopstelling Valken 68: Kardjani, Den Hollander, Oudshoorn, Slootweg, van Duijn, Roorda, Van Delft, Zandbergen, Wietsma, Lagerberg, Arikan.

Auteur: Daan de Mooij

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read