dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken 68 komt niet tot scoren in Wateringen

Valken 68 komt niet tot scoren in Wateringen

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Het was een prachtige middag om te gaan voetballen en dat gebeurde dan ook. In Wateringen stonden VELO en Valken 68 tegenover elkaar in speelronde 19 van de eerste klasse C. voor Valken was het belangrijk om zeker niet te verliezen en met drie punten terugkeren naar t Duyfrak zou het beste medicijn zijn na de nederlaag tegen Nootdorp van twee weken geleden.

Het begin van de wedstrijd was wat traag van beide kanten. Op een hobbelig veld duurde het zeker wel twintig minuten voordat er een eerste kans te noteren viel. Valken had zoals zo vaak dit seizoen de overhand in het spel, maar kwam niet makkelijk door de stugge defensie van de thuisploeg heen. VELO liet zien waar het gevaar lag dat vanuit hun eigen ploeg kon komen en dat was in de omschakeling en bij dode spelmomenten. Bij corners en vrijetrappen kwam het gevaar vooral voort uit de lange verdedigers en ook voorin hadden ze kopsterke spelers lopen.

Toch was het Valken dat voor rust de beste kansen kreeg. Spits Jelle van den Oever brak door de achterste linie heen, maar zijn inzet eindigde in het zijnet. Valken 68 startte met een gewijzigde opstelling aan het duel in Wateringen. Dirk van Duijn, Sammy Zandbergen en Frank Kardjani namen plaats op de bank. VELO zag in de eerste helft Abel Dries geblesseerd uitvallen na een overtreding van Stijn Haasnoot. Een ander moment nog voor rust was de blessurebehandeling van assistent-scheidsrechter Nadel Issa. Na een korte behandeling kon de wedstrijd worden hervat.

Na de rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Beide ploegen hadden last van het lastig te bespelen veld. Doordat er door het aanvallende spel van de Valken meer ruimte achterin ontstond, kwam de thuisploeg via de omschakeling vaak tot in de 16 meter van de bezoekers, echter zorgde adequaat keeperswerk van Joris van Harmelen en goed verdedigen van Lars Oudshoorn en Jesper Slootweg ervoor dat het Valkenburgse doel schoon bleef.

Valken voerde naarmate de tweede helft vorderde steeds verder de druk op de Wateringse defensie. Tot doelpunten kwam het echter niet. De ingevallen Huig van Duijn zag twee van zijn vrije trappen gekeerd worden door de doelman van de thuisploeg, het plan om de Wateringse sluitpost te verassen lukte de eerste keer wel bijna nadat doelman Deniz Pamuk de bal in eerste instantie losliet, helaas voor de bezoekers kwam er niemand op tijd inlopen om de bal in tweede instantie binnen te schieten.

VELO kwam er in de slotfase een aantal keer gevaarlijk uit, maar ook voor de thuisploeg viel het bevrijdende doelpunt niet. Twee keer bracht het ‘houtwerk’ redding nadat een bal buitenkant paal en op de lat werden geschoten. Geen nieuw verlies in de extra tijd van de wedstrijd dus voor de ploeg van trainer Derek van der Plas. Helaas voor de bezoekers echter ook geen drie punten die konden worden bijgeschreven. Valken blijft vierde staan in deze spannende eerste klasse C. Pas over twee weken moet Valken weer aan de bak, dan uit tegen SV Honselersdijk. Het zijn de enige twee duels van de Valkenburgers in deze maand.

Basisopstelling Valken 68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot, Roorda, Wietsma, De Mooij, Van den Oever, Lagerberg, Arikan.

Must Read