zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken ’68 te sterk voor Die Haghe

Valken ’68 te sterk voor Die Haghe

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Op een door natuur omringd sportpark Ockenburgh stond de wedstrijd Die Haghe tegen Valken ’68 op het programma. Een ontmoeting die door de Valkenburgers op verplaatsing dertien jaar terug voor het laatst gewonnen werd. Het werd dus hoog tijd voor de mannen van Derek van der Plas om daar wat aan te gaan doen. Eerder dit seizoen won Valken’68 thuis overtuigend met 5-0.

Het was al heel snel raak voor de bezoekers uit Valkenburg. Na een snel verdiende corner via aanvoerder Sammy Zandbergen kopte Matthijs de Mooij raak en zo stond er na nog geen twee minuten voetballen 0-1 op het scorebord. Lang kon Valken’69 niet genieten van de voorsprong, want in de vijfde minuut maakte Junior Nelson Quartey, nadat hij notabene zelf een schot van een ploeggenoot had geblokt, met een fortuinlijke hakbal de 1-1.

In die eerste fase van de wedstrijd ging de thuisploeg fel op zoek naar de voorsprong. Die Haghe had de eerste twintig minuten het betere van het spel en het betere voetbal zorgde ook voor de voorsprong. Na een slechte terugspeel bal van Zandbergen op doelman Frank Kardjani zorgde Sebastiaan van der Starre voor de 2-1. De mannen van trainer Van der Plas rechtten echter de rug en begonnen langzaam de overhand te krijgen. Op slag van rust viel de terechte de gelijkmaker. Bas Roorda kopte de 2-2 tegen de touwen en dus konden de Valkenburgers met een lekker gevoel de rust in. Er was op de corners getraind deze week en dat bleek zijn vruchten af te werpen.

Valken’68 zette door in de tweede helft en begon fel. Tot veel kansen leidde het nog niet en dus was er meer rust nodig in de afwerking om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Die Haghe zakte steeds verder in en kwam nauwelijks meer door de roodgele verdedigingslinie heen. Er waren wat kansjes voor Dirk van Duijn en Zandbergen maar de inzetten gingen of over het doel of net naast de kruising.

Die Haghe deelde een enkele speldenprik uit, maar doelman Kardjani keepte een prima wedstrijd. In minuut zeventig kregen de bezoekers een strafschop nadat aanvaller Jelle van den Oever na een goede loopactie onderuit werd gehaald. Jesper Slootweg mocht aantreden en scoorde de 2-3 door de bal buiten het bereik van doelman Nicky Linnenbank binnen te schieten. Valken’68 bleef het overzicht houden en had de controle over de wedstrijd. Het leek er op dat 2-3 de eindstand zou gaan worden, maar na een snelle uitbraak maakte Van den Oever de 2-4 en dus beslissende treffer. Tevredenheid alom dus aan Valkenburgse zijde

Die Haghe-Valken’68 2-4 (2-2).  De Mooij 0-1, Quartey 1-1, Van der Starre 2-1, Roorda 2-2, Slootweg 2-3, Van den Oever 2-4.