maandag, april 15, 2024

Valken’68 laat periodetitel liggen

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Bij Valken’68 heersen gemengde gevoelens wat betreft een eventuele promotie. Er is een groep Valkenburgers die vindt dat de club op dit moment een mooi plekje heeft in de eerste klasse, maar er is ook een groep, waaronder de selectie, die toch graag een stap omhoog zou maken. Vooral vanuit dat laatste, sportieve oogpunt leed Valken’68 zaterdag duur puntverlies in het doelpuntloze treffen met TAC’90.

Er vielen zaterdagmiddag geen doelpunten in de wedstrijd tussen TAC’90 en Valken’68, gespeeld in het Haagse Moerwijk. Dat is niet in de laatste plaats jammer omdat Valken’68 met het gelijke spel verzuimde de koppositie te pakken, maar vooral het mislopen van de periodetitel zal nog even na spoken in de Valkenburgse hoofden. Al wekt men op ’t Duyfrak niet per se de indruk dat ze er heel erg wakker van liggen.

Dat gevoel wordt bevestigd door verdediger Thijs den Hollander, die aangeeft dat er niet veel werd nagedacht over een mogelijke periodetitel. ,,Vorig jaar ging het ook al mis op de laatste speeldag, misschien dat het mede daardoor niet echt leefde deze week. Maar het is toch wel zuur als je achteraf ziet dat je hem had kunnen pakken.”

,,Als spelersgroep en staf willen we natuurlijk voor het hoogst haalbare gaan”, vervolgt Den Hollander. Dat uit zich dit seizoen ook op de ranglijst, waar Valken’68 momenteel de derde positie in beslag neemt. Het enige probleem: ,,Dat de goals in de wedstrijden vaak uitblijven.” Zo ook in de wedstrijd tegen TAC’90, waarin Valken’68 voetballend gezien de betere partij was.

,,We spelen best aardig, creëren veel kansen en staan verdedigend gewoon goed. Toch ontbreekt het vaak aan scherpte voor de goal.” Een echte verklaring kan Den Hollander niet vinden. ,,Het kan kwaliteit zijn, misschien scherpte. Ik weet het eigenlijk echt niet.”

De uitspraken van Den Hollander zijn goed te onderbouwen als je een blik werpt op de eerdere uitslagen van de Vlakenburgers dit seizoen. Op twee uitschieters na werd er vaak met een marge van één goal gewonnen, in één geval was de marge twee. Aan de andere kant: Valken’68 behoort tot de meest scorende ploegen en kreeg er minder tegen dan welke competitiegenoot dan ook.

Klagen is dan misschien ook niet helemaal op zijn plaats, bij de club met het beste doelsaldo van de eerste klasse C. Valken’68 kijkt naar boven en is een ploeg om rekening mee te houden wat betreft de promotiestrijd. Aan de andere kant weet Den Hollander ook: ,,Als je twee keer verliest, moet je weer naar beneden kijken.”

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Den Hollander, Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot, Roorda, Wietsma, Zandbergen, Van den Oever, Lagenberg, Guijt

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read