woensdag, juni 12, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 legt stress naast zich neer, Voorschoten’97 te lief

Valken’68 legt stress naast zich neer, Voorschoten’97 te lief

-

Gisteren kwam er al het nodige voorbij van de derby in de eerste klasse C tussen Valken’68 en Voorschoten’97. Nu, zoals aangegeven, nog een wat uitgebreider verslag.

Een uur lang boeide het duel tussen streekgenoten Valken’68 en Voorschoten’97 nauwelijks, maar daarna kwam alles goed voor de thuisploeg (3-0). Een wat ruim bemeten overwinning, die maakt dat de Valkenburgers de nacompetitie in de ogen kijken en dus is de vierde divisie niet langer ondenkbaar. Voor de formatie van Jeffrey Frijters is dat toekomstbeeld na de verloren derby veel verder weg.

De verliezende trainer: ,,Het had heel anders kunnen lopen. Met Thom Wijnalda kregen we voor de pauze een grote kans en niet ver na de pauze had Loyd van der Wilden de 0-1 op zijn schoenen. Na de rust vond ik ons tot aan de 1-0 beter in balbezit en zelfs daarna ook nog. De 2-0 was wel de nekslag. In bepaalde situaties was het weer te lief van onze kant. Op de een of andere manier win ik nooit met mijn ploeg van Valken’68. Niet mijn favoriete tegenstander derhalve. Het is een sterk collectief, dat kan ik onderhand wel vaststellen. De periodetitel? Dat zou nog wel kunnen, maar na een 3-0 nederlaag vind ik het ongepast om daar over te spreken. Laten we ons nu eerst naar eens definitief veilig spelen.”

Collega Derek van der Plas met zijn bevinding: ,,Vanwege een aantal afwezigen was het voor de staf lastig om te bepalen hoe we zouden gaan spelen. Na een vlakke eerste helft hebben we het na de pauze beter opgepakt en een prima uitslag neergezet. Wij rekenen ons nog niet rijk en willen wel, maar moeten niets. Volgende week zal er bij Forum Sport kampioensstress op staan. In de finale van de competitie spelen de meeste ploegen met stress en het gaat er om hoe je daar mee omgaat.”

Voor de pauze kregen de beide ploegen hooguit wat mogelijkheden. Kort voor de rust bracht Marvy Zijl Wijnalda handig in stelling, maar de spits miste het venijn dit keer in de afwerking. Voor het overige werd er volop balverlies geleden en de gemaakte keuzes waren vaak niet de juiste.

Het duel moest duidelijk nog ontbranden en de naar RCL vertrekkende Van der Wilden kreeg de kans om vuur te brengen. De aanvaller speelde de bal echter in kansrijke situatie te ver voor zich uit. In die fase werd Voorschoten’97 ook dreigender, maar er was vooral sprake van onrustig spel binnen de lijnen.

Na ruim een uur kreeg het kijkspel een boost door een rake kopbal van Dunke Lagerberg uit een hoekschop. Het bleek de geest te zijn die de gastheren nodig hadden om de opponent uiteindelijk om een grotere achterstand te zetten. Na een prima combinatie stelde Samet Arikan de ingevallen Jelle van den Oever in staat om de beslissing te forceren. Een puike voorzet van Lars Oudshoorn leverde in de slotfase de 3-0 op van Arikan, die zo niet voor het eerst belangrijk werd voor zijn ploeg.

Voor Valken’68 was het de vijfde thuiszege die maakt dat de formatie, mede ook door al elk keer de nul te houden, steviger op de tweede plaats staat. Voorschoten’97 bleef zo steken op vier punten uit de laatste vier ontmoetingen en lijkt vooralsnog meer last te hebben van stress in de eindfase.

Valken’68- Voorschoten’97 3-0 (0-0). 63. Lagerberg 1-0, 80. Van den Oever 2-0, 86. Arikan 3-0.

Valken’68: Kardjani; Den Hollander (60. Duiker), Slootweg, Haasnoot, Van Duijn (88. Glasbergen); Oudshoorn, Lagerberg, Wietsma (82. Cooper); Varkevisser (46. Van den Oever), Zandbergen, Arikan.

Voorschoten’97: Van der Niet; Zijl (80. Kaddouri), Hogenboom, Van der Voorst, Reinders; El Khiraoui (80. Simonis), Van der Krogt, Boersma; Maatoug (77. Mouchih), Wijnalda, Van der Wilden.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read