dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 27 januari

Voorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 27 januari

-

TAC’90- Valken’68

Het geduld werd danig op de proef gesteld voor de aanhangers van Valken’68 afgelopen zaterdag. De thuisploeg had meer in huis dan Den Hoorn, maar het bevrijdende doelpunt wilde maar niet vallen. Niet dat de formatie van Derek van der Plas de beste wedstrijd speelde, maar een voorsprong was wel verdiend en die kwam er in de vijfde minuut van de extra tijd. Voordeel daarvan is dat de tegenstander dan meestal niet meer tegen scoort en dus bleven de drie punten op ’t Duyfrak. Door de andere uitslagen klom Valken’68 naar de tweede plaats, nu achter RKDEO. Komende zaterdag wacht de eerste uitbeurt in Den Haag tegen TAC’90 en wel om 14.30 uur. De gastheren speelden vijf keer eerder thuis, maar wonnen nog niet. Drie keer werd er gelijk gespeeld en pas vijf keer gescoord. De roodgelen doen het uit overwegend meer dan okay met onder meer drie zeges en wellicht geeft dat de ploeg nog meer vertrouwen om andermaal een driepunter bij te schrijven.

Voorschoten’97- RKDEO

We mogen best spreken van een valse start bij Voorschoten’97 in ’24. In Nootdorp startte de ploeg van Jeffrey Frijters frivool en de thuisploeg had aanvankelijk weinig in te brengen. Miguel Boersma scoorde twee keer en liet zien groeiende te zijn en een steeds belangrijkere speler te worden. Tot zover het goede nieuws. Een doelpunt vanuit het niets betekende namelijk de ommekeer en met 3-2 gingen de ploegen de rust in. Natuurlijk gaf de vooralsnog laagvlieger nog niet op en dat leverde de gelijkmaker op van Thom Wijnalda. Vervolgens wilden de gasten eroverheen klappen, maar het liep anders en Voorschoten’97 moest met 4-3 passen. Een zure start en de inhaalrace is dus nog niet ingezet op Adegeest. Daarbij komt dat er nogal wat verdedigers niet beschikbaar zijn en dus moet er geschoven worden. Uitgerekend koploper RKDEO komt nu op bezoek. Die ploeg zette ex-lijstaanvoerder Forum Sport met liefst 4-0 aan de kant met treffers van Olaf Kramer, Daniel Prieto, Fabian Pak en Robin Schaareman. Maar goed; wellicht juist de stimulans die nodig is voor V’97 om revanche te halen na het teleurstellende resultaat in Nootdorp.

FC Skillz- LFC

Zaterdagmiddag om 15 uur trappen FC Skillz en LFC voor het eerst af in competitieverband in 2024. De ploeg uit Den Haag/ Wateringen zag het eerste duel van dit jaar afgelast worden, terwijl LFC stil stond vanwege een oneven aantal teams in deze klasse. De Leidenaren oefenden wel en wonnen met 3-1 van ROAC. Deze ontmoeting gaat op dit moment tussen de nummers zes en zeven. LFC heeft een puntje meer verzameld, maar kwam wel eenmaal meer binnen de lijnen. Het heeft er in elk geval alle schijn van dat deze teams aan elkaar gewaagd zullen zijn. FC Skillz won de laatste wedstrijd van 2023 uit van TAC’90 en die zege volgde op twee nederlagen achtereen op eigen veld. Sowieso verloor de ploeg al vier keer thuis, maar Valken’68 en VELO werden wel verslagen als gastheer. LFC speelde min of meer als een jojo in de eerste seizoenshelft. Dan weer prima en dan weer ondermaats. In de winterstop werd besloten niet door te gaan met de trainer en uiteindelijk werd gekozen voor Roberto Escudero als vervanger en de man op de bank die het seizoen af zal maken.

Overige wedstrijden: Forum Sport- Wippolder, Honselersdijk- Nootdorp, Den Hoorn- Die Haghe.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read