zaterdag, mei 4, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 al na half uur klaar met Die Haghe

Voorschoten’97 al na half uur klaar met Die Haghe

-

Eerste klasse C (zaterdag) – Voorschoten’97 boekte tegen hekkensluiter Die Haghe een overwinning, die gerust als de meest makkelijke zege van het seizoen van de Adegeest-ploeg mag worden beschouwd. Toen een klein kwartier voor rust Miguel Boersma op fraaie wijze de 4-0 binnenschoot, was de wedstrijd beslist en vreesden de aanhangers van de bezoekers voor een nederlaag met dubbele cijfers. Zover kwam het niet, want de thuisploeg liet in de tweede helft, wellicht onbewust, de touwtjes wat vieren en ‘gunde’ de gasten zelfs een drietal treffers. Bij de geel-groenen was Thom Wijnalda, niet voor het eerst dit seizoen, de gevierde man. De spits liet het Haagse doelnet liefst vier keer trillen (6-3).

Voorschoten’97 kwam na ruim tien minuten spelen op voorsprong. Miguel Boersma was aan de rechterkant zijn tegenstander te snel af, waardoor het voor Wijnalda een koud kunstje was om binnen te tikken. De bezoekers leken door de openingstreffer volkomen van slag te zijn, want na de 1-0 kreeg de thuisploeg kans op kans. Na de 2-0 van Nassim El Khiraoui was het niet veel later Wijnalda, na goed voorbereidend werk van Derk Reinders, die de 3-0 aantekende. De 4-0 van Boersma was de definitieve nekslag voor de bezoekers, die met name in defensief opzicht een zeer povere indruk achterlieten.  De enige domper in de eerste helft voor Voorschotense kant was het vroege uitvallen van Mo Maatoug. De middenvelder moest na een ongelukkige botsing het veld met een enkelblessure verlaten.

Vlak na rust veerden de supporters uit de Hofstad even op, nadat Sander de Jong, na een handsbal van Martijn Hogenboom in het strafschopgebied, vanaf elf meter voor de 4-1 had gezorgd. Die hoop werd een paar minuten later alweer de grond ingeboord, nadat Wijnalda het eindpunt was van een fraaie Voorschotense aanval (5-1). Na de 5-2, opnieuw uit een strafschop van De Jong, liet Wijnalda zien ook uit stilstaande situaties te kunnen scoren. De aanvaller schoot een vrije trap vanaf de rand zestien fraai in de kruising en gaf Die Haghe-doelman Justin van Look, volgend seizoen overigens uitkomend voor Voorschoten’97, het nakijken (6-2). Vlak voor tijd zorgde Peter de Kleer voor het slotakkoord (6-3).

Loyd van der Wilden blikte terug op de overwinning van zijn ploeg: ,,We speelden voor rust uitstekend en hadden gehoopt om de score in de tweede helft verder uit te bouwen. Dat is niet gelukt en dat is jammer, want ook het doelsaldo kan aan het eind van de competitie een rol gaan spelen. Al met al was dit voor ons een lekkere wedstrijd, die veel vertrouwen geeft voor het competitieslot. Onze doelstelling is nog steeds om in het linkerrijtje te eindigen en alles wat daarbij bovenop komt is meegenomen’’, zo besluit de aanvaller die tegenwoordig dikwijls als linksback wordt ingezet.

Voorschoten’97 – Die Haghe 6-3 (4-0) 12. Wijnalda 1-0 18. El Khiraoui 2-0, 24. Wijnalda 3-0, 32. Boersma 4-0, 50. De Jong 4-1, 55. Wijnalda 4-2, 82. De Jong 5-2, 85. Wijnalda 6-2, 87. De Kleer 6-3.

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Hogenboom, Reinders, Maatoug (71. Werk), Wijnalda, Van der Krogt, Boersma (84. Zijl),  Maatoug (4. Van der Voorst), Baaka, Van der Wilden(84. Van der Kruk), El Khiraoui (71. Kaddouri).