woensdag, juni 12, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 kraakt Nootdorp pas na rust

Voorschoten’97 kraakt Nootdorp pas na rust

-

Eerste klasse C (zaterdag)- ,,Misschien waren we in de eerste helft te gespannen en dat het daarom zo stroef liep. Tot de 1-0 hield een fantastische Stephan van der Niet ons op de been, maar daarna was het gedaan met Nootdorp. Uiteindelijk voetbalden we naar 4-0 en daar ben ik beslist content mee.” Nasim el Khiraoui blikt tevreden terug op de prima zege van zijn team op Nootdorp, waardoor Voorschoten ook volgend seizoen in de eerste klasse zal acteren en zelfs nog vierde werd.

Het bezoekende Nootdorp was al lang en breed gedegradeerd toen het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jaggan klonk. Daar was het eerste half uur weinig van te merken, want de gasten speelden het beste voetbal en creëerden een aantal puike kansen. Van der Niet bleek echter een rots in de branding en pareerde knap inzetten van onder andere Rodney Ebing en Jop Verhagen. Vooral bij de laatste redding moest de goalie zich volledig strekken om nog met de vingertoppen het leer over het doel te werken.

Voorschoten’97 had het moeilijk, het spel was stroperig en kansen waren er amper. De thuisploeg wist dat het winnen moest om in iedere geval boven de streep te blijven die eventueel nacompetitie zou betekenen en misschien dat daar het pijnpunt lag. Vanuit het niets kwam groengeel toch op voorsprong via een doelpunt om door een ringetje te halen. Jim van der Krogt krulde een vrije trap van buiten het strafschopgebied in de kruising.

Vanaf dat moment had Voorschoten’97 eigenlijk weinig te duchten van de opponent, zeker toen Thom Wijnalda (op archieffoto) het weer eens op zijn heupen kreeg en fiks aan zijn aantal doelpuntentotaal werkte: een uit een corner doorgekopte bal, een bal die hij eerst tegen de lat schoot en de rebound tegen de touwen schoot en een prachtig geplaatst schot brachten zijn totaal op 22. Uiteindelijk dus een probleemloze zege voor de thuisploeg.

Ook El Khiraoui beleefde een tweede helft die uitstekend beviel: ,,Na rust kreeg ik een vrije rol en kon dus heerlijk over het veld zwerven. Ik heb vorig jaar als back gespeeld en als linkbuiten, maar dit is toch de positie waar ik me het meest thuis voel. Je zag in dat tweede deel van de wedstrijd dat we goed kunnen voetballen, maar het duurde eigenlijk te lang voor we zover waren. Ja, Thom weer in de hoofdrol met drie doelpunten, maar vergeet Stephan niet. Als hij niet zo weergaloos staat te keepen had het er heel wat ongunstiger kunnen aflopen. Het was zijn laatste wedstrijd, maar wat een afscheid.”

El Khiraoui wordt wat weemoedig als hij verder gaat: ,,Ik heb een paar jaar met Lloyd van der Wilden gespeeld. Hij gaat naar RCL. Thom ook. Ik heb veel van ze geleerd en zal ze missen. Dat geldt ook voor Derk Reinders. Met hem ging ik vaak naar voetbal en het zal gek zijn zonder deze maatjes. Een vreemd einde van een vreemd seizoen. Het ene moment speel je om een periodetitel, het andere om degradatievoetbal te voorkomen.”

Tekenend voor het toch wel merkwaardige seizoen leert een blik op de strijd om de periodetitels. In periode een eindigde Voorschoten’97 op de twaalfde plaats met evenzovele punten. In de tweede periode eindigden de Voorschotenaren op een gedeelde tweede stek met 23 punten. Een sterke tweede seizoenshelft dus. De selectie van Voorschoten’97 ondergaat dus een aderlating, ook Martijn Hogenboom vertrekt, maar jonge, energieke spelers als El Khiraoui, Miguel Boersma en Marvy Zijl zullen samen met de nieuwkomers het nieuwe gezicht gaan vormen van deze eersteklasser.

Voorschoten’97-Nootdorp 4-0 (1-0).  33. Van der Krogt 1-0, 46. Wijnalda 2-0, 60. Wijnalda 3-0,75. Wijnalda 4-0.

Basisopstelling Voorschoten’97:Van der Niet, Simonis, Hogenboom, Reinders, Van der Krogt, Boersma, Zijl, Maatoug, Van der Wilden, El Khiraoui.

Basisopstelling Nootdorp: De Bruijn, LoMonaco, Romeijn, Verhagen, Van Maaren, Ebing, Pieper, Van den Bogaard, Van der Gaag, Ligeon, Abdoel.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read