zaterdag, mei 18, 2024
HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 boekt zwaarbevochten overwinning op FC Oudewater

EMM’21 boekt zwaarbevochten overwinning op FC Oudewater

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De aankomende weken worden belangrijk voor EMM’21. Met het einde van de reguliere competitie in zicht, is de ploeg van trainer Jan de Koning alleszins veilig. Dit weekend kon in een uitwedstrijd directe concurrent FC Oudewater op achterstand gezet worden. Wel moest er dan gewonnen worden tegen de doorgaans stugge en moeilijk te bespelen tegenstander. Een vooral goede eerste helft brachten de ploeg uit Roelofarendsveen de overwinning. Het werd 0-1, een moeizame maar lekkere overwinning aldus verdediger Cremiel Salomé.

Salome over de wedstrijd: ,,In de eerste helft speelden we goed. Er was rust in het team en voetballend zag het er goed uit. We speelden zelfs een tijdje met tien man, doordat Joey van der Geest enige tijd aan een bloedneus werd behandeld aan de zijkant. De meeste duels werden door ons gewonnen en halverwege de eerste helft kwamen we terecht op voorsprong. De bal werd voorgegeven en daarna keurig neergelegd voor David Vermeer die hard binnenschoot. Tot aan de onderbreking kwamen we niet echt in de problemen. Met een minimale 0-1 voorsprong gingen we de rust in, maar er heerste wel vertrouwen binnen de ploeg.”

De defensieve kracht (op de foto) over het tweede deel van de wedstrijd: ,,FC Oudewater kwam met heel veel energie uit de kleedkamer, ze moesten natuurlijk ook wel omdat ook zij alleen gebaat waren bij een overwinning. Er volgde een golf van aanvallen waar wij echt heel veel moeite mee hadden. Gelukkig voor ons konden we ze afslaan, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een doelpunt van onze opponent in de lucht hing. Het druk zetten ging moeizaam op de één of andere manier en daar speelden wij ze mee in de kaart. We hielden stand en heel langzaam kwamen we iets beter in de tweede helft, mede dankzij wat omzettingen. Kansen creëerden we echter niet, het was net alsof de aanvallers de krachten niet konden verzamelen die er de eerste helft wel waren. Eigenlijk komt het erop neer dat we de tweede helft bezig geweest zijn met het tegenhouden van de tegenstander. We mogen van geluk spreken dat het in de afronding niet wilde lukken voor hun. Defensief hebben we gedaan wat er moest gebeuren en dat was de nul houden. Het was niet allemaal even mooi, maar in deze fase van de competitie maakt het niet meer uit hoe je de punten pakt, als je ze maar pakt. Het was een wedstrijd met twee gezichten waarin wij uiteindelijk met de overwinning aan de haal gingen.”

De EMM’er over de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie: ,,We krijgen nog drie pittige tegenstanders. Er zal volle bak gegaan moeten worden, we gaan voor directe handhaving en we bekijken het per wedstrijd. Met het vertrouwen zit het goed. Voor nu staan we boven de streep en hebben we tegen FC Oudewater goede zaken gedaan.”

De Koning: ,,De nederlaag tegen Olympia zat ons nog dwars. Daarin vergaten we een betere uitgangspositie te krijgen en mede door dat verlies moest het nu echt gebeuren. Ik heb een heel strijdbaar EMM’21 gezien en als we dit kunnen blijven opbrengen, hebben we goede kans om onszelf in veiligheid te spelen. De opluchting na afloop was bijzonder groot te noemen. Fijn was ook dat het noodgedwongen experiment met Van der Geest werkte. Door het deze week wegvallen van Stijn Rietbroek (en ook Nadal Wesselman) heb ik Joey aan de rechterkant voorin gezet. Daar speelde hij niet eerder, maar het pakte goed uit. Het is dit seizoen best wel puzzelen, maar als het zo uitpakt is dat heel fijn.”

Volgende weekend speelt EMM’21 thuis tegen de nummer vijf van de ranglijst Alphia. Opnieuw een finale dus voor de manschappen van trainer De Koning en de zijnen.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Huigsloot, Salomé, Hoogervorst, Kerkvliet, Van der Poel, D. Vermeer, Van der Zwet, Van der Geest, Mooren, Z. Vermeer.