woensdag, mei 1, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Foreholte en EMM’21 delen de punten na een kraker van een wedstrijd

Foreholte en EMM’21 delen de punten na een kraker van een wedstrijd

-

Tweede Klasse C (zaterdag) – Het drukbezochte sportpark de Elsgeest was getuige van deze absolute kraker tussen Foreholte en EMM’21. De twee concurrenten hebben met veel strijd en vechtlust een mooie wedstrijd neergezet, maar moesten op het eind toch de punten delen na een late gelijkmaker van de bezoekers: 2-2.

Het beloofde een uitermate leuke pot te worden in de tweede klasse tussen Foreholte en EMM’21. Dit bleek ook vanaf het eerste fluitsignaal zo te zijn doordat beide ploegen goed uit de startblokken kwamen. Het duurde dan ook niet lang voordat de openingstreffer werd gemaakt. De bezoekers uit Roelofarendsveen opende de score door een goede individuele actie van Job Hoogervorst die zijn man passeerde en de bal met links in de verre hoek schoot: 0-1.

Na deze vlammende start was de toon voor de wedstrijd meteen gezet. Er werd door beide ploegen veel energie op de mat gelegd, maar voetballend was het nog niet wat het moest zijn. In deze fase halverwege de eerste helft was het EMM’21 dat het organisatorisch goed voor elkaar had en gevaarlijk was in de uitbraak. Daar waar Foreholte aanvallend meer aandrong en de druk uitoefende op de helft van de tegenstander.

Op slag van rust kreeg Julian Autar een hoge bal in de spits die hij knap controleerde waarna hij een pass gaf aan de opkomende Stan Morits. Hij drong de zestien meter binnen vanaf de linkerkant en schoot de bal in de verre hoek: 1-1.

Na rust zette Foreholte deze goede fase voort en dwong het vlak na het startsignaal een penalty af. Autar nam zijn verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. Helaas voor de thuisploeg pareerde keeper Jochem van Rijn deze inzet en bleef het gelijk. Dit duurde echter niet lang want zo’n tien minuten in de tweede helft kreeg Foreholte een corner die over alles en iedereen heen vloog, maar bij de tweede paal ingekopt werd door aanvoerder Lars Berg: 2-1.

Na deze treffer groeide de wedstrijd naar z’n hoogtepunt. Zo kreeg EMM’21 vlak na de dreun twee levensgrote kansen die nog maar net van de doellijn gehaald konden worden. Beide teams gingen volop voor de overwinning en er werd meer strijd en passie met het spel vermengd tot opstootjes aan toe.

Het was een erg aantrekkelijke wedstrijd geworden die nog een wending in petto had. Zo forceerde EMM’21 in de laatste minuut van de wedstrijd nog een slotoffensief die voor de gelijkmaker zorgde. Een diepe bal richting de linker cornervlag van Foreholte zorgde voor een pass naar de andere kant van de zestien meter waar Damian Hoogenboom kon intikken: 2-2.

,,Dit gelijke spel voelt voor ons toch wel een klein beetje als een overwinning omdat hij zo laat viel. We begonnen wel aardig door vroeg te scoren, maar daarna was het erg moeizaam omdat zij goed druk zetten waardoor wij er niet goed uitkwamen. Uiteindelijk slepen we er dan toch nog een punt uit door middel van doorzettingsvermogen en zij misschien ook wel een beetje achteruit begonnen te lopen”, zo vat Stijn Rietbroek van EMM’21 de wedstrijd samen.

Aan de andere kant heb je de teleurstelling bij Foreholte trainer Mohammed Bourgrine. ,, Het is gewoon jammer dat je deze niet over de streep trekt. We hadden zelf eerder in de wedstrijd al afstand moeten nemen want met een marge van twee goals is het makkelijker om de wedstrijd uit te voetballen. Al helemaal omdat zij zo opportunistisch speelden en dan weet je dat hij altijd een keer kan vallen. En dit keer was dat helaas net voor het einde van de wedstrijd.’’

Foreholte – EMM’21 2-2 (1-1). 7. J. Hoogervorst 0-1, 45. Morits 1-1, 55. Berg 2-1, 90. D. Hoogenboom 2-2.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Van der Velde, Ligtvoet, Voorn, Berg, Morits, Noordermeer, Winkelmolen, Hogenhuis, Zalewski, Autar.

Basisopstelling EMM’21: Van Rijn, Wesselman, S. Hoogervorst, Jansen, K. Hoogenboom, Van der Poel, Mooren, Vermeer, J. Hoogervorst, Rietbroek, Van der Geest.

Auteur: Max Heederik

Foto’s tweede helft Jan van der Lubbe (reportage volgt later!)