woensdag, mei 1, 2024
HomeTweede klasseForeholteForeholte in de gong naar gelijkspel

Foreholte in de gong naar gelijkspel

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Foreholte heeft er na een moeizame middag een puntje bij. Op bezoek bij SVC’08 werd het 1-1. De thuisploeg kwam kort na rust op voorsprong, incasseerde een rode kaart en pas in de dying seconds kon Lars Berg profiteren van de man-meer-situatie.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel en de kat werd vooral uit de boom gekeken. Toch kreeg Peer Ligtvoet binnen het kwartier een aardige kans om de ploeg van Mo Bougrine op voorsprong te brengen. Even later probeerde de weer teruggekeerde Gregor Zalweski het met een schot, maar SVC’08 bleef overeind.

Iets over de helft van de eerste helft moest Jimmy Voorn, een van de beteren aan de kant van de Voorhouters, met een block de 1-0 voorkomen. Daarna bood het vervolg weinig boeiends meer tot aan de rust, hoewel Piet Meeuwissen nog eenmaal handelend moest optreden.

SVC’08 begon de tweede helft een stuk slagvaardiger, want Thomas Hughes verraste keeper Meeuwissen in de tweeënvijftigste minuut met een harde schuiver van buiten het strafschopgebied en bracht de thuisploeg zo op voorsprong. Foreholte moest voor de zoveelste keer dit seizoen in de achtervolging, maar kreeg hulp uit onverwachte hoek.

Bij een blessuregeval verzuimde SVC’08 de bal gewoon uit te spelen en verloor de bal. In de situatie die hierna ontstond ging Matthew Boelhouwer, met een gele kaart op zak, veel te onbesuisd het duel aan en kon scheidsrechter Wim Rozeboom niets anders dan de tweede gele kaart en dus rood trekken voor Boelhouwer. SVC’08 moest dus een dik half uur verder met tien man.

SVC’08 zette een tandje bij en haalde alles uit de kast om het spel van de bezoekers te ontregelen. Zalewski stuitte een kwartier voor tijd op de doelman en de tijd werd de tegenstander van Bougrine en de zijnen. De thuisploeg kon de haven al zien en dacht de 1-0 te kunnen omarmen. Toch kwam Foreholte alsnog op gelijke hoogte, waarbij Berg nog maar eens liet zien van grote waarde te zijn voor de roodwitten.

Al met al geen aantrekkelijk duel met de nodige ergernissen. Elk punt in deze fase kan doorslaggevend zijn en dus moesten de gasten alsnog maar tevreden zijn met een gelijkspel in Wassenaar. Foreholte bleef zesde en heeft nu een achterstand van vijf punten op nummer vijf Alphia. De voorsprong op nummer 7, UVS, bedraagt nu vier punten. Komende dinsdag speelt Foreholte in de halve finale van de Sportiff LAV Cup thuis tegen Valken’68 en vier dagen later komt RCL op bezoek voor een andere derby.