zaterdag, april 27, 2024
HomeTweede klasseForeholteForeholte zet UVS in eigen huis opzij (plus fotoreportage)

Foreholte zet UVS in eigen huis opzij (plus fotoreportage)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Foreholte is op gelijke hoogte gekomen met RCL en neemt nu derhalve een gedeelde vijfde plaats in. Op eigen veld was de formatie van Mo Bougine met 3-0 te sterk voor UVS. De Leidenaren blijven achter in de middenmoot, maar moeten wel achterom blijven kijken. Het gaatje naar de eerste gevaarlijke positie bedraagt vijf punten.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar met Joost Jansze. De aanvaller had gehoopt op assistentie voorin bij zijn voorzet, maar ging aan iedereen voorbij. Dat gebeurde na een minuut of twintig nog eens, terwijl Isi Adima aan de overzijde voor het eerst in kansrijke positie kwam. In de omschakeling verzuimden de blauwwitten een paar keer effectief te werk te gaan, maar de grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Joël Hartog, die zijn meerdere echter moest erkennen in sluitpost Luca van Belen. Vanuit een counter kwam UVS nog dichtbij de 0-1, maar beide ploegen gingen doelpuntloos de pauze in.

Na de rust kenden de gasten een wat betere start en Piet Meeuwissen moest een paar keer handelend optreden en zag een inzet van de doellijn afgehaald worden. Kort daarop hielp Vinicius Nascimento onbewust de gastheren aan een doelpunt. Een foutieve terugspeelbal werd opgepikt en afgerond door Gregor Zalewski, die alsmaar belangrijker wordt voor de Voorhouters.

Geleidelijk aan werd Foreholte meer de baas en het was wachten op de 2-0. De bezoekers kregen ook nog wel mogelijkheden, maar vooral Adima zocht het doel een paar keer te hoog. In de slotfase zag Bougrine zijn ploeg verder weglopen. Eerst kopte Boyd Slobbe binnen en daarmee was de beslissing wel gevallen. Het slotakkoord was voor Peer Ligtvoet na uitstekend voorwerk van Hartog. De overwinning kwam uit bij de ploeg die daar het meest recht op had en zo namen de Voorhouters revanche voor de heenwedstrijd waarin een 0-2 voorsprong deels werd verspeeld (2-2).

Foreholte- UVS 3-0 (0-0), 56. Zaleweski 1-0, 86. Slobbe 2-0, 89. P. Ligtvoet 3-0.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Hartog, Hogenhuis, B. Ligtvoet, Voorn, Berg, Noordermeer, Slobbe, Jansze, Zalweski, Autar.

Foto’s (tweede helft): Jan van der Lubbe.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read