vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Matig EMM'21 kan geen potten breken tegen DONK (plus nababbel)

Matig EMM’21 kan geen potten breken tegen DONK (plus nababbel)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het duel tussen DONK en EMM’21 startte met een inworp voor de gasten en er stonden al dertien minuten op de klok. De wedstrijd was eerder gestaakt vanwege een te glad veld en dus moesten beide teams op herhaling. In de eerste helft werd het verschil gemaakt door de thuisploeg (3-0), die daarmee de koppositie weer heroverde. Na de pauze kwam de formatie van Jan de Koning wat minder flets voor de dag, maar in de score kwam geen verandering meer.

De Koning moest voor de zoveelste keer puzzelen om tot een elftal te komen. De Veense ploeg kampt het gehele seizoen al met blessures en telkens als er spelers weer aanhaken, haken anderen juist weer af. De verliezende trainer wilde zich daar echter niet achter verschuilen en meende dat zijn ploeg het voor de pauze verkeerd had aangepakt en dat DONK daar dankbaar gebruik van maakte.

De ploeg uit Gouda wordt gezien als een van de betere ploegen in deze klasse en wenst graag voor de prijzen te gaan. Afgaande op dit treffen geen gekke gedachte. De hoofdzakelijk uit eigen jongens geformeerde brigade oogt solide. Achterin staat het organisatorisch goed, op het middenveld is de nodige creativiteit aanwezig en voorin is er meer dan voldoende dreiging. DONK beschikt over Jeroen Borsboom en de spits kwam eerder op een hoger niveau uit en pakt zijn doelpunten mee en wijst zijn team vaak de weg. In deze pot kon de puntspeler nog aardig in toom worden gehouden, maar het gevaar kwam voort uit de middenlinie en vanaf de zijkanten.

Na een minuut of negen na aanvang was het al raak voor de gastheren. EMM’21 zette geen druk op de bal en verdedigde tam. Zo kon Roy van de Graaf worden bereikt en zijn inzet was weliswaar niet heel overtuigend, maar via het been van Nadal Wesselman viel de bal achter Jari van Veen binnen. Een wat gelukkige treffer, maar dat had toch vooral te maken met de lankmoedigheid bij de rood-zwarten.

Uiteraard wilde EMM’21 wel in de wedstrijd klimmen, maar DONK hield de druk erop en kwam niet veel later zelfs al op 2-0. Opnieuw sneed de thuis nog ongeslagen ploeg door de defensie en waar Van de Graaf het andermaal niet voor elkaar kreeg om zelf de 2-0 binnen te schuiven, kon Levi van Houten nog wel een voetje krijgen tegen de bal waardoor Van Veen wederom de bal uit het net diende te halen. Tien minuten voor rust leek het duel al beslist. De verder goed leidende De Winter zag een overtreding van Wesselman op Bas Houdijk en de bal ging op de stip tot ongenoegen van de bezoekers. Een zware straf, maar het gaf Borsboom wel de gelegenheid de marge te vergroten.

EMM’21 sputterde af en toe wat tegen, maar enkel David Vermeer kon vanuit de tweede lijn het doel van DONK een paar keer onder vuur nemen, maar Bas van der Eem hoefde nauwelijks in actie te komen. Het moest dus duidelijk beter na de doelwisseling voor wat betreft het spel van EMM’21, maar een resultaat leek al ver weg.

In de tweede helft won EMM’21 wel meer duels en werd het wat brutaler, maar het had er tegelijkertijd alle schijn van dat het ware moeten eraf was bij de nieuwe lijstaanvoerder. De opgebouwde voorsprong was de gasten overduidelijk te machtig, maar een eretreffer was wel op zijn plaats geweest voor de op een p/d-plek staande equipe. Joey van der Geest kopte kort voor tijd prima in, maar Van der Eem hield zijn doel schoon.

EMM’21 verloor deze wedstrijd simpelweg al in de eerste helft en kwam in die ruim dertig minuten flets voor de dag. Het ware gezicht werd niet getoond en daarmee werd het sterke DONK in de kaart gespeeld. Na de rust werd het wel wat beter, maar de lat zal verder omhoog moeten bij De Koning en de zijnen om positieverbetering op de ranglijst te gaan bewerkstelligen. Volgende week komt RCL op bezoek en ook die ploeg wil graag meedoen om de prijzen.

DONK- EMM’21 3-0 (3-0). 22. Wesselman e.d. 1-0, 25. Van Houten 2-0, 35. Borsboom 3-0.

Basisopstelling DONK: Van der Eem, De Jong, Sluijter, Overkamp, B.Houdijk, T. Houdijk, Kaissy, Van Dam, Van Houten, Borsboom, Van de Graaf.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Wesselman, Salomé, Huigsloot, K. Hogenboom, Van der Poel, Vermeer, Van der Geest, R. Hoogenboom, Mooren, Hoogervorst.

Na afloop kwam Jan de Koning aan het woord, hier te beluisteren:

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read