woensdag, mei 1, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Opportunistisch EMM ’21 knokt zich naar een zwaarbevochten punt tegen UVS

Opportunistisch EMM ’21 knokt zich naar een zwaarbevochten punt tegen UVS

-

Tweede klasse C (zaterdag)- EMM ’21 heeft de eerste thuiswedstrijd na de winterstop met 3-3 gelijkgespeeld tegen het Leidse UVS. Het resultaat was zwaarbevochten en zeker niet onverdiend. Het voetbal was lang niet altijd even goed maar de strijd en de passie waarmee de thuisploeg zich toch langszij de Leidenaren knokte maakte veel goed. Op een zwaar en hobbelig veld was goed voetbal ook lastig, omstandigheden waar vooral de bezoekers het eerste uur het beste mee overweg konden. Maar waar de thuisploeg een ander middel tegenover zette, namelijk dat van tomeloze inzet, dat uiteindelijk toch tot een resultaat leidde.

Het was de allereerste keer in het bestaan van beide clubs dat zij in een officiële wedstrijd tegenover elkaar stonden. En daarmee op voorhand al een historische wedstrijd. Dat beide ploegen nog geen ervaring met elkaar hadden, bleek wel in het begin van de wedstrijd. Het spel was aftastend en verder dan tot wat kleine kansjes kwamen beide teams niet. Tot aan de openingstreffer was het spel aan beide kanten rommelig en waren het vooral veel fysieke duels op het middenveld.

De eerste serieuze kans was voor de bezoekers en was ook direct raak. Net voor het half uur spelen werd aanvaller Thomas Tavilla diep gestuurd. Alleen voor doelman Bas Nugteren koos hij voor een slim lobje en liet daarmee de doelman, die nog wel met de vingertoppen aan de bal kwam, kansloos. De bezoekers konden echter niet lang van de voorsprong genieten, want EMM ’21 was direct alert en schakelde een tandje bij.

Nog geen minuut later was de stand alweer gelijk getrokken. Na een overtreding aan de linkerkant net over de middenlijn mocht EMM ’21 een vrije schop nemen. Zico Vermeer koos voor de lange bal en vond aanvaller Stijn Rietbroek rond de penaltystip. Met een bekeken achterwaartse kopbal kopte hij de bal in de verre hoek buiten bereik van alles en iedereen.

Rietbroek die tot veler verrassing de plek innam in de punt van de aanval van topschutter Joey van der Geest, die bij de thuisploeg op de bank begon. De reden was dat Van der Geest de afgelopen week niet had kunnen trainen en daarom door trainer Jan de Koning buiten de basis werd gelaten. Aanvaller Rietbroek greep zijn kans en betaalde het vertrouwen van zijn trainer direct terug met een mooi doelpunt.

De stand was weer gelijk en daarmee voor even ook weer het vuur uit de wedstrijd. Na de gelijkmaker waren het met name de bezoekers die beter begonnen te voetballen aan de hand van uitblinker Abdelkarim Matoug. De snelle en behendige aanvallende middenvelder was een plaag voor de defensie van de roodhemden.

Het was dan ook niet onlogisch dat juist Matoug met een knappe actie in de 37ste minuut middenvelder Bart van der Weijden wist te vinden. Op de rand van het zestienmetergebied haalde Van der Weijden hard uit en via het been van een verdediger werd de bal van richting veranderd. Buiten bereik van doelman Nugteren viel de bal binnen en stonden de bezoekers opnieuw op voorsprong.

Met deze voorsprong gingen beide teams de rust in en daar was weinig op af te dingen. Had EMM ’21 een strijdplan om dit om te draaien? Dan moest het echt anders en beter dan in de eerste helft.

,,De eerste helft hebben we veel duels onnodig verloren en stonden we niet goed. De trainer heeft wat dingen omgezet in de rust en gaf aan dat er meer vuur in moest om een goed resultaat te kunnen halen. Uiteindelijk hebben we dat ook kunnen brengen,” aldus invaller Job Mooren.

Al zag dat er niet direct zo uit. In de eerste minuut na rust leek dit strijdplan de prullenbak in te kunnen. Nog voor het vuurtje aangestoken was door de roodhemden lag de bal aan de andere kant al in het doel. Na een aanval van de thuisploeg werd de bal uitverdedigd door de Leidenaren. Het leek een simpele prooi voor de defensie van EMM ‘21, die hadden echter niet gerekend op het fanatieke doorjagen van Isi Adima. De boomlange spits ontfutselde de bal, ging alleen op doelman Nugteren af en bleef ijzig kalm. Na een knappe passeeractie schoof hij de bal in de hoek en leek de wedstrijd beslist.

Pas na ruim een uur spelen, en een dubbele wissel, kon EMM ’21 wat meer vat krijgen op de bezoekers en gingen zij wat opportunistischer spelen. Dat resulteerde in wat kleine kansjes en enkele hoekschoppen. Uit één van die hokschoppen wist de thuisclub uiteindelijk te scoren. De bal werd laag ingebracht, door iedereen gemist en stuiterde wat gelukkig tegen het bovenlijf van Otto van der Poel aan die daarmee de bal in het doel liep.

EMM ’21 had de aansluitingstreffer te pakken, zou er dan toch nog een resultaat haalbaar zijn? Het was in ieder geval het startsein voor een spannend halfuur. Hartstochtelijk en met vooral lange ballen op invaller en centrale targetman Mooren ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Aangemoedigd door het ruim aanwezige thuispubliek.

Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg loon naar werken. Opnieuw een lange bal naar aanvaller Mooren die een duw van de tegenstander in zijn rug kreeg en naar de grond ging binnen de beruchte lijnen. De uitstekend fluitende scheidsrechter Sulaiman, die de hele wedstrijd prima aanvoelde waar wel en niet door gevoetbald kon worden, wachtte even en besloot alsnog te fluiten en een strafschop toe te kennen. Dit tot groot ongenoegen van de bezoekers en in de hectiek die ontstond werd Axel Pison met rood van het veld gestuurd.

,,Ik word gewoon naar de grond getrokken in de zestien. Als hij die overtreding niet had gemaakt dan had ik die bal natuurlijk gewoon binnengekopt, dat weet ik zeker”, aldus een lachende Mooren.

Dit buitenkansje werd door aanvoerder David Vermeer met twee handen aangepakt en feilloos schoot hij de strafschop binnen. Direct daarna was het invaller Mooren die nog bijna de 4-3 binnen kopte, maar doelman Luca van Belen bracht redding. En zo eindigde deze spannende wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. EMM ’21 had de wedstrijd vanuit een kansloze positie omgedraaid en met hard werken toch nog een punt uit het vuur weten te slepen.

Na afloop van de wedstrijd was aanvaller Mooren trots en voelde zich de morele winnaar. ,,Het is jammer dat we niet zo begonnen en vooral de eerste helft was van onze kant niet goed. Maar uiteindelijk komen we van een 1-3 achterstand terug en weten alsnog gelijk te maken. Dan voelen wij ons toch de morele winnaar. We hebben er hard voor gewerkt met elkaar. De volgende wedstrijd moeten we beginnen zoals we vandaag geëindigd zijn en er vol op klappen. Dan gaan de resultaten vanzelf komen.”

EMM ‘21 – UVS 3 – 3 (1 – 2) 26.Tavilla 0-1, 27. Rietbroek 1-1, 37. Van der Weijden 1-2, 46. Adima 1-3, 63. Van der Poel 2-3, 81. Vermeer (strafschop) 3-3.

EMM ‘21: Nugteren, Wesselman, S. Hoogervorst, Jansen, Kerkvliet, Van der Poel, Z. Vermeer, Bakker (57. J. Hoogervorst), D. Vermeer, Hoogenboom (72. van der Geest), Rietbroek (57. Mooren).

UVS: Van Belen, Bouthari, Van Dam, Spierdijk, Pison, Van der Vlist, Van der Weijden (87. Muller), Kerkhoff, Tavilla (81. Cuvelier), Maatoug, Adima (69. Hulters)/