woensdag, mei 1, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Pijnlijke uitglijder voor EMM’21 tegen directe concurrent Nieuwkoop

Pijnlijke uitglijder voor EMM’21 tegen directe concurrent Nieuwkoop

-

Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Laten we er maar vanuit gaan dat dit een incident was”, verzuchtte Michael van der Zwet (op foto) zaterdagmiddag na de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Nieuwkoop. Dat EMM’21 uitgerekend tegen deze directe tegenstander ,,de slechtste wedstrijd van het seizoen” speelde is bijzonder pijnlijk te noemen, zeker gezien de ranglijst.

Het gevolg van de 3-1 nederlaag is dat Nieuwkoop over EMM’21 heen is gesprongen in de tweede klasse C. De ploeg uit Roelofarendsveen heeft alleen Kagia en Olympia nog onder zich staan op de twaalfde plaats, maar de zevende plaats van UVS is met een gat van vier punten ook niet uit zicht.

Dat maakt de nederlaag op bezoek bij Nieuwkoop misschien nog wel pijnlijker. ,,Het was niet best, ik denk wel de slechtste wedstrijd van het seizoen.” Het oordeel van EMM’21-middenvelder Van der Zwet laat weinig aan de verbeelding over. ,,Je wil zo’n middag natuurlijk nooit hebben, maar als het er dan toch een keer van moet komen, dan maar tegen een ploeg waar je toch al niet op punten had gerekend.”

,,We hadden vanmiddag een mooie slag kunnen slaan, maar we hebben dik verdiend verloren.” Desondanks kwam EMM’21 al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, al kon van die voorsprong niet lang genoten worden. ,,En uiteindelijk had de score nog een stuk hoger uit kunnen vallen. We waren overal te laat, konden de bal niet in de ploeg houden en speelden gewoon te slap.”

Er is nog geen man over boord voor EMM’21, dat de komende weken een belangrijk programma heeft. ,,Dit was de eerste wedstrijd uit een reeks van vier, tegen ploegen die in de buurt van ons staan. SVC’08, Olympia en FC Oudewater zijn ploegen die dichtbij of onderaan staan, dus daar moeten we punten tegen pakken. Maar dan moet het wel beter dan vanmiddag tegen Nieuwkoop. Laten we er maar vanuit gaan dat dit niet meer voor gaat komen.”

Nieuwkoop – EMM’21 3-1. Doelpuntenmaker EMM’21: Joey van der Geest (’16).

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read