zaterdag, mei 18, 2024
HomeTweede klasseRCLNacompetitie voor RCL stapje dichterbij door de 2-1 winst tegen HVV

Nacompetitie voor RCL stapje dichterbij door de 2-1 winst tegen HVV

-

Tweede klasse C (zaterdag)- In december verloor RCL nog met dezelfde cijfers van HVV, de nummer 2 van de competitie, deze keer mochten de Leiderdorpers de eindoverwinning in hun zak steken. Loon naar hard werken in een spannend potje, waar het kwartje ook zomaar de andere kant op had kunnen vallen, de ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd. Niet alleen zijn daarmee de belangrijke drie punten binnengehaald, door het verlies van DONK tegen de koploper VUC in deze speelronde heeft RCL de derde plaats weer in handen en lonkt de nacompetitie.

Daar waar de vorige thuiswedstrijd nog werd uitgeweken naar het kunstgras vanwege de slechte staat van het hoofdveld, werd er vandaag wel gespeeld op het natuurgras. De ploeg uit de Bloemerd had er zin in en startte de wedstrijd gretig. Dat leverde in de beginfase ook een aantal kansen op. Na een ingooi van Mitchel de Kroon belandde de bal via Pascal Brasker bij Iliass Assabban, die geen moment aarzelde en op doel schoot. De keeper kreeg de bal niet onder controle, maar in tweede instantie had hij hem nipt klemvast. Even later stormde dezelfde Assabban aan de linkerkant van het veld op en gaf een voorzet op Sven van Overloop. Hij stapte leep over de bal heen, waarna de vrijstaande Pascal Brasker in de handen van de sluitpost schoot.

De sterk spelende Assabban pikte vervolgens de uittrap van doelman Rens van der Zwet op en gaf een uitstekende pass op het hoofd van de weer eens in de spits gepositioneerde Sven van Overloop, die hem in de linkerbovenhoek kopte, waarmee de 1-0 op het scorebord stond. De bezoekers lieten dat niet over hun kant gaan en voerden de druk op. Een corner van Quinten Jakobs kopte Ole de Mooij maar net naast. En enkele aanvallen later pakte Van der Zwet de kopbal van Phil Altimari, na een voorzet van Max Hagemann. RCL had het lastig en gaf de tegenstander ruimte om beter in hun spel te komen. Trainer Hein van Heek riep op om meer op balbezit te spelen richting de rust, om in elk geval met een voorsprong de theepauze in te kunnen gaan. Dat lukte.

In de tweede helft begonnen beide teams fel en dat leverde kansen op aan beide kanten. Het goed spelende HVV was op zoek naar doelpunten en dat leverde penibele momenten op voor het doel van de Leiderdorpers, zeker op moment dat Hagemann een ragfijne pass gaf op Alex Burghouwt, die na een mooie aanname op doel schoot, doelman Van der Zwet stond echter net aan in de weg.

Bij de Haagse ploeg werden ondertussen twee wissels ingebracht en even later deed Van Heek hetzelfde, nieuw elan in beide ploegen en ondertussen steeg de spanning. Beide ploegen konden aanspraak maken op de winst. En die overwinning leek aan RCL voorbehouden toen Roy Weenink de bal op Robin Brasker speelde, die alleen voor de keeper de 2-0 op zijn voet had. Keeper Guus Dicke voorkwam dit echter. De daarop volgende corner van dezelfde Brasker luidde wel een doelpunt in, toen Jesper van Overloop de hoekschop inkopte. Een gelopen race zou je zeggen, maar niets was minder waar. Nog in dezelfde minuut was een moment van onachtzaamheid in de verdediging, waarbij de Kroon zich verslikte in de aanval van invaller Lodewijk Dekker, de inleiding voor de tegentreffer.

Vanaf dat moment was het billenknijpen voor de Bloemerd ploeg, helemaal ook omdat het scorebord, net als in de eerste helft, stokte bij de 33 minuten, waarop het onduidelijk was voor menigeen hoeveel minuten er nog restten in dit meeslepende potje. De bezoekers uit Den Haag gingen als een stormram naar voren op zoek naar resultaat. Het uiteindelijke fluitsignaal van de leidsman was een zegen voor de thuisploeg.

Volgende week wacht voor de Racing Club de wedstrijd tegen Kagia, de nummer 14 en daarmee de laatste plaats in de competitie. Concurrent DONK neemt het op tegen CSW, de nummer 7 uit de ranglijst. Opnieuw is de opdracht in de race naar de nacompetitie: de volgende wedstrijd winnen. De nacompetitie lijkt voor het grijpen te liggen, hoewel Van Heek dat absoluut nog niet van de daken wil schreeuwen vanwege de eerder gebleken wisselvalligheid van zijn team.

Basisopstelling RCL: Van der Zwet, De Kroon, J. van Overloop, R. Brasker, S. Verlaan, Vijlbrief, Schouten, Assabban, Weenink, P. Brasker, S. van Overloop.

Basisopstelling HVV: Dicke, Hagemann, De Mooij, De Kam, Van Wijngaarden, Dekker, Altimari, Burghouwt, Jakobs, Bello, Tjin-Asjoe