dinsdag, april 30, 2024
HomeTweede klasseRCLRCL houdt zicht op de nacompetitie door knappe zege op DONK

RCL houdt zicht op de nacompetitie door knappe zege op DONK

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Onder welhaast zomerse omstandigheden, de scheidsrechter besloot zelfs drinkpauzes in te lasten tijdens de wedstrijd, ontving RCL de nummer 2 van de competitie, DONK, in de Bloemerd. Daar waar in de eerste rondgang nog tamelijk kansloos werd verloren van de ploeg uit Gouda, werden de kaarten in dit duel geheel anders geschud. Met een terechte 3-1 overwinning houden de Leiderdorpers nog steeds zicht op de nacompetitie. Voor de bezoekers, daarentegen, waren de druiven heel zuur door dit puntenverlies in de race om de titel. Zowel koploper VUC als ook HVV wonnen hun wedstrijden, met als gevolg dat er stuivertje gewisseld is in de top en DONK daarmee een plaats gezakt is op de ranglijst.

De wedstrijd werd niet gespeeld op het hoofdveld, maar op een kunstgrasveld. Trainer Hein van Heek had al eerder aangegeven dat dit duel cruciaal was en dat was zichtbaar in de eerste minuten. De thuisploeg begon bijzonder gretig. Al in de eerste minuut viel een schot op het vijandelijke doel van Robin Brasker te noteren, maar de keeper stopte de bal. Even later draaide Jarne Kanbier om zijn as in het strafschopgebied en schoot op het doel, de sluitpost stond wederom in de weg. DONK had weinig tot niets in te brengen en toch werd het 0-1 door Levi van Houten, na onfortuinlijk balverlies op het middenveld van de snoeihard werkende Sjors Schouten. Tegen de verhoudingen in stonden de bezoekers voor en RCL had zich te herpakken. Daarbij hielp het niet dat Sven Verlaan al na een half uur geblesseerd het veld moest verlaten, Michiel de la Mar was zijn vervanger.

Niettemin bleef de thuisploeg drukken en creëerde wel veel aanvallen, maar de stootkracht voorin ontbrak om effectief te zijn en resultaat neer te zetten. Vlak voor rust kreeg RCL een vrije trap na een overtreding op Pascal Brasker. Dat leverde geen doelpunt op, maar wel een corner, die Robin Brasker nam, waarop Jelmer Vijlbrief, vlak voor rust, de 1-1 op het scorebord bracht.

Na de rust bleef RCL de bovenliggende partij, Jesper van Overloop gaf vanuit het achterveld een fraaie pass op Jelmer Vijlbrief, die uiteindelijk via Robin Brasker en Iliass Assabban bij Kanbier belandde, die uithaalde en via een DONK speler kon de 2-1 genoteerd worden. Even later schoot Van Overloop de 3-1 binnen na een corner van Robin Brasker, maar de treffer werd afgekeurd. De trainer van DONK bracht op dat moment twee wissels om het tij te keren. En dat leek ook effectief, de bezoekende club was gelijk gevaarlijk via een vrije trap van Werner Overkamp. Een schot op doel werd uiteindelijk geblokt door Vijlbrief, die met zijn hoofd een doelpunt voorkwam, maar daardoor ook even geblesseerd was, maar wel verder kon. Vervolgens een zelfde situatie met wederom Overkamp, er was paniek in de verdediging van RCL.  En helemaal als Tim Houdijk even later net naast schoot.

Trainer Van Heek liet zich steeds nadrukkelijker horen langs de kant van de lijn en spoorde zijn ploeg aan om het spel vooral klein te houden, niet te hoog te staan. En dat leverde ook wel wat kansen op, maar uiteindelijk was het de corner van Robin Brasker, die in de rebound werd ingekopt door zijn broer Pascal Brasker, die de bevrijdende 3-1 opleverde.

Uiteindelijk was het geen gestolen overwinning en daarmee liet RCL ook wel zien dat het vermogen in huis heeft. Het wisselvallige karakter van de resultaten dit seizoen maakte uiteindelijk dat de roodwitten net niet meedraaien voor de titel. Volgende week wacht Foreholte uit, terwijl DONK en HVV elkaar gaan ontmoeten in een titelstrijd. Het wordt weer een interessant voetbalweekend.

Basisopstelling RCL: Van der Zwet, De Kroon, Van Overloop, S. Verlaan, Vijlbrief, R.Brasker, Schouten, Assabban, Kanbier, P. Brasker, Van Heusden.

Basisopstelling DONK: Van der Eem, Sluijter, Overkamp, Hariti, Van Dam, Van der Graaf, Van Houten, Borsboom, B. Houdijk (B), De Jong, T. Houdijk.