zondag, april 28, 2024
HomeFotoreportageSven van Overloop klopt op RCL-deur (plus fotoreportage)

Sven van Overloop klopt op RCL-deur (plus fotoreportage)

-

Tweede klasse C (zaterdag) – RCL had in eigen huis geen kind aan laagvlieger Olympia. De Leiderdorpers leidden bij rust al met 3-0 en na een treffer van de thuisploeg vlak na de pauze, was het vooral een kwestie van de wedstrijd uitspelen voor de rood-witten (4-0).

Bij RCL was er opnieuw een basisplaats weggelegd voor jongeling Sven van Overloop. Na zijn debuut in de beginopstelling bij de uitwedstrijd tegen EMM’21, waarin Van Overloop in blessuretijd voor de gelijkmaker zorgde, gaf de vorig seizoen van UVS overgekomen aanvaller tegen Olympia nog nadrukkelijker zijn visitekaartje af. Van Overloop had met zijn drie doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg, die door deze zege in deze race blijft voor het winnen van de tweede periodetitel.

De 20-jarige Van Overloop blikte uiteraard met veel voldoening terug op zijn basisdebuut in de Bloemerd. Van Overloop: ,,We begonnen sterk aan de wedstrijd en na een kwartier spelen kwamen we op voorsprong. De Olympia-doelman kreeg een schot van Jarne Kanbier niet onder controle, waarna ik in de rebound de 1-0 kon scoren. Na een half uur spelen scoorde Tommy, na een mooie voorzet van Kanbier, de fraaie 2-0. Na de 3-0 vlak voor de rust was gingen we met een comfortabele voorsprong richting kleedkamer. Na de 4-0 kregen we kansen op meer, maar al met al is dit natuurlijk een prima resultaat voor ons”, aldus de Leiderdorper.

Voor Van Overloop betekent zijn entree in RCL 1 gelijktijdig een sportief onderonsje met zijn oudere broer. De 23-jarige Jesper van Overloop is één van de sterkhouders in de RCL-defensie, waardoor de broers voor het eerst van hun leven nu samen in één elftal spelen. Van Overloop:,, Dat ik nu met Jesper samenspeel is ook leuk voor onze ouders, die altijd trouw onze wedstrijden bezoeken. Nu ik aan een basisplaats heb mogen proeven, wil ik dat natuurlijk ook vasthouden. Hopelijk krijg ik in het restant van het seizoen nog veel speelminuten en kan ik mijn doelpuntjes blijven meepikken’’, aldus de spits tot besluit.

RCL – Olympia 4-0 (3-0) 15. S. van Overloop 1-0, 30. Sinteur 2-0, 40. S. van Overloop 3-0, 50. S. van Overloop 4-0.

Basisopstelling RCL: Bontje, De Kroon, S. Verlaan, J. van Overloop, R. Brasker, De la Mar, Schouten, Kanbier, Van Heusden, S. van Overloop, Sinteur.

Foto’s: Jan van der Lubbe (tweede helft)