vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 2 maart

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 2 maart

-

HVV-EMM’21

Op 2 december won EMM’21 voor het laatst en dat is volgens de voetbalfan in Roeofarendsveen veel te lang geleden. Zaterdag jongstleden leek het dan eindelijk weer eens te gebeuren, maar het bezoekende RCL gooide in de extra tijd roet in het eten door de 2-2 te scoren. In HVV treft EMM’21 een tegenstander die in een blakende vorm verkeert. De ploeg staat bovenaan in de tweede periode en kan bij winst, en puntenverlies van RCL, zich zelfs periodekampioen noemen. De bloemen en champagne zullen op sportpark de Diepput klaar staan en het is aan EMM’21 om het feest in ieder geval een week uit te stellen. Dat wordt een opgave van jewelste en de bezoekers zullen toch echt als underdog aan de start staan. Tevens is het weer de vraag of Jan de Koning genoeg puzzelstukjes heeft gezien de uitpuilende ziekenboeg.

Kagia-Nieuwkoop

Het Lisserbroekse Kagia proefde zaterdag eindelijk weer eens het zoet van de overwinning: CSW werd op eigen terrein duidelijk met 0-3 aan de kant gezet. ,,Zie je wel. We kunnen het. Nu Nieuwkoop.” Het is een logische gedachte van oefenmeester Koen van der Vlugt en zijn mannen. Zo gek is die verzuchting niet: Nieuwkoop is gezien de ranglijst min of meer gelijkwaardig aan CSW qua puntenaantal en die ploeg dolf immers duidelijk het onderspit. De afstand naar een veilige stek is voor rode lantaarndrager Kagia nog steeds erg groot, maar het begin is er. Promovendus Nieuwkoop zal absoluut niet weer willen acteren in de derde klasse en zal zich het liefst ontworstelen aan de huidige tiende plek die nacompetitie zou betekenen. Op het sportpark aan de Kikkerbeetstraat treffen zaterdag twee ploegen elkaar die hoogstwaarschijnlijk volop voor de zege gaan.

RCL-Olympia

Hein van Heek was ondanks het feit dat zijn mannen er op het laatste moment nog een gelijkspel uit sleepten bij EMM’21 bepaald niet tevreden. Om aansluiting te houden bij de absolute top betekende het gelijke spel toch twee verliespunten. En dat niet alleen. Ook in de strijd om de tweede periode deed het puntverlies pijn. Een mager resultaat tegen Olympia is voor de ambitieuze trainer ondenkbaar. De Goudse opponent staat dertiende en is een serieuze degradatiekandidaat. RCL is nog in de race voor de tweede periodetitel, maar dat lijkt meer theorie en goede hoop dan realistisch denken. Hoe dan ook: de Leiderdorpers zullen zaterdag alleen in hun nopjes zijn met een overwinning. In Gouda werd het 0-5, maar die uitslag was volgens de gastheren en neutrale kijker nogal geflatteerd.

Foreholte- FC Oudewater

In Voorhout had men zonder twijfel verwacht dat de plaatselijke club Foreholte met drie punten in de tas zou teugkeren uit Gouda waar de handschoen was opgenomen tegen gezien de rangschikking wat zwakke broeder Olympia. Een op het oog teleurstellend resultaat, maar eigenlijk mocht de equipe van Mo Bougrine niet eens mopperen, want de gelijkmaker kwam pas in extremis op het scorebord. Het nieuwe jaar begon goed voor Foreholte, een 4-2 overwinning op Nieuwkoop, maar daarna bleven de zeges uit. Op papier zou FC Oudewater de ideale tegenstander zijn om weer eens met een zege van het veld te stappen, de ploeg staat twaalfde met maar veertien punten. FC Oudewater is echter bezig met een betere periode. De laatste verliespartij dateert alweer van 2 december en daarna haalden de bezoekers negen punten. Oppassen geblazen dus voor Foreholte.

Overige wedstrijden: SVC’08-UVS, DONK-Alphia, VUC-CSW.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read