vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 27 januari

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 27 januari

-

CSW-Foreholte

De club uit Voorhout begon het tweede deel van het seizoen uitstekend. Foreholte versloeg Nieuwkoop met 4-2 en sloot dientengevolge aan bij de subtop. Die stek behouden en met een schuin oog naar boven lijkt het meest realistische scenario. CSW is op papier een hindernis die te nemen is. Combinatie Sportclub Wilnis staat negende en verloor de laatste twee ontmoetingen. De thuisploeg staat net boven de streep waaronder men nacompetitie moet spelen en CSW voelt de hete adem van achtervolgers EMM’21 en SVC’08 in de nek en zal er alles aan doen om een verlengd seizoen te voorkomen. Voor Foreholte de taak om punten mee naar huis nemen ondanks een gemotiveerd CSW. Het is voor Mo Bougrine de eerste uitwedstrijd als nieuwe trainer bij de roodwitten.

Kagia-HVV

Dat Kagia met een moeizaam seizoen bezig is lijkt een understatement van de eerste orde. De ploeg uit Lisserboek won maar een wedstrijd en is rode lantaarndrager. De laatste wedstrijd voor het kerstreces, een 6-0 nederlaag bij RCL, was het absolute dieptepunt. Hoewel het voetbal in andere ontmoetingen zeker hoopgevend was, moeten er nu toch echt concrete resultaten gehaald worden wil men overleven. Of dat tegen HVV lukt valt te betwijfelen. HVV is een van de sterkste ploegen uit de afdeling en men versloeg zaterdag jongstleden niet alleen koploper VUC met maar liefst 3-0, maar de club leidt ook de dans om de tweede periodetitel.  Kagia kan zich vastklampen aan het feit dat HVV op vreemde bodem minder succesvol is: de Hagenaars peurden maar zes punten uit vijf ontmoetingen. Dat moet Kagia de spirit geven om zege nummer twee te boeken. De ploeg van Koen van der Vlugt speelde afgelopen zaterdag maar kort tegen SVC’08. Het stond al wel 1-0, maar na een minuut of tien werd het duel gestaakt vanwege een te glad veld.

VUC-RCL 

De afgetekende 4-0 zege op CSW moet RCL het nodige zelfvertrouwen geven in de ontmoeting tegen VUC. Ook de 6-0 overwinning op Kagia vlak voor de winterstop duidt op scorend vermogen en defensieve sterkte. Een uitstekende vorm lijkt ook noodzakelijk om VUC van repliek te dienen. Het ongenaakbare is er wel af bij de Hagenaars, maar VUC kan nog steeds prima papieren overhandigen. De ploeg zal er niet alleen alles aan doen om de tweede plek te verdedigen, maar ook om de koppositie weer te veroveren. RCL doet nog volop mee in het gevecht om de tweede periode, maar kan zich eigenlijk geen puntenverlies permitteren. Er staat dus wat op het spel voor beide ploegen op sportpark Het Kleine Loo zaterdag.

EMM’21-UVS

Het Leidse UVS kwam na een vlotte start wisselvalliger voor de dag, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een subtopper. EMM’21 staat er minder florissant voor. De huidige tiende plek zou nacompetitie om degradatie betekenen en dat is een plek die men niet wil in Roelofarendsveen. Aangetekend dient wel te worden dat EMM’21 een wedstrijd minder gespeeld heeft dan de nummers acht en negen dus virtueel is de situatie nog zo erg niet. Een zege op UVS zou echter buitengewoon van pas komen. UVS lijkt soms kwetsbaar zoals het ook niet imponerende CSW bewees door blauwwit met 2-0 te verslaan. EMM’21 kan bovendien aantonen dat het defensief sterk is. Slechts zestien keer moest de Veense doelman capituleren en dat is aanzienlijk minder dan de ploegen boven en onder EMM’21. De selectie van Jan de Koning speelde vorige week tien minuten toen bleek dat voetbal gevaarlijk was op de mat. Ze snakken daar in Roelofarendsveen naar een lekkere pot voetbal en een zege.

Overige wedstrijden: Nieuwkoop-DONK, FC Oudewater-SVC’08, Olympia-Alphia

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read