zaterdag, mei 4, 2024
HomeDerde klasseASCASC en TAVV in evenwicht

ASC en TAVV in evenwicht

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het moet geen gewoonte worden, maar ASC – TAVV werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor ASC- icoon Har Walenkamp. In aanwezigheid van zijn familie werd hij gememoreerd voor zijn jarenlange trouwe membership.

Dan de wedstrijd. In een poule waar het constant afwegen is of je naar boven of naar onderen moet kijken, is een wedstrijd van middenmoters te duiden. Het devies: ,,Niet verliezen”. Op basis van de ranglijst had TAVV een puntje meer dan ASC, maar zoals gezegd in de middenmoot ben je geenszins veilig door de dit jaar nog geldende versterkte degradatie. ASC trad aan zonder de nog geblesseerde captain Sean Goebel en de net weer herstelde Ralph van Zandwijk. TAVV beschikte over een fitte selectie en wilde strijd leveren om boven de gevarenzone te blijven.

ASC ruikt kansen

ASC startte met aanvallende intenties en legde de tegenstander druk op. TAVV kroop in de verdediging en ASC rook kansen. Na een licht veldoverwicht wist Timme van Rooijen na een uitstekende  combinatie via Joost Bierhuizen en Alex Iliopoulos vrij voor keeper Rick Zweers de 1-0 binnen te tikken na 20 minuten.

TAVV kon niet zoveel met het veldoverwicht van ASC en moest nadrukkelijk in de verdediging. Uit een uitstekende aanval via meerdere schijven kwam een voorzet van de weggestoken Ilopoulos bij spits Victor Schipholt die met een gerichte kopbal de uitstekende doelman Zweers niet de baas kon. Het spel ging over en weer, waarbij ASC wel de baas was. De thuisploeg ging voor de tweede treffer en diverse doelpogingen via Schipholt en Iliopoulos hadden geen succes. Bijna was het Max van der Boog met een individuele actie vanuit een corner die de 2-0 aantekende, maar de onderkant lat bracht redding voor de gasten uit Ter Aar.

Uit een fraaie tegenaanval wist Yoeri Bakker keeper Max van Wijk van ASC bijna te verslaan, maar met een katachtige duik bracht hij redding. Voor ASC geen sein om te schakelen naar een andere tactiek, want alles liep toch lekker? Tot een minuutje voor de theepauze. Uit een hoekschop kopte Nick Straver werkelijk schitterend binnen. En ASC? Met lange mannen in de defensie en een goede keeper kregen  ze voor de zoveelste maal dit seizoen vanuit een corner een draai om de oren. Nergens voor nodig en zonde om punt(en) weg te geven.

De 2e Helft

Waar ASC het heft in handen had in de eerste helft, was het TAVV dat in de tweede helft de zaken anders ging aanpakken. Trainer Ludo Pistorius van TAVV had op het middenveld wat aanpassingen gedaan om het offensief van ASC te bedwingen. ,,Ik vond ASC beter in de eerste helft en wilde wat meer tegendruk om het veldspel in evenwicht te brengen.” Dat lukte deels, want ASC had via Schipholt, Winne Meijer en Joost Bierhuizen de beste kansen. Maar geen van alle leverden de bevrijdende 2-1 op. Via invaller Lars Valckx – een paar maal ouderwets op de brommer – waren er nog kansen voor hem en van der Boog, maar het bleef bij een toch wel terechte remise die uitstekend werd geleid door scheidsrechter Andrew Westenbroek. Als je dan toch een Man of the Match moet noemen? Deze man voelde de wedstrijd perfect aan en een enkel geel kaartje volstond in een sportieve wedstrijd.

Dus konden ASC en TAVV met een goed gevoel terugkijken, zeker nadat de uitslagen van de concurrentie bekend werden.

Auteur: Hans Schiphorst

Foto’s: Edwin van Wijk

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl