dinsdag, april 30, 2024
HomeDerde klasseASCASC vindt de weg omhoog na winst op RVC’33

ASC vindt de weg omhoog na winst op RVC’33

-

Derde klasse A (zaterdag)- ASC heeft de stijgende lijn te pakken en vond zich voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen RVC’33 terug op een plek in de middenmoot. Ook in Reeuwijk ging de ploeg van trainer Stefan Kraaijvanger als winnaar van het veld af. De ploeg uit Oegstgeest kende een niet al te moeilijke middag. Het werd 2-5, hierdoor mag de ploeg zich warempel subtopper noemen en kan er als kers op de taart met een schuin oog gekeken worden naar de stand in de derde periode.

ASC middenvelder Jelle Schouten vertelt over de overtuigende zege: ,,Een heerlijke overwinning waardoor we nu afstand hebben genomen van de plekken die leiden tot nacompetitie voor lijfsbehoud. Sterker nog, we hebben een mooie sprong voorwaarts gemaakt waardoor we omhoog kunnen kijken. Dan over de wedstrijd. In de beginfase was het nog een redelijk open wedstrijd. Zowel wij zelf als RVC’33 kregen de mogelijkheid om op voorsprong te komen, uiteindelijk was dit nog zonder resultaat. Na een kleine tien minuten maakten wij toch de openingstreffer. Uit een inworp stuiterde de bal door waarna Lars Valckx kon binnenschieten. Na dit doelpunt namen wij de regie in handen en met name achter hun verdediging vonden we de vrije ruimte. Enkele minuten later verdubbelden we de score, ditmaal kwam de goal op naam van Winne Meijer. Als team bleven we geconcentreerd, lieten hun een beetje het spel maken zonder dat we daar echt moeite mee hadden. Op slag van rust werd het zelfs 0-3 door een fraai doelpunt van Joost Bierhuizen. Hierna zochten we tevreden de kleedkamers op voor de onderbreking.”

De vrolijk gestemde Schouten vervolgt: ,,We waren koud op het veld of de bal lag alweer in het vijandelijk doel. Wederom was het Valckx die op aangeven van Max van der Boog zijn tweede van de middag binnenschoot. Kort na dit moment incasseerden we een tegentreffer. We raakten niet van slag en bleven geconcentreerd voetballen. We hoefden natuurlijk niet echt meer en lieten onze opponent wat komen zonder dat daar enig gevaar uit voortkwam. Na een goed half uur spelen schoot Victor Schipholt ons uit een afgeslagen corner definitief in veilige haven. Een paar minuutjes voor tijd scoorden zij nog maar dat mocht de pret niet meer drukken.”

De ASC’er tot besluit: ,,Deze overwinning was volledig terecht en het is niet eens vreemd dat we naar boven gaan kijken. De laatste weken hebben we een hoop punten bij elkaar gespeeld en als team willen we graag in deze flow blijven. We doen mee voor de derde periodetitel en dat is iets waar we ons bewust van moeten blijven.”

Volgend weekend ontvangt ASC op het eigen sportpark Overveer het sterke BSC’68 uit Benthuizen.