donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdagDerde klasseBoeiende topper BSC’68 – Koudekerk in balans (2-2)

Boeiende topper BSC’68 – Koudekerk in balans (2-2)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Koploper Koudekerk kende afgelopen zaterdag, op bezoek bij runner-up en gemeentegenoot BSC’68, een moeizaam eerste half uur in Benthuizen. De bezoekers hadden in deze fase zichtbaar veel last van de felle tegenwind en daarnaast wist de lijstaanvoerder zich nauwelijks raad met de duelkracht van de gastheren, die op dat moment verdiend met 2-0 leidden. Een benutte penalty vlak voor rust bracht de Gruttolaan-bewoners echter weer op het juiste spoor. Nadat de net ingevallen Glenn Bennis een minuut na rust beide ploegen op gelijke hoogte had gebracht, ontspon zich een tweede bedrijf die boeide tot de laatste seconde, maar tot meer doelpunten leidde dit niet (2-2).

Na een rommelige openingsfase, waren het de gastheren die na ruim twintig minuten spelen de openingstreffer lieten noteren. Lody Dijkhuizen mocht op een ideale plek, loodrecht op de rand van het strafschopgebied, aanleggen voor een vrije trap en tegen diens kanonskogel had doelman Roy Dorrepaal geen verweer (1-0). Niet veel later liet de Koudekerkse defensie-zich in de luren leggen door een verre ingooi van Dijkhuizen, waardoor Lucas Plag vrij kon opstomen richting Dorrepaal (2-0).

De formatie van Jarno Verweij, die tot dat moment nog niet voor BSC’68-doelman Levi Tuijt was verschenen, leek op weg naar een kansloze voetbalmiddag, maar uitgerekend plaaggeest Dijkhuizen bood de bezoekers uitkomst. De routinier was in een duel met Mitchell Bons in het Benthuizense strafschopgebied net een stapje te laat, waardoor scheidsrechter Giovanni Jaggan niets anders kon doen dan naar de strafschopstip te wijzen. De toegekende strafschop werd door Jari Meertens (foto) feilloos benut (2-1).

Na de snelle gelijkmaker van Bennis roken de gasten bloed en gingen op zoek naar meer. Meertens leek voor de 2-3 te gaan zorgen, maar Tuijt bracht op miraculeuze wijze redding. In het laatste half uur van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Zowel BSC’68 als Koudekerk leken niet tevreden met een punt. Dat zorgde voor een spektakelstuk van de bovenste plank, waardoor het talrijke publiek tot aan het eind van de wedstrijd aan haar tribunestoeltje bleef gekluisterd. Zelfs tot diep in blessuretijd kregen beide teams nog een goede mogelijkheid op de winnende treffer, maar beide doelmannen hielden stand (2-2).

Koudekerk-trainer Verweij blikte kort na afloop terug op de enerverende wedstrijd:,, Het was een wedstrijd met twee gezichten. We hadden voor rust veel last van de omstandigheden, een slecht veld en een felle wind tegen, maar we hebben ons na de 2-0 goed herpakt. Na de 2-2 zat er misschien nog meer voor ons in, maar alles bij elkaar kan ik wel leven met een punt. Voor mij is het belangrijk dat we vandaag veerkracht hebben getoond en dat is iets wat we in de eindfase van de competitie hard nodig zullen hebben”, aldus Verweij tot besluit.

BSC’68 – Koudekerk 2-2 (2-1) 22. Dijkhuizen 1-0, 32. Plag 2-0, 40. Meertens 2-1, 46. Bennis 2-2

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, De Boer, Roosenbrand, Van Rijswijk, Schmand (69. O. Bakker), Looyestijn (80. De Groot), Van Aalst, Bons (46. Pennin), Meertens, Cetinkaya (65. Van den Berg), W. Bakker (46. Bennis).