zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseASCKnappe uitzege ASC bij Soccer Boys

Knappe uitzege ASC bij Soccer Boys

-

Derde klasse A (zaterdag)- Op een knus Sportpark “Merenvelden” leken de kaarten vooraf geschud. Immers, Soccer Boys heeft de absolute ambitie om te promoveren en bij ASC zit het de laatste weken tegen. Als je dan ook nog wat vaste krachten mist door blessures en vakantie, dan mag je geen hoge verwachtingen hebben.

Na de minuut stilte in verband met het overlijden van Soccer Boys- clubicoon John van der Ploeg floot arbiter Afalah af voor een wat vlakke eerste helft. Soccer Boys wilde wel, maar kon niet echt loskomen van een ASC, dat compact stond en niets weggaf. De aanvallen van de thuisploeg liepen veelal over spelverdeler Jurrian van Eerden, ex-prof van Excelsior en FC Emmen, maar verder dan een afgekeurd buitenspeldoelpunt van spits en aanvoerder Dion Zeelenberg kwam Soccer Boys niet.

Coach Stephan Kraaijvanger van ASC had zijn mannen de opdracht gegeven het accent op de verdediging te leggen en daar waar mogelijk met spitsen Olaf Sybesma en Winne Meijer via de counter voor gevaar te zorgen. Met gedisciplineerd spel en een voorbeeldige inzet wist ASC met een uitstekende defensie met Thomas Schellingerhout, Bo Jansen en Ralph van Zandwijk stand te houden. Enkele speldenprikjes waren een prooi voor keeper Max van Wijk.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. De wedstrijd werd wat grimmiger met overtredingen en gele kaarten aan beide kanten. Gaandeweg kreeg ASC zicht op een resultaat. Een uitgespeelde kans werd door Bleiswijker Van Eerden te slap en recht in de handen van van Wijk geschoten. Met invallers Ties Fles en vooral Alex Iliopoulos kwam ASC er een paar keer goed uit, maar doelrijpe kansen leverde dit niet op.

Het initiatief was voor ASC in de slotfase waarin Van Zandwijk en ook Schellingerhout vanuit de defensie in de aanval verschenen. Het initiatief werd beloond. En hoe. Winne Meijer mocht vijf minuten voor tijd vanaf de zijkant een vrije trap nemen. Met een perfect aangesneden bal belandde deze op het hoofd van Schellingerhout die vanaf de penaltystip de bal in de kruising kopte.  Schellingerhout mocht zich met zijn sterke optreden en fraaie goal tot uitblinker laten kronen.

ASC kreeg vleugels en speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit. De teleurstelling bij de titelkandidaat was groot, maar Soccer Boys speelde niet als een koploper. De scherpte was er niet en de duels waren veelal voor ASC. En voor ASC gold dat je met inzet en discipline heel ver kunt komen. Terecht dat coach Kraaijvanger zeer in zijn nopjes was na afloop. ,,Dit is echt een teamprestatie. Alle jongens hebben zich het snot voor de ogen gewerkt en mijn defensie stond als een huis. En wat een doelpunt van Thomas. Klasse! Ik ben super tevreden.” De muziek galmde nadien uit de kleedkamer van ASC en deze overwinning smaakt naar meer en dat is nodig in de 3e klasse waarin de onderlinge verschillen klein zijn en de punten duur.

Volgende week staat voor ASC de derby tegen Lugdunum op het programma op Sportpark Overveer.

Basisopstelling Soccer Boys: K. de Kok, R. Verwey, R. Schenk, D. Zeelenberg, R. van den Bosch, K. van Ruler, J. Plugge, R. Smits, M. van Ruler, B. Blanken en J. van Eerden.

Basisopstelling ASC: M. van Wijk, T. Rutten, B. Jansen, R. van Zandwijk, T. van Rooyen, W. Meijer, J. Lequin, O. Sybesma, J. Bierhuizen, S. Goebel en Th. Schellingerhout.

Auteur: Hans Schiphorst

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read