zaterdag, mei 18, 2024
HomeDerde klasseASCRKDES boekt geflatteerde overwinning op nog niet veilig ASC

RKDES boekt geflatteerde overwinning op nog niet veilig ASC

-

Derde klasse A (zaterdag)- Binnen vijf minuten was het op het prachtige complex aan de rand van de Westeinderplassen al duidelijk dat de wedstrijd tussen RKDES en ASC hoogstwaarschijnlijk niet in een bloedeloze 0-0 zou eindigen. Uiteindelijk trok de thuisploeg enigszins geflatteerd met 3-0 aan het langste eind.

De opening van beide teams was veelbelovend. Waar de binnenkant van de paal ASC al na vier minuten redde voor een vroege achterstand had ook ASC zomaar de score kunnen openen. Het vizier stond bij de Oegtgeestenaren echter niet op scherp zodat ook RKDES opgelucht kon ademhalen.

De thuisploeg nam gaandeweg de eerste helft het initiatief in handen en probeerde ASC met verzorgd voetbal te bedwingen. Het leverde hen een veldoverwicht op zonder tot uitgespeelde kansen te komen. De gasten hielden de thuisploeg achterin bezig met een meer opportunistische speelwijze waarbij veelvuldig de diepe bal werd gespeeld. Daarnaast zorgden de verre inworpen van Victor Schipholt en Max van der Boog voor een aantal hachelijke situaties voor het doel van de Kudelstaarters. Ondanks nog wat kleine speldenprikjes van beide kanten bleven echte uitgespeelde kansen uit en werd er met 0-0 gerust.

Na de thee was ASC het eerste kwartier de bovenliggende partij hetgeen ook twee goede kansen opleverde. Maar ook nu bleef het gewenste resultaat uit. Halverwege de tweede helft opende de thuisclub de score waarna de wedstrijd in een tijdsbestek van iets meer dan vijf minuten in het voordeel van de thuisploeg kantelde.

RKDES-aanvoerder Roy Eindhoven werd binnen het zestienmetergebied ten koste van een overtreding een halt toegeroepen waarna de toegekende strafschop feilloos werd verzilverd. Een kleine twee minuten later werd de score verdubbeld toen een prachtige aanval over zes schijven door Mano van Veen doeltreffend werd afgerond en even later werd doelman Max van Wijk door Eindhoven verrast toen deze een prachtige lob van zijn voet liet vertrekken. Met deze derde goal was het vonnis over ASC definitief geveld. Beide trainers brachten nog wel de nodige wisselspelers in het veld, maar de strijd was gestreden en de resterende tijd leverde geen bijzonderheden meer op.

Trainer Stefan Kraaijvanger: ,,Wij waren er op voorbereid dat RKDES in deze wedstrijd het initiatief zou willen nemen hetgeen in de eerste helft ook duidelijk zichtbaar was. Toch hadden wij in de openingsrede twee goede mogelijkheden om de score te openen en ook na rust was de eerste uitgespeelde kans voor ons.”

,,Tot de openingsgoal hadden wij controle en gaven wij niet veel weg.  Na die strafschop miste ik de scherpte bij mijn spelers. Toen de tweede goal viel was het ook over en uit”, vervolgde hij. Ondanks de vliegende start van het seizoen staat ASC samen met Zwammerdam nog maar op drie punten afstand van de tiende plaats, een plek die nacompetitievoetbal inhoudt.

,,We zullen de komende drie wedstrijden tegen Zwammerdam, DoCoS en Aarlanderveen nog flink aan de bak moeten, maar we hebben het in elk geval nog wel in eigen hand”, sloot de oefenmeester die ook volgend seizoen de leiding over ASC heeft af.

Scoreverloop: 68. Pronk 1-0 (strafschop); 70. Van Veen 2-0, 74. Eindhoven 3-0.

Opstelling ASC: Van Wijk, Van Bergen (Lequin), Van Zandwijk, Bertels, Van der Boog, Schellingerhout, Goebel (Kuipers), Schouten (Rutten), Bierhuizen, Schipholt (Buijze), Valkx.

Rene Sinke
Rene Sinke
Voormalig docent en onderwijsmanager aan de Politieacademie, actief scheidsrechter voor de KNVB, ruim 12, 5 jaar actief geweest in de top van het amateurvoetbal. -Voormalig docent arbitrage bij de KNVB, voormalig trainer en jeugdleider, voormalig voorzitter van zondag 2e klasse ESTO. Reageert kritisch en direct op ontwikkelingen binnen het (amateur) voetbal en benut daar columns voor die regelmatig te lezen zijn op LAV.