woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSubtopper SMVC Fair Play versus ROAC onbeslist

Subtopper SMVC Fair Play versus ROAC onbeslist

-

Derde klasse (zondag)- Een zondags bezoek aan Culemborg leverde ROAC uiteindelijk een puntje op (1-1) tegen SMVC Fair Play. In de 3e klasse staan beide ploegen net onder de echte hoogvliegers en dus was het een mooie gelegenheid om de aansluiting bij de bovenste ploegen wellicht definitief te vinden. Een open wedstrijd die alle kanten op had kunnen gaan, met een gelijkspel als prima afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Dit was de eerste krachtmeting tussen de twee ploegen dit seizoen en dus waren beide extra gebrand om een tik uit te delen aan de concurrent, maar er kwam dus geen winnaar.

Opnieuw dus geen overwinning in een uitwedstrijd voor ROAC en Jay Koek had vanzelfsprekend gehoopt op meer: ,,Uiteraard wil je zo’n wedstrijd tegen een directe concurrent gewoon winnen, vooral als je in de eerste helft op voorsprong komt. Zij hadden niet echt veel kansen en toen we door een fout bij hen in de opbouw op 0-1 kwamen door Bart Hoogenboom waren we vol hoop op een positief resultaat.” Zelf kregen de bezoekers nog een paar kleine kansjes om de voorsprong te verdubbelen maar de ploeg bleef steken op een voorsprong van één doelpunt bij rust.

In de tweede helft was Fair Play in staat de druk iets op te schroeven met wat kleine kansjes tot gevolg. Een standaardsituatie zou ROAC uiteindelijk de das omdoen. Een vrije trap werd niet goed verdedigd en de ploeg uit Culemborg kon zomaar de 1-1 binnenwerken. Zo werd de ongeslagen reeks die begin november begon verder uitgebouwd maar lukte het de mannen van Bart Jansen wederom niet om een uitwedstrijd te winnen dit seizoen. Op de vraag waar dat precies aan ligt moet Koek het antwoord verschuldigd blijven: ,,Ik geloof niet echt in een heel groot thuisvoordeel op dit niveau, maar het is wel opvallend dat het ons steeds niet lukt om die uitwedstrijden over de streep te trekken. Als we echt aan willen haken bovenin zullen we dat in de tweede seizoenshelft zeker moeten gaan doen.” Aanhaken is namelijk wat ROAC wil. Koek: ,,Een plekje bij de top vier zou uiteraard mooi zijn en misschien zit er nog wel meer in. Bij ROAC proberen we waar mogelijk altijd wel naar boven te kijken en volgens mij is er nog best wat mogelijk dit seizoen.”

Het slotwoord is Voor trainer Jansen. ,,In het eerste halfuur hebben we het goed gedaan en in die fase zag ik ook kansen voor Matty van Benten, Yoek Bentvelzen en Jimmy van der Meer. Tot aan de rust werd het lastiger en Tijn van der Geest redde een keer op een vrije trap. Uiteindelijk kwamen we toch wat gelukkig op 0-1. We kwamen vervolgens niet heel sterk uit de kleedkamer en dit keer liet onze keeper zich enigszins verrassen op een verraderlijke vrije trap. Daarna pakten we het weer wat beter op en raakte Casper van der Heijden nog de paal. Al met al denk ik dat we twee punten hebben laten liggen. Zonde. We gaan nu een strijdplan bedenken voor het komende duel tegen koploper Sporting ’70.”

SMVC Fair Play – ROAC 1-1 (0-1).

Auteur: Michel de Jongh