zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 9 maart

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 9 maart

-

Zwammerdam – Koudekerk

Zwammerdam boekte een, even terechte als onverwachte, overwinning bij buur Aarlanderveen. ‘Damme’ won na drie nederlagen op rij met 0-2 bij de runner-up en nam door deze winstpartij iets meer afstand van de onderste plekken. Ondanks deze overwinning kunnen de groenhemden de punten nog steeds goed gebruiken en daarom zou een resultaat tegen een andere topploeg, koploper Koudekerk, zeer welkom zijn. De lijstaanvoerder zelf werd afgelopen zaterdag in eigen huis verrast door RKDES (1-2 verlies), maar door het verlies van concurrenten Aarlanderveen en Soccer Boys bleef de schade voor de formatie van Jarno Verweij beperkt. Koudekerk heeft nog steeds drie punten voorsprong op de eerste achtervolgers, een groep waartoe inmiddels ook BSC’68 zich mag scharen. Bij een gelijkspel of winst voor de bezoekers is er reden voor een feestje aan de Gruttolaan, want in dat geval mag Koudekerk zich winnaar van de tweede periode noemen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een doelpuntrijk (3-3) gelijkspel.

DoCoS- Aarlanderveen

DoCoS, sinds de winterstop opnieuw onder de hoede van Dennis Olman, verloor afgelopen zaterdag met 2-0 bij BSC’68. Het was voor de Leidenaren, na drie resultaten op rij, het eerste seizoenverlies onder leiding van de Zoetermeerse trainer. DoCoS hervat komende zaterdag in eigen huis de strijd voor direct lijfsbehoud tegen Aarlanderveen. De formatie van Sander van Dijk, volgend seizoen trainer van huidig lijstaanvoerder Koudekerk, zal echter na het verlies tegen Zwammerdam iets recht willen zetten. Er kan dus gerust gesteld worden dat er komende zaterdag een interessant treffen op Sportpark De Morsch geprogrammeerd staat. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een  4-1 overwinning voor Aarlanderveen.

TAVV – Soccer Boys

TAVV verloor vorige week dinsdag, in de strijd voor een plek in de kwartfinale van de Sportiff LAV Cup, met 3-0 bij tweedeklasser EMM’21, maar in de laatst gespeelde competitiewedstrijd was er wel succes voor de ploeg van Ludo Pistorius. Streekgenoot Zevenhoven, hekkensluiter van de derde klasse A, werd met 1-2 verslagen. Door deze overwinning behielden de blauw-witten de aansluiting met de (sub)top. De achterstand op koploper Koudekerk is slechts vijf punten en bij een winstpartij op komende opponent Soccer Boys komt een top 3-notering nadrukkelijk in zicht. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-1 overwinning voor Soccer Boys.

ASC – Lugdunum

Voor Lugdunum lijkt het er iedere week somberder uit te zien. De Leidenaren lijken beland te zijn in een vrije val, de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen RVC’33 (2-3) was alweer de vijfde verliespartij op rij voor de formatie van Marco Harleman en Nino Poulina. Directe handhaving lijkt nu al een heel lastig verhaal voor de groenhemden te gaan worden en ook het plaatsen voor de p/d-serie zal voor de Kikkerpolder-ploeg nog niet zo eenvoudig zijn. Buurman ASC kende afgelopen zaterdag wel een opsteker, op bezoek bij hoogvlieger Soccer Boys werd met 0-1 gewonnen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Bij Lugdunum stond afgelopen week even niet het voetbal centraal, maar ging alle aandacht uit naar het onverwachte overlijden van bestuurslid Dick Bakker. De aimabele Bakker stond bekend als een clubman pur sang, die vele functies bij zijn geliefde vereniging heeft vervuld. Bij veel voetballiefhebbers uit de Leidse regio stond Bakker vooral bekend als de beminnelijke gastheer van de groen-witten. Voorafgaande het komende treffen tussen ASC en Lugdunum zal worden stilgestaan bij het overlijden van Dick Bakker. Dick zal binnen én buiten Lugdunum enorm gemist gaan worden (zie ook In Memoriam Dick Bakker)

Overige wedstrijden in deze klasse: RKDES -Zevenhoven, RVC’33 – ESTO, Altior – BSC’68.

 

Must Read