zaterdag, mei 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseWilskrachtig TAVV voetbalt illusies BSC’68 aan diggelen

Wilskrachtig TAVV voetbalt illusies BSC’68 aan diggelen

-

Derde klasse A (zaterdag)- Opponent BSC’68 kwam naar Ter Aar om TAVV drie punten af te snoepen en de strijd voort te zetten om het kampioenschap en om de derde periodetitel. De club had slechts een punt achterstand op koploper Koudekerk en in de derde periode lag RKDES maar drie punten voor. Rond half vijf dropen de Benthuizenaren gedesillusioneerd van het veld. De thuisploeg had met 2-0 gezegevierd en alle gedachten aan prijzen kon BSC’68 laten varen. TAVV had zich op deze zonnige middag strijdvaardiger en slimmer getoond en had in doelman Rick Zweers een niet te nemen hindernis.

Lang was BSC’68 heer en meester in de eerste helft. TAVV moest het initiatief aan de gasten laten en die creëerden genoeg kansen om een voorsprong op te bouwen. Invaller doelman Rick Zweers bleek echter telkenmale een onpasseerbare sta-in-de-weg. Guido de Peinder bijvoorbeeld zag een hard schot uit het doel geranseld en Roel van der Valk had evenmin succes met een kopbal van dichtbij. TAVV kon daar bijzonder weinig tegenover stellen tot luttele minuten voor het rustsignaal. Linker vleugelverdediger Zine El Mariami (inderdaad, de broer van…) kwam sterk mee op, gaf op maat voor en Youri Bakker knikte knap raak; een aanval uit het boekje met de hoofdprijs als beloning. De 1-0 ruststand gaf de verhoudingen op het veld absoluut niet weer, maar niemand in Ter Aar maalde daarom.

BSC’68 probeerde na de thee nog meer druk te zetten om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar TAVV verstoorde slim veel vaker de aanvoerlijnen van de bezoekers richting de aanvallers en zocht zelf meer dan in het eerste deel van de wedstrijd met counters het vijandelijke doel. Eens temeer liet Zweers zijn kwaliteiten zien met soms onwaarschijnlijke reddingen en opnieuw viel het doelpunt aan de andere kant. Bij een uitval nam Eric van der Hout het leer vol op zijn pantoffel en joeg de bal in de kruising: 2-0. BSC’68 viel met de moed der wanhoop aan, maar de hoop op een doelpunt bleek ijdel. Zwoegend, zwetend en op het tandvlees haalde TAVV de volle buit binnen.

Zweers werd na afloop overladen met schouderklopjes en was danig in zijn nopjes. ,,Dit voelt toch als een revanche voor de 4-4 tegen RVC’33 van enkele weken terug. Ik speelde een ongelukkige wedstrijd waarin het met corners en hoge ballen niet ging zoals ik wenste. Vandaag waren juist de hoge ballen voor mij. En dan nog eens de nul vasthouden, dat voelt ook als een persoonlijke overwinning. Ik moest vaste keeper Rodney Pater vervangen die vanwege een blessure een tijdje afwezig is en dan geeft dit je een kick. De zege van vandaag was natuurlijk wel het resultaat van het collectief, niemand verzaakte en zelfs in de laatste minuten zag je nog ploeggenoten sprints van veertig meter trekken om de voorsprong vast te houden. TAVV heeft vandaag weer laten zien dat we van iedereen kunnen winnen in deze afdeling.” Ware woorden van Zweers; zijn team heeft van de top drie gewonnen: Koudekerk, RKDES moesten er op eigen terrein aan geloven en BSC’68 moest dus ook de meerdere erkennen in de dorpsclub uit Ter Aar.

TAVV klom door de zege naar de vijfde plaats. Volgende week komt medekoploper RKDES op visite. TAVV blijkt echter wel raad te weten met hooggeplaatste ploegen en dat zou Koudekerk ook heel goed uitkomen. Een pluim gaat ook uit naar scheidsrechter van dienst Theunisse die zijn debuut in deze klasse opluisterde met een uitstekend optreden.

TAVV-BSC’68 2-0 (1-0). 43. Bakker 1-0, 66. Van Hout 2-0.

Basisopstelling TAVV: Zweers, El Mariami, Broekhoven, Zornig, Straver, Keyzer, Ouwerkerk, Bakker, Van Zaal, Van der Hout, Vogel.

Basisopstelling BSC’68: Tuit, De Ruiter, Henzen, Splithof, Plag, Van der Valk, Dijkhuizen, Van Leeuwen, Van Straalen, Ties, De Peinder.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read